ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ IPA ΔΡΑΜΑΣ ”ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ’

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Τοπική Διοίκηση Δράμας
Χρυσοβέργη 2 – Chrisovergi 2 st. Drama
66 133 Δράμα – 66 133 Drama Greece
Τel. +30 25210 60080 Fax: 25210 60099
E-mail: ipadramas@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: ipadrama.blogspot.gr
Δράμα, 26 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θεατρική παράσταση παιδιών ΑμεΑ ΄΄Το Αστέρι της Φιλίας΄΄»
Με πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (I.P.A.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές» και την υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας του «Ονειροτεχνείου», δημιουργήθηκε η πρώτη ερασιτεχνική πανελλαδικά θεατρική ομάδα αποκλειστικά παιδιών ΑμεΑ, παρουσιάζοντας την πρώτη της θεατρική παράσταση «Το Αστέρι της Φιλίας» της συγγραφέας αστυνομικού Ειρήνης Μακρυδάκη.Μεγάλη ήταν η χαρά και η συγκίνηση όσων παρακολούθησαν την θεατρική αυτή παράσταση στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 για μαθητές Γυμνασίου απ’ όλο το Ν.Δράμας και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 για το λοιπό κοινό, στα
πλαίσια της Ονειρούπολης Δράμας, που σκοπό είχε να αναδείξει τους ραγματικούς Αγωνιστές της Ζωής και τις απίστευτες ικανότητες των παιδιών αυτών μέσα από την Τέχνη του Θεάτρου.
Η Είσοδος για κοινό και μαθητές ήτανε ελεύθερη, ενώ τα έσοδα από την προαιρετική πώληση του βιβλίου «Το Αστέρι της Φιλίας» δόθηκαν αποκλειστικά για την οικονομική ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές».
Τα μηνύματα του χριστουγεννιάτικου αυτού παιδικού βιβλίου πολλαπλά και διαχρονικά όπως η Αξία της Φιλίας, της Οικογένειας, η δύναμη της Πίστης, τα προβλήματα και η δυστυχία που φέρνει ο πόλεμος, τα δικαιώματα των παιδιών ανα τον κόσμο όπως ρητά αναφέρονται στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ.
Τα χαμόγελα των παιδιών ΑμεΑ όλους αυτούς τους μήνες προετοιμασίας του θεατρικού μας γέμισαν με αξέχαστες μοναδικές στιγμές ανιδιοτελούς αγάπης, ενώ μας έδωσαν δύναμη και χαρά ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με ολες μας τις δυνάμεις σε ευαισθητα κοινωνικά ομάδες.

Το Δ.Σ. της Τ.Δ. Δράμας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Οι Αγωνιστές» κ. Μπενιάτογλου Παναγιώτη, Το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «Ονειροτεχνείο» κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπεύθυνο της Ονειρούπολη Δράμας κ. Μιχαήλ Τάσσου, τον Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Σπυρίδων Κιουλάνη, Την Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας κα. Νίνα Παπαδοπούλου και Όλους τους Εθελοντές που ακούραστα εδώ και τέσσερις μήνες συνέβαλαν στην επιτυχία της θεατρικής παράστασης. Επίσης θα θέλαμε να
ευχαριστήσουμε τον Μέγα Χορηγό μας, την εταιρεία Aλαντοποιείας SARRY για την κοινωνική της ευαισθησία και την ουσιαστική συμβολή της, ενώ για το τέλος αφήσαμε την Πρόεδρο της Τ.Δ. Αθηνών κα. Ειρήνη Μακρυδάκη, συγγραφέα αστυνομικό του παιδικού παραμυθιού «Το Αστέρι της Φιλίας».

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της Φιλίας)
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς

H Γεν. Γραμματέας

ΕΥΚΑΡΠΙΔΟΥ Ευμορφίλη

Προηγούμενο άρθροΤιμητική διάκριση για τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Σάμου κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ Γεώργιο
Επόμενο άρθροΟι Αστυνομικοί του Λασιθίου απελευθερώνουν άγρια πτηνά και στέλνουν το δικό τους μήνυμα