ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Ικτίνου 2,
105 52 – Αθήνα
ΕΛΛΑΣ
Τηλέφ.  +30 210 5227 330
&    +30 210 5226 295
Fax.   .  +30 210 5248 397
E-mail      ipahellenicsection@gmail.com

Αριθ. Πρωτ: ΔΥ                                               Αθήνα,10 – 8 – 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σε μια σεμνή, λιτή και απέριττη τελετή και υπό της σκιάς της πρόσφατης εθνικής τραγωδίας στις εγκαταστάσεις  της Σχολής Αξιωματικών του Σώματος, παρεδόθη η αρχηγία από τον Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα  στον έως τώρα Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Παρόντες ο Υπουργός εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Πρόεδρος της  “Ένωσης Κεντρώων ” κ. Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωπος του κ. Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών  φορέων , οι ηγεσίες του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και πλήθος Αξιωματικών  όλων των βαθμίδων. Της δοξολογίας χοροστάτησε ο ιερέας του Σώματος, π. Νεκτάριος
Ο απελθών Αρχηγός κ. Τσουβάλας, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, φανερά συγκινημένος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της  37ετούς θητείας του στην  Αστυνομία    και ειδικότερα στα δυόμιση χρόνια της αρχηγίας.

Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για τη στήριξη που του παρείχε, τους συνεργάτες και τις Ενώσεις. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή, όπου απευθυνόμενος στο νέο Αρχηγό του είπε: “Είχα την τύχη να σου παραδώσω ακριβώς όσους παρέλαβα. Να μου τους προσέχεις όλους, Μία προς μία και έναν προς έναν”. Απεχώρησε δε, καταχειροκροτούμενος επί μακρόν. Με αυτόν τον τρόπο του έδειξαν οι μέχρι χθες υφιστάμενοι του, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη τους.
Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός  φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για την επιλογή του σε ομολογουμένως δύσκολη περίοδο και ζήτησε από όλο το προσωπικό σύμπνοια και προσήλωση για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την προστασία του πολίτη και  την  ανάπτυξη πνεύματος εμπιστοσύνης. Για μια Αστυνομία σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική, δίπλα στον πολίτη.
Την Ένωση μας εκπροσώπησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας και Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης, ο οποίος σε μια σύντομη συνομιλία με τον απελθόντα Αρχηγό, τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των μελών για τη συμπαράσταση και την ουσιαστική βοήθεια που μας παρείχε όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο στην ΙΡΑ, όσο και στο ΤΕΑΑΠΛ. Ευχηθήκαμε υγεία και μακροημέρυση, ώστε να απολαύσει για πολλά ακόμη χρόνια τις χαρές της νέας του πολιτικής ζωής.

Επίσης σε σύντομη συνομιλία με τον νέο Αρχηγό, ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία, προς όφελος του Σώματος, του προσωπικού, αλλά κυρίως της Ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Αρχηγός εδήλωσε  γνώστης  και υποστηρικτής των ιδεών και των αξιών που πρεσβεύει η ΙΡΑ, αλλά και προθυμία για συνεργασία. Σε μια πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εθνικού Τμήματος, ώστε να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα.
Εκφράζοντας για μια ακόμη φορά  τις θερμές ευχαριστίες μας στον απελθόντα Αρχηγό για όλα όσα έκανε για εμάς, του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι εκείνος επιθυμεί. Από εμάς πάντα θα υπάρχει μια πόρτα ανοιχτή.
Στον νέο Αρχηγό ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλή δύναμη για  μια καλή  και δημιουργική θητεία!

SERVO PER AMIKECO
(υπηρετώ δια της φιλίας)

    Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας

    Ιωάννης Καραπατάκης    Βασίλειος Παπάς

Προηγούμενο άρθροΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ
Επόμενο άρθροInvitation for the Mallorca football tournament for GOVERMENT teams 2019 (all languages)