ΤΔ ΑΧΑΙΑΣ: Επίσκεψη στο ιστορικό θωρακισμένο – Καταδρομικό πλοίο «Γεώργιος Αβέρωφ»

Η Τοπική Διοίκηση Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών διοργάνωσε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα και συγκεκριμένα επίσκεψη – περιήγηση στο ιστορικό θωρακισμένο – Καταδρομικό πλοίο «Γεώργιος Αβέρωφ» γνωστό ως «Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ». Κατά την περιήγηση έγινε ενημέρωση για την ιστορία του πλοίου, με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 να αποτελούν αναντίρρητα την πλέον ένδοξη πολεμική περίοδο του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ».

Είναι ζήτημα εάν στην παγκόσμια ιστορία θα μπορούσαμε να συναντήσουμε άλλο πολεμικό πλοίο που να συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και τα πεπρωμένα ενός Έθνους. Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», μοναδική ίσως εξαίρεση, μαζί με την προσωπικότητα και το πατριωτικό ήθος του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων εθνικής εμβέλειας, χωρίς, ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα και την ατίμωση και να υποστείλει τη Σημαία μας έμπροσθεν του εχθρού.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ακρόπολη και στην περιοχή της Πλάκας, καθώς και στα Αναφιώτικα και στου Ψυρρή για αγορές δώρων, φαγητό και ξεκούραση.

Η εν λόγω εκδρομή πραγματοποιήθηκε με τουριστικό λεωφορείο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσφέρθηκαν σε όλους σνακ και νερά.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Τοπική Διοίκηση Αχαΐας.

SERVO PER AMIKECO

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                             ΠΕΤΤΑ ΙΩΑΝΝΑ

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Προσφορά τροφίμων στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης Τρικάλων
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: IPA GAMES 2024