ΤΔ ΚΙΛΚΙΣ: Εκδρομή στην Ανδριανούπολη -Τουρκίας

Την 10 Νοεμβρίου εώς 12 Νοεμβρίου 2023 η Τ.Δ. Κιλκίς –Δ.Ε.Α., πραγματοποίησε εκδρομή στην Ανδριανούπολη -Τουρκίας. Κατά την άφιξή μας το πρωί 11 Νοεμβρίου στην Ανδριανούπολη με την μακραίωνη ιστορία της ξεναγηθήκαμε στο εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής του (Sninan Selimiye Αυτοκρατορικό τζαμί). Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το μουσείο υγείας (παλαιό νοσοκομείο) Ανδριανούπολης που αποτελείται από πολλές αίθουσες με κέρινα ομοιώματα  γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών το οποίο προστατεύεται από την Enesco. Τον παλαιό σταθμό τρένων ο  καρβουνιάρης και το βαγόνι του Όριαν εξπρές σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.   Την Ορθόδοξη Βουλγάρικη Εκκλησία Κωνσταντίνου & Ελένης μία από τις δύο που διασώζονται ακόμη, και το απόγεμα  ελεύθερο χρόνο στην αγορά.

Την επόμενη ημέρα αφού πήραμε το πρωϊνό μας είχαμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στην αγορά του Αλή Πασά στο κέντρο της πόλης  να απολαύσουμε  τον μύθο και τα αρώματα της Ανατολής και σε διάφορα εμπορικά κέντρα. Αργά το μεσημέρι πήραμε τον δόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η διάθεση και το χαμόγελο των εκδρομέων αποδεικνύει την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν  η χαλάρωση, η ψυχική τόνωση και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκδρομείς για την συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία και τους υποσχόμαστε σύντομα νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

 

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλία

       Ο Πρόεδρος                              H Γενική Γραμματέας

Αλκιβιάδης ΚΗΠΟΥΡΙΔΗΣ               Βασιλική ΜΠΡΟΖΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Παιδική θεατρική παράσταση.
Επόμενο άρθροΤΔ ΦΩΚΙΔΑΣ : Αιμοδοσία στο πλαίσιο εορτής του Αγίου Αρτεμίου