Σεμινάρια GIMBORN 2018

Εκπαιδεύσεις Ginborn
18|2  (15.1.2018-19.1.2018) (Αγγλικά – Γερμανικά)

 Ισλαμιστική Τρομοκρατία –  Η Ευρώπη  υπό την  επίθεση από τους θρησκευτικούς φανατικούς υποστηρικτές

Οι Ισλαμικές ομάδες αλλάζουν συνεχώς την κατάσταση τους.

Ο Ισλαμισμός γίνεται όλο και πιο προκλητικός στις ανοικτές δυτικές  κοινωνίες.

Το σεμινάριο παρουσιάζει τις τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμισμού, τις στρατηγικές και τους στόχους τους.

Η κύρια εστίαση είναι στην Ισλαμιστική εικόνα  στη Γερμανία   και  την Ευρώπη, τους δράστες και τις ιδεολογίες  τους.

Επιπλέον παρουσιάζονται οι τρόποι της στρατολόγησης και του αντίκτυπου του Διαδικτύου.

Θα συζητηθούν οι επιλογές και τα όρια στα μέτρα παροχής συμβουλών και πρόληψης.

395 μέλη € | IPA:  265 €

18|4  (29.1.2018-2.2.2018) (Αγγλικά)

Επιστημονική εξέταση των εγγράφων

Το Σεμινάριο εστιάζει στη δικανική εξέταση  των εγγράφων όπως η γραφή και  η επικύρωση υπογραφών,

η μελέτη και η χρονολόγηση του μελανιού,η δακτυλογράφηση, και η εκτύπωση.

Οι Αστυνομικοί και το προσωπικό ασφάλειας συναντούν όλα  τα είδη των γραπτών εγγράφων όπως τις σημειώσεις αυτοκτονίας,

τις απειλητικές  επιστολές, και τις γραπτές αξιώσεις από τους τρομοκράτες.

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε  για τους Αστυνομικούς που πρέπει να επιληφθούν των σχετικών θεμάτων.

Ενημερώνει για τις σύνθετες απαιτήσεις και τις διαδικασίες στο πλαίσιο της εξέτασης εγγράφων επιστημονικά και ευαισθητοποιεί

τους συμμετέχοντες για την υψηλή πολυπλοκότητα της γνώσης του θέματος και της ιδιαιτερότητας.

Εισάγει τις νέες τεχνολογίες που βοηθούν  να εξετασθούν τα αρχικά έγγραφα.

Η σειρά μαθημάτων  υποστηρίζεται και επικυρώνεται από τη διεθνή  επαγγελματική Επιτροπή.

495 μέλη € | IPA:  370 €

18|12  (12.3.2018-16.3.2018)  (Αγγλικά – Γερμανικά)

Κοινωνικά  μέσα  –  καλύτερη  πρακτική  στην κοινωνική  προσαρμογή  μέσων αστυνομίας

Το σεμινάριο εστιάζει στα καλύτερα παραδείγματα των αστυνομικών δυνάμεων, στην προσαρμογή των κοινωνικών μέσων  στην Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να  εξετάζουν βαθύτερα τα κοινωνικά μέσα ως πηγή εγκληματικών πληροφοριών, ως εργαλείο για να ωθήσουν τις πληροφορίες, ως θέση για να αλληλεπιδράσουν  με το κοινό.

Παρέχει  περιπτωσιολογικές μελέτες στη διαχείριση κρίσης.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα μάθουν  για τους ανθρώπινους παράγοντες στην κρίση, την καταστροφή και τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πώς αυτό πρέπει να εξεταστεί από την αστυνομία των κοινωνικών μέσων.

450  Μέλη €|IPA:  300 €

18|13 (19.3.-23.3.) (Αγγλικά)

 Κατανόηση της τρομοκρατίας

Στο σημερινό παγκόσμιο σύστημα η τρομοκρατία έχει γίνει μια διασυνοριακή μορφή πολιτικής έκφρασης με πολλές απόψεις.

Το 2013,  ο αμερικανικός Πρόεδρος Obama είπε τον  κόσμο ότι ο πόλεμος στον τρόμο είχε τερματιστεί .

Σήμερα οι μελετητές μιλούν για  έναν αραβικό χειμώνα με τα μέτωπα  σε πολλές Αραβικές και Αφρικανικές χώρες.

Αυτό που  άρχισε ως εμφύλιος πόλεμος  στη Συρία   έχει οδηγήσει σε μια καταστρεπτική κατάσταση σε όλο τον κόσμο.

Οι  νέοι από τις δυτικές χώρες  ενώνουν τις Ισλαμικές δυνάμεις στη Συρία και σ όλο τον κόσμο, προγραμματίζουν και διευθύνουν τις επιθέσεις τρόμου ενάντια σε οτιδήποτε συμβολίζει τις δυτικές κουλτούρες  –   στη Μεγάλη Βρετανία,  τη Γαλλία,  τη Γερμανία, αλλά και  την Αυστραλία.

Το σεμινάριο  θα εξετάσει τη διεθνή τρομοκρατία, τις αιτίες  και τις συνέπειές του.

Η αναπαραγωγή  των τρομοκρατών, των δραστηριοτήτων τους, και των μέτρων αντιμετώπισης θα εξεταστεί στο σεμινάριο αυτό.

Θα μελετήσουμε τον τρόπο εξέτασης της τρομοκρατίας και πώς να υποψιάζεται κάποιος  τη τρομοκρατία.

Θα συζητηθεί επίσης η ευθυγράμμιση των νόμων κατά της τρομοκρατίας με τα ποινικά δίκαια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

450  €|IPA Members: 300 €

18|14 (3.4.2018-7.4.2018) (Αγγλικά)

ASP σειρά μαθημάτων  εκπαιδευτικών

Το ASP πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών μεθόδων  (AIC) είναι ένα εμπράγματο σεμινάριο, το οποίο εκπαιδεύει  τους συμμετέχοντες για να καθοδηγήσει τις κατηγορίες στην ορθολογική  χρήση του ASP ως τακτικών Αστυνομικής ράβδου και  των χειροπεδών.

Παρέχει το επίσημο  αμυντικό όπλο αυτοάμυνας  και την τακτική περιορισμού για  το προσωπικό.

Μια τακτική που μπορεί να μάθει γρήγορα, εύκολα  ο ασκημένος και εύκολα να διατηρήσει τις γνώσεις αυτές  αφότου έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Μέχρι το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση  να καθοδηγήσουν και να διδάξουν άλλο  προσωπικό στη λειτουργική χρήση του ASP  ως τακτικών Αστυνομικής ράβδου και των χειροπεδών.

Αυτό είναι μια φυσική  σειρά μαθημάτων που απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο σωματικής κατάστασης και ευεξίας που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες για να συμμετέχουν στα σενάρια.

470 μέλη €| IPA:  350 €

18|20 (5.6.2018-8.6.2018)  (Αγγλικά)

Περιβαλλοντικά  εγκλήματα

Η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στη σκιά της προσοχής των μέσων.

Αλλά τα παράνομα έργα από την αποβολή των παράνομων αποβλήτων έως και  την αποδόμηση των δασών και   των προστατευόμενων και πολύτιμων δασικών ζωνών η οποία είναι τεράστια.

Το σεμινάριο  – που προτείνεται και  που υποστηρίζεται και υπογράφεται  από την Διεθνής ένωση Αστυνομικών – Φινλανδικό τμήμα –  επεξηγεί τις μορφές και τους τομείς της εγκληματικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων σε διάφορες χώρες.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το εγκληματικό προφίλ  των περιβαλλοντικών εγκλημάτων, στις ζημίες, τύποι εγκλήματος, διεθνείς απειλές. Το  σεμινάριο θα οδηγήσει τους εκπαιδευομένους να βελτιώσουν και να εμβαθύνουν  την επαγγελματική ικανότητα των Αστυνομικών.

Θα βοηθήσει στην δικτύωση και στην εισαγωγή των εσωτερικών και των ξένων τακτικών, που παρέχουν τις συγκεκριμένες εκδοχές της περίπτωσης. Θα είναι επίσης χρήσιμο ως φόρουμ  συζήτησης να ενισχυθεί η συνειδητοποίηση και οι ορίζοντες καταπολέμησης.

450 μέλη € | IPA:  300 €

18|28 (16.7.2018-20.7.2018) (Αγγλικά)

Κατάρτιση  στην επιβίωση της Αστυνομίας του δρόμου

Μέσω της πρακτικής ασκησης βασισμένης σε πραγματικά περιστατικά, πραγματοποιείται κατάρτιση στο ανθρώπινο σκεπτικό, αυτό το σεμινάριο σχεδιάστηκε  για να δώσει έμφαση στα ζητήματα, με τα οποία τα αστυνομικοί  πρώτων γραμμών βρίσκονται αντιμέτωποι, κατά την εξέταση των βίαιων αντιμετωπίσεων στο δρόμο.

Η θεματολογία περιλαμβάνει  τις ανοικτές εντυπωσιακές τεχνικές, περί άοπλης υπεράσπισης στα ενεργά γεγονότα, τη θεωρία της ανθρώπινης  συμπεριφοράς στη πράξη, την υπεράσπιση από μαχαίρια, των  σημείων εφαρμογής της Αστυνομικής ράβδου.

Το σεμινάριο θα επιδιώξει να δώσει έμφαση και να ενημερώσει τους Αστυνομικούς  για μια σειρά θεμάτων περί της χρήσης της αστυνομικής  δύναμης με το στόχο τις σωστές απαντήσεις ανάλογα με το περιστατικό και την αλλαγή στάσης.

450  Μέλη €|IPA:  300 €

18|34 (1.10.2018-5.10.2018) (Αγγλικά)

Νήματα ασφάλειας εντός της  ΕΕ:  Οργάνωση  και  συσχετικός με  τα εγκλήματα συμμοριών  

Η Ευρώπη  είναι  σε κινητικότητα.

Η επέκταση της ΕΕ  και  η αφαίρεση των εμποδίων στην ελεύθερη μετακίνηση  όχι μόνο έφερε  τους νομοταγείς  ευρωπαϊκούς  πολίτες  πιο κοντά  αλλά και  άνοιξε  τις πύλες  για τους εγκληματίες και  προώθησαν μια  αυξανόμενη  δέσμευση  στη διασυνοριακή εγκληματικότητα.

Ένα  μεγάλο  ποσοστό  των εγκληματικών πράξεων   αποδίδεται  στα μέλη  των συμμοριών  και των οργανωμένων ομάδων  από  όλα τα μέρη  της Ευρώπης και των μη ευρωπαϊκών  χωρών   στα  Βαλκάνια.

Η αστυνομία,  η κοινωνική  υπηρεσία,  και  η διοίκηση  αγωνίζονται  να ελέγξουν την  κατάσταση  και μάχονται αυτές τις εγκληματικές  πράξεις. Άσχετα ποιοι  λόγοι οδηγούν  στις εγκληματικές δραστηριότητες,  είναι  κρίσιμο  να εξεταστεί η εγκληματική έκβαση.

Η ανέχεια  και η στέρηση γνώσεων   θεωρούνται για να προκαλέσουν   ποικίλες εγκληματικές μορφές  καθώς επίσης και  τις δομές  του οργανωμένου εγκλήματος.

Το DNA,  εγγραφές αυτοκινήτων,  και δακτυλικών αποτυπωμάτων   στα πλαίσια του  “Schengen” του οργανισμού δημοσίων σχέσεων θα συζητηθεί. Το  σεμινάριο  αντιμετωπίζει τα τρέχοντα  ζητήματα των κινούμενων εγκληματιών,  όπως  και τον τρόπο που δημιουργούνται οι συμμορίες   με  εστίαση των γεγονότων   στο  Ηνωμένο Βασίλειο   και  την Πολωνία.

Η σειρά μαθημάτων   υποστηρίζεται και επικυρώνεται από τη Παγκόσμια  επαγγελματική Επιτροπή

450 Μέλη €|IPA: 300 €

18|35 (8.10.2018-12.10.2018) (Αγγλικά – Γερμανικά)

Χούλιγκαν, συμμορίες, εξτρεμιστές – απειλές στην εσωτερική ασφάλεια – σεμινάριο YouPo

Η βία από τις ομάδες και τα μεγάλα πλήθη που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην περιπολία στους δρόμους με αυξανόμενη συχνότητα.

Οι περιστάσεις ποικίλουν ευρέως: οικογένειες  που δεν αναγνωρίζουν το  αποκλειστικό δικαίωμα του κράτους στη σύλληψη και χρησιμοποιούν την δύναμη τους για να αποτρέψουν μια σύλληψη σε μέλος – συμμοριών τους.

Μοτοσικλετιστές που προσπαθούν να επιβάλουν έναν «νόμο» δικό τους  και να προστατεύσουν τα μέλη των ομάδων τους  μέσα «στις περιοχές τους» από τις Αστυνομικές δυνάμεις και  από την επέμβαση δικαστικών Αρχών.

Χούλιγκαν, για τους οποίους η βία κατά της αστυνομίας είναι τελετουργική πράξη και αριστεροί εξτρεμιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν την  βία κατά  της αστυνομίας ως εκπρόσωποι ενός διαφορετικού κράτους.

Το σεμινάριο είναι βασισμένο και στις τρέχουσες εξελίξεις και τις ιδέες (νέες τακτικές)κατά της συγκεκριμένης εγκληματικότητας στις διάφορες μορφές του,με τις οποίες εμφανίζονται οι διάφορες συμμορίες .

Οι προοπτικές και οι προσδιορισμοί από  τις κοινωνικές επιστήμες, την εγκληματολογία, και το νόμο  θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν. Λαμβάνοντας υπόψη τη  σοβαρή σωματική βλάβη που μπορούν να πάθουν οι Αστυνομικοί που περιπολούν, μέσω των βίαιων εγκληματικών πράξεων,  οι πτυχές της τακτικής ιατρικής φροντίδας θα εξεταστούν επίσης .

Η εστίαση θα είναι στο φαινόμενο  του “εγκλήματος συμμοριών” και της συλλογικής καταπολέμησης της  βίας κατά των αστυνομικών από επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις μεθόδους πρόληψης  και καταστολής.

450 Μέλη €|IPA:  300 €

18|42 (21.11.2018-23.11.2018) (Αγγλικά)

Στόχος που επιτυγχάνεται; –  Επικρατούσα  κατάσταση  από τα δικαιώματα των προσώπων LGBT  στην Ευρώπη

Ακόμα κι αν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών, και transgender των προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση  ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του δεσμευτικού νομικά  χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων, specifcally  το αρθ. 21   στο κεφάλαιο «ισότητας», οι περιστάσεις  διαβίωσης των προσώπων LGBT στις χώρες  της ΕΕ χαρακτηρίζεται ακόμα από τη διάκριση και την περιθωριοποίηση.

Το rance Intole και η αρνητική στάση απέναντι στα πρόσωπα LBGT είναι μεταξύ κανονικού καθημερινού ces.

Το σεμινάριο εξετάζει τις εξελίξεις στα δικαιώματα των προσώπων LGBT στην ΕΕ,  μελετά την εφαρμογή τους στα σχολεία, τις κυβερνητικές αρχές, και τις επιχειρήσεις, και εξετάζει τις δυναμικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του homophobia, του transphobia, και της θεσμοποίησης της ετεροφυλοφιλίας.

350 μέλη €| IPA:  260 €

18|43 (3.12.2018-7.12.2018) (Αγγλικά – Γερμανικά)

Βασισμένη στα στοιχεία αστυνόμευση  και πρόληψη

Αυτό το σεμινάριο θα εξετάσει πώς η σύγχρονη  αστυνομία και η ακαδημαϊκή έρευνα  στην Ευρώπη  επηρεάζουν την πρακτική αστυνόμευση στο δρόμο.

Η  έρευνα παρέχει στοιχεία που προσδίδει  περεταίρω   δυνατότητες στους Αστυνομικούς στην καθημερινή εργασίας τους.

Το σεμινάριο θα εισαγάγει τη συμμετοχή της αστυνομίας στη σύγχρονη ενημερωμένη έρευνα καθώς και τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστήσει την αστυνομία πιο αποτελεσματική.

Θα επεξηγήσει τη  χρήση της έρευνας καυτών σημείων στις περιοχές στόχων  όπου οι εγκληματικές πράξεις και η αντί κοινωνική συμπεριφορά εμφανίζονται.

Η εφαρμογή των αναλυτικών τεχνικών όπως την προφητική αστυνόμευση, που  είναι βασισμένη στην σπάζω-παράθυρο-θεωρία, η επανάληψη της υπόθεσης ή η επανάληψη της δίωξης  , και διάφορες προφητικές  μέθοδοι αστυνόμευσης, που χρησιμοποιούνται στις αντιπροσωπείες επιβολής νόμου στην Ευρώπη, θα συζητηθούν.

450  Μέλη €|IPA:  300 €

18|44 (10.12.-13.12.) (Αγγλικά)

Ομάδες αστυνομίας  στην Ευρώπη  και σε όλο τον κόσμο – ακόμα που παλεύει  για το σεβασμό και την αναγνώριση

Η ποικιλομορφία των χωρών μετανάστευσης όπως  το UK, Σουηδία, οι Κάτω Χώρες, Νέα Υόρκη Germa, μόνο για να ονομάσει μερικές, δεν είναι πολύ συχνά  στη σύνθεση του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση και τα ιδρύματα επιβολής νόμου.

Όταν τα μέλη των εθνικών ομάδων μειονότητας μέσα στο προσωπικό, παραπονιούνται συχνά για τις φτωχές επιλογές, το ρατσισμό και τη διάκριση σταδιοδρομίας.

Το  σεμινάριο εστιάζει στους τρόπους να αυξηθεί η εθνική  αντιπροσώπευση μειονότητας σε αυτό το institu tions, και να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στη δημόσια διοίκηση και τα ιδρύματα επιβολής νόμου για τα μέλη των εθνικών ομάδων minori ty.

450  Μέλη €|IPA:  300 €

Η μετάφραση έγινε από τον κ. Φραγκάκη Κωνσταντίνο τον οποίο και ευχαριστούμε.

http://www.ibz-gimborn.de/images/2018/IBZ_Seminarprogramme_2018.pdf

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ