ΤΔ ΚΟΖΑΝΗΣ: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, την 02-04-2024 στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), παρουσία αστυνομικού προσωπικού, αλλά και μαθητών στο φάσμα του αυτισμού από διάφορους τοπικούς συλλόγους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός  Διευθυντής κ. ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ Ηλίας, ενώ  ομιλίες πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, ψυχολόγος και κοινωνιολόγος κ. Όλγα Πουταχίδου, η κοινωνική λειτουργός Αναστασία Βαβλιάρα και ο φοιτητής και αρθρογράφος Γεώργιος Τριανταφύλλου, ο οποίος ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιρασθήκαμε συναισθήματα και σκέψεις και ενημερωθήκαμε σχετικά με τον αυτισμό, τη διάγνωση, τις  δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσοι επηρεάζονται από αυτήν την αναπτυξιακή διαταραχή.

Επιπλέον, δόθηκαν συμβουλές στο αστυνομικό προσωπικό για τα διαγνωστικά κριτήρια του αυτισμού και τους τρόπους προσέγγισης ατόμων που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών στα οποία εμπλέκονται.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις Υπηρεσίες του Αστυνομικού Μεγάρου και να υποδυθούν τους τροχονόμους, τους εκφωνητές του Κέντρου Επιχειρήσεων και τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ στο τέλος τους προσφέρθηκαν συμβολικά δωράκια ως ένδειξη χαράς για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

ΗΤ.Δ. Κοζάνης (Ι.Ρ.Α.),ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αφουγκραζόμενη την ανάγκη για πληροφόρηση και ενημέρωση των οικογενειών αλλά και της κοινωνίας για τα ζητήματα του αυτισμού και του τρόπου διαχείρισής του, ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην κοινωνία και την Αστυνομία.

SERVO PER AMIKECO ή ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μάρθα  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαριάννα ΡΟΔΙΤΗ

 

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΧΙΟΥ: Συνάντηση χορευτικών ομάδων νησιού.
Επόμενο άρθροΤΔ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Δενδροφύτευση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δασών