ΤΔ Χίου : Προσκυνηματική Εκδρομή

  1. Την Κυριακή 7 Μαϊου 2023, η Χορευτική Ομάδα της Τοπικής Διοίκησης Χίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών επισκέφθηκε δύο ναούς της Μικρασίας! Ξεκινώντας με οδηγό το Θεό, απ’ τον Καθεδρικό Μικρασιατικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαρβάσι της Χίου, αφιερωμένο στους πρόσφυγες απ’ τον ξεριζωμό του 1922. Εκεί ο π.Νεκτάριος Επιτροπάκης αφού μας υποδέχθηκε εγκάρδια, μας διηγήθηκε την ιστορία Ναού μέχρι σήμερα, και μας φίλεψε καφέ με κέρασμα!

  1. Ακολούθως πεζοί, μεταβήκαμε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. στο Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου – Βιβλιοθήκη “Ο Φάρος” , τον Πολιτιστικό Ναό της Μικρασίας. Η πρόεδρος του Γεωργία Χούλη και σύσσωμο το δ.σ., αλλά και ο χοροδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Σιταράς, μας υποδέχθηκαν με αληθινά αισθήματα φιλίας σε μια υπέροχη φιλοξενία που περιελάμβανε ξενάγηση στους μουσειακούς χώρους και την ιστορική του βιβλιοθήκη, παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών της Μικράς Ασίας και κέρασμα! Έγινε ανταλλαγή δώρων, μας προσέφεραν βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη που οργανώνει η Τ.Δ.Χίου στη Δ.Α.Χίου και δόθηκε η υπόσχεση σε κλίμα θετικής διάθεσης για μελλοντική μας συνεργασία!

 

 

  1. Η Ορθόδοξη Πίστη μας και ο Πολιτισμός μας γίνονται ακόμα πιο δυνατά με τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη δημιουργική σύμπραξη! Σήμερα γεμίσαμε με αυτά που πρεσβεύει το όνομα του Αγίου Χαραλάμπους: τη Χαρά στη ζωή μας και τη Λαμπρότητα, το Φως, στην ψυχή μας! Servo per amikeco
Προηγούμενο άρθροΤΔ Λάρισας : Εκπροσώπηση στο 39 Πανελλήνιο Συνέδριο της Δ.Ε.Α.
Επόμενο άρθροΔηλώσεις προέδρου Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κύριου ΒΑΛΑΤΣΟΥ Βλάσιου