Παγκόσμια ημέρα γυναίκας- Διαδικτυακή ημερίδα

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη  8 Μαρτίου 2022 και ώρα 20:00  από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της  Διεθνούς  Ενώσεως Αστυνομικών,  διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: ”  Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας ” με κεντρικούς ομιλητές :

  • Την ψυχολόγο και συγγραφέα, κα. Τένια ΜΑΚΡΗ.
  • Τον ψυχολόγο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. κ. Ταξίαρχο Χρήστο ΚΑΛΥΒΑ.

Την ημερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ Ιωάννης, η κα. Ταξίαρχος Σοφία ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ- Διευθύντρια  της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας , η κα. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία- Εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, η κα. ΣΤΑΘΑΚΗ Ανθή-Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Αντικαρκινικής Εταιρείας, η κα. ΠΑΠΠΑ Λώρα- Πρόεδρος της ΜΚΟ «Μετάδραση», η κα. ΡOΤΖΙΟΚΟΥ Ιωάννα- πρώην Εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και η κα. ΒΑΓΕΝΑ Σοφία- Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού μας Τμήματος κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος και η Αντιπρόεδρος Κοινωνικών Θεμάτων του Ελληνικού Εθνικού μας Τμήματος κα. ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Ειρήνη.

Η προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων, η πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Εθνικού Τμήματος και μέσω της διαδικτυακής ημερίδας μας έγινε μια προσπάθεια από όλες τις γυναίκες μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ψυχικής ενδυνάμωσης και προώθησης της εκστρατεία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και καταστολή αυτής της πραγματικότητας την οποία βιώνουμε ως κοινωνία. Μια προσπάθεια, συνεχής, που δεν σταματά στο σήμερα για το Ελληνικό Εθνικό μας Τμήμα αλλά θα συνεχιστεί με νέες επίκαιρες δράσεις στον τομέα αυτό που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Την ημερίδα διεύθυνε ο Γ. Γραμματέας του Εθνικού μας Τμήματος κ. ΠΑΠΑΣ Βασίλειος και παρακολούθησε μεγάλος αριθμός γυναικών αστυνομικών, καθώς και πλήθος ανδρών αστυνομικών, οι οποίοι/ες στο τέλος της ημερίδας απεύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές, μεταφέροντας προσωπικά βιώματα αστυνομικής- υπηρεσιακής  καθημερινότητας, προκειμένου είτε για να προβληματίσουν, είτε για να επιλύσουν τυχόν απορίες τους.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους- παρευρισκόμενους/ες & ομιλητές/τριες και σας διαβεβαιώνουμε ότι η μεγάλη μας αστυνομική οικογένεια της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών μέσω του Εθνικού Τμήματός μας, μέσω των Τοπικών Διοικήσεων της και μέσω των απλών μελών της, θα αγωνίζεται για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία μας, προβάλλοντας παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας μας.

 

SERVO PER AMIKECO

“Υπηρετώ δια της Φιλίας”

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ  ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας από τον πρόεδρο ΙΡΑ Σάμου Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Γιώργο Αβραμίδη
Επόμενο άρθροΕορτασμός Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας από τη ΤΔ Λασιθίου