Συνάντηση με την Αναπλ. Υπουργό Εξωτερικών

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Ικτίνου 2,
105 52 – Αθήνα
ΕΛΛΑΣ
Τηλέφ. +30 210 5227 330 & +30 210 5226 295
Fax.      +30 210 5248 397
E-mail      ipahellenicsection@gmail.com

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Αναπληρώτρια Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ελλάδας κα Σία Αναγνωστοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα 26 – 6 – 2019 αντιπροσωπεία του Ελληνικού Τμήματος ΙΡΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη και τον Αν. Γεν Γραμματέα και Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Συμβούλου της Υπουργού κας Σοφίας Τζιτζίκου.

Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε στην κυρία Υπουργό τις δράσεις μας και το έργο που επιτελούμε σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και το σχέδιο δράσης για το προσεχές διάστημα, που περιλαμβάνει τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου της Ι.Ρ.Α.(ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ) για το 2021 ενόψει της 200ης επετείου από ιδρύσεως του νεότερου Ελληνικού κράτους, τη διοργάνωση του  2ου Παγκοσμίου Συμποσίου το 2020, στην Αρχαία Ολυμπία επί τη ευκαιρία αφής της Ολυμπιακής φλόγας, αλλά και της υποψηφιότητας του κ. Κυριάκου Κάρκαλη για τη θέση του Παγκοσμίου αντιπροέδρου της ΙΡΑ και του κ. Σπύρου Φώτογλου για θέση μέλους στην Παγκόσμια Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών, στις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο στο Ντουμπρόβνικ Κροατίας.
Η κυρία Υπουργός, άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις μας και μας διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του ΥΠΕΞ για την ευόδωση των στόχων μας.
Για τους ίδιους λόγους, συναντήθηκε στην Πάτρα με την κα Υπουργό και ο Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων ΕΤ ΙΡΑ κ. Σπύρος Φώτογλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας συναντηθήκαμε και με τον Εθνικό Εισηγητή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων κ. Ηρακλή Μοσκώφ, τον οποίο επίσης ενημερώσαμε και συζητήσαμε για την ανάληψη μελλοντικών  δράσεων.

Προηγούμενο άρθροΕτήσιο μνημόσυνο Γεωργίου Κατσαρόπουλου
Επόμενο άρθροΜοναδικές προσφορές για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας