Ταξιδιωτική απόδραση στη Σερβία- Τ.Δ.Κιλκίς

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙΛΚΙΣ
Γ. Καμπούρογλου 3- Κιλκίς Τ.Κ.61 100
Τηλέφ: 2341077029
Fax.: 2341077029
email: alkiskip@hotmail.com
facebook::ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Δ. ΚΙΛΚΙΣ (I.P.A.)
Κιλκίς 01 Νοεμβρίου 2022

International
Police
Association

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Την 27 Οκτωβρίου εώς 30 Οκτωβρίου 2022 η Τ.Δ. Κιλκίς –Δ.Ε.Α., πραγματοποίησε εκδρομή στην Σερβία. Κατά την άφιξή μας το πρωί 28 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε το ιερό ναό του Άγ. Σάββα (το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περίμενε το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη.

Μετέπειτα είχαμε συνάντηση με αντιπροσωπεία του συλλόγου (Ρήγας Φεραίος)τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σάββα, την Αντιπρόεδρο Ευθυμιάδου–Γιόμπστ, τον β΄αντιπρόεδρο Μιχάιλο
Πέτροβοτς και τον ποιμένα της Ελληνικής Κοινότητας στο Βελιγράδι Πάτερ Παναγιώτη Καρατάσιος, όπου και τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου από τους Προέδρους κ. Ιωάννη Σάββα και Κηπουρίδη Αλκιβιάδη στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου.

Ανηφορήσαμε πεζοί στο κάστρο Petrovaradin. Την επόμενη το πρωί περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας (το φρούριο Καλεμέγκνταν, τον Πύργο Nebosja , που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, την πλατεία Δημοκρατίας , το Εθνικό Θέατρο , το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα), όσοι θέλαν μπορούσαν να ακολουθήσουν προαιρετικά εκδρομή στην πόλη Νόβι Σαντ, οι υπόλοιποι είχαν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν την πόλη Βελιγράδι. Την Τρίτη ημέρα παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για Ελλάδα, κάναμε στάση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νις, όπου γεννήθηκε  ο Μέγας Κωνσταντίνος.
Η διάθεση και το χαμόγελο των εκδρομέων αποδεικνύει την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν  η χαλάρωση, η ψυχική τόνωση και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκδρομείς για την συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία και τους υποσχόμαστε σύντομα νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

‘Servo per amikeco’
‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

Ο Πρόεδρος H Γενική Γραμματέας

Αλκιβιάδης ΚΗΠΟΥΡΙΔΗΣ Βασιλική ΜΠΡΟΖΟΥ

Προηγούμενο άρθροΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Επόμενο άρθροΔράσεις αλληλεγγύης της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών