Μήνυμα του Προέδρου του Ε.Τ. Βλάσιου Βαλατσού για την Εορτή της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα του Προέδρου του Ε.Τ. Βλάσιου Βαλατσού για την Εορτή της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Οθωμανικού ζυγού και τον αγώνα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Ένα παγκόσμιο γεγονός που αποτέλεσε την απαρχή μιας πολυκύμαντης πορείας η οποία οδήγησε στη ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τον Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες θεομητορικές εορτές της Χριστιανοσύνης.

Δυο αιώνες μετά μας δίνεται η ευκαιρία να  αναστοχαστούμε τι επεδίωξε η επανάσταση αυτή, τι πέτυχε, τι άφησε ως παρακαταθήκη και πού βρισκόμαστε στην παρούσα στιγμή.

Τα μηνύματα που πρέπει να αντλήσουμε παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα.

Μηνύματα που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενεές.

Σε πείσμα των καιρών,μια οργανωμένη συλλογική προσπάθεια μπορεί να προκαλέσει μεγάλες θετικές αλλαγές, να επιφέρει μεγάλες τομές  και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια νέα ιστορική διαδρομή με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον.

Ακόμη και στις επικρατούσες δύσκολες και δυσοίωνες συνθήκες, μπορούμε να υπερκεράσουμε τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν.

Με πυξίδα τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αρχές και αξίες, ας πορευτούμε στον δρόμο που μας έδειξαν οι προγονοί μας, για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Άλλωστε και οι αρχές που πρεσβεύει η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι απόλυτα συνυφασμένες με την ελευθερία, την ανθρώπινη αλληλεγγύη και βοήθεια μεταξύ των μελών μας και ευρύτερα της κοινωνίας σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

 

 

Εύχομαι Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού της γής και με την βοήθεια της Παναγίας μας να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος

ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος

 

Προηγούμενο άρθροΔράσεις Τ.Δ.Τρικάλων
Επόμενο άρθροΣυνέδριο Αλβανικού Τμήματος της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών