Για 10η χρονιά η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης και η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν.Ξάνθης
 πιστοί στο ραντεβού τίμησαν όπως τους άξιζε, τους τριάντα επτά (37) Ξανθιώτες ενωμοτάρχες – χωροφύλακες,  που έπεσαν υπέρ πατρίδος στον εμφύλιο του 1946 – 1949 σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και στο σημείο του ηρώου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στο 6ο χιλ. της παλιάς Ε.Ο.  Ξάνθης – Κομοτηνής, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, όπου η Ελληνική Πολιτεία πριν από εβδομήντα περίπου χρόνια κατασκεύασε μνημείο ηρώων τιμώντας όλους εκείνους που με τη θυσία τους τίμησαν την Υπηρεσία τους, τίμησαν την Ελληνική Αστυνομία.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας με τον διάκονο Νεκτάριο τέλεσαν το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ξανθιωτών ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής.
Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές – Πολιτειακές – Στρατιωτικές – Αστυνομικές αρχές, Αστυνομικοί, Συνταξιούχοι Αστυνομικοί,   αλλά και πολιτών φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά συγγενείς των αδικοχαμένων, που ελπίζουμε την επόμενη φορά να είναι περισσότεροι αφού όλοι οι ήρωες κατάγονται από τον Νομό Ξάνθης.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ανέφερε για τιμή πουν έκανε η πολιτεία με την κατασκευή του μνημείου, την ημέρα μνήμης και τον τρόπο καθιέρωσής της από τα ενεργά αστυνομικά σωματεία της Ξάνθης αναγνωρίζοντας την θυσία των (37) συναδέλφων μας, που έδωσαν την ζωή τους για την Υπηρεσία και το χρέος να τους τιμούμε παντοτινά.
Ακολούθησε  δεξίωση στον χώρο του μνημείου.
Προηγούμενο άρθροΤΔ ΞΑΝΘΗΣ: Εκδρομή στα Γιάννινα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο – Παναγία Σουμελά
Επόμενο άρθροΤΔ ΞΑΝΘΗΣ: Σημαντική δράση – στήριξης Θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Κομοτηνής.