Παρουσίαση Ετήσιου ημερολογίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Aθήνα 2Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (ΙΡΑ) σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο “TITANIA”, Πανεπιστημίου 56 Αθήνα , στην παρουσίαση του ημερολογίου του με θέμα:

“ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ”

Προσφυγιά και Ελληνισμός, είναι δυό έννοιες ταυτόσημες. Σε συνεργασία με την UNICEF και χάρη στην υποστήριξη των εθελοντών Αστυνομικών, καταφέραμε να βοηθήσουμε τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και να συγκεντρώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες.
Το ημερολόγιο, κεντρίζει το ενδιαφέρον και μας προτρέπει να θυμηθούμε μέσα από τις εικόνες του, τις προσδοκίες που διαψεύστηκαν, τότε και τώρα! Υπάρχει όμως ελπίδα και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, ως η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση εθελοντών Αστυνομικών, με κοινωνικό προσανατολισμό και στόχο την αλληλεγγύη, συμβάλλει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αξιόλογοι ομιλητές, συμμετέχοντας στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού,  θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη μετανάστευση και ιδίως για τις ευαίσθητες πτυχές της, όπως είναι η περίπτωση των ασυνόδευτων ανηλίκων και το δικαίωμα όλων των παιδιών να φοιτούν στα σχολεία με πλήρη κάλυψη των δασκάλων τους.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ                                 Σπυρίδων Φώτογλου

Προηγούμενο άρθροΗμέρα μνήμης των θανόντων εν υπηρεσία αστυνομικών
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση ημερολογίου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών