Το ημερολόγιο της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομιών στον Βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη Χριστόδουλο

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Αβραμίδης Γεώργιος παρέδωσε την  Φεβρουάριου 2022, στον Βουλευτή νομού Σάμου, Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη Ι. Χριστόδουλου το ημερολόγιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της ∆ιεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών για το έτος 2022 το οποίο είναι αφιερωμένο στα έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων!.

 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Αβραμίδης Γεώργιος παρουσίασε το ημερολόγιο, στον Βουλευτή νομού Σάμου, Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη Ι. Χριστόδουλου αναφέροντας ότι:

 

…Το ημερολόγιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της ∆ιεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών για το έτος 2022 είναι αφιερωμένο στα έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων.
Ζωγράφοι, οι οποίοι µε τα έργα τους και τις ιδέες τους επηρέασαν τον πολιτισμό µας και άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της τέχνης και γι’ αυτό τους θαυμάζουμε ως σήμερα.
Επιχειρούμε στις σελίδες του ημερολογίου μία εικαστική προσέγγιση ικανή να επικοινωνήσει σωστά το ύφος και το κύρος των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στη διεύρυνση του τεράστιου φάσματος της ζωγραφικής τέχνης.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ-ΠΛΑΚΑ Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, για την ευγενική διάθεση των 13 πινάκων, που απεικονίζονται στις σελίδες του ημερολογίου µας, αντιπροσωπευτικά δείγματα της πλούσιας συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης
✅ Λίγα λόγια για την Εθνική πινακοθήκη: Ιδρύθηκε το 1900 και περιλαμβάνει συλλογές ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής µε περισσότερα από 20.000 έργα που ξεκινούν από τα μεταβυζαντινά χρόνια και φτάνουν μέχρι σήμερα. Το πλήρες όνομά της είναι Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, καθώς το 1954 συγχωνεύτηκε µε το κληροδότημα του φιλότεχνου νομικού Αλέξανδρου Σούτσου. Τη δεκαετία του 1960 οι αρχιτέκτονες Παύλος Μυλωνάς και Δημήτρης Φατούρος σχεδίασαν το κτίριο επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1976.
Η Εθνική Πινακοθήκη υποδέχεται το φιλότεχνο κοινό στη νέα της σύγχρονη μορφή, συνολικής έκτασης 20.760 τ.µ., µε τους πρόσθετους εκθεσιακούς χώρους να είναι αυξημένοι κατά 2.230 τ.µ., ενώ μπορούν να εκτεθούν 1.000 έργα στην έκθεση της μόνιμης συλλογής της.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022
Προηγούμενο άρθροΤο ημερολόγιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών παρέλαβε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος Γεώργιος
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στον Υφυπουργό Εσωτερικών – Μακεδονίας Θράκης κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ Σταύρο