ΤΔ ΚΟΖΑΝΗΣ: Εκδρομή στο Βουκουρέστι

Στη Ρουμανία, την χώρα των θρύλων και των παραμυθιών, ταξίδεψε η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.).Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 30 Νοεμβρίου 2023 έως 4 Δεκεμβρίου 2023 και έκανε την διαδρομή Βουκουρέστι – Σινάια- Μπραν -Μπρασόφ και Σόφια!

Με την άφιξή μας στο Βουκουρέστι και για την αναγκαία χαλάρωση μετά το πολύωρο ταξίδι, επισκεφτήκαμε τo διάσημο Therme Bucharest Spa, ένα μοναδικό πάρκο ευεξίας και διασκέδασης, που βασίζεται στα ιαματικά νερά της περιοχής. Την επόμενη ημέρα ξεναγηθήκαμε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το «Μικρό Παρίσι», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της κομψής αρχιτεκτονικής και του πολιτιστικού της επιπέδου, μια πόλη πλούσια σε αξιοθέατα, όπως το «Σπίτι του Λαού», το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, το κτήριο του Πανεπιστημίου και το «Μέγαρο της Άνοιξης». Δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε το τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau,  την χριστουγεννιάτικη αγορά και το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου απολαύσαμε την τοπική κουζίνα.

Σε αυτό το ταξίδι γνωρίσαμε τις σημαντικότερες μεσαιωνικές πόλεις των Καρπαθίων, όπως η Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» όπως αποκαλείται, η πατρίδα πολλών βασιλιάδων, όπου περιηγηθήκαμε στο κάστρο Πέλες. Επιπλέον, ζήσαμε το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα στο Μπραν, καθώς επισκεφτήκαμε τον Πύργο του και μάθαμε για τους θρύλους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας. Θαυμάσαμε το Μπρασόβ, μια δυναμική πόλη, με γοητεία από τα παλιά και ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο, όπου είδαμε την παλιά πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη εκκλησία, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στη Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, όπου είδαμε τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νιέφσι, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, ήρθαμε σε επαφή με το αντίστοιχο Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Ρουμανίας, εκφράζοντας την κοινή επιθυμία για μελλοντική συνάντηση.

Η καλή οργάνωση του τουριστικού γραφείου HERMES TOURS D.Fotopoulos & Co, η ανεβασμένη διάθεση και σύμπνοια μεταξύ των εκδρομέων, συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί μια  ιδιαίτερα ευχάριστη εκδρομή και να συσφίξουμε τις σχέσεις μας. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της Τ.Δ. Κοζάνης με τις οικογένειές τους, καθώς και τα μέλη των Τ.Δ. Πιερίας & Ημαθίας,  που συμμετείχαν στην εκδρομή!!!

 

SERVO PER AMIKECO  ή ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Μάρθα  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Μαριάννα ΡΟΔΙΤΗ

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Επόμενο άρθροΤΔ ΡΟΔΟΠΗΣ: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας