Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 5 & 6 Αυγούστου 2022 στο Πυθαγόρειο της Σάμου παρέστη και τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Γεώργιος Αβραμίδης

Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 5 & 6 Αυγούστου 2022 στο Πυθαγόρειο της Σάμου παρέστη και τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Γεώργιος Αβραμίδης.

“ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΜΟΝ ΕΣΩΣΕΝ ΤΗ 6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1824”

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Μεγάλη Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο της Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου – Ικαρίας και Κορσεόν κ.κ. Ευσεβίου.

Τόσο στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού την παραμονή της εορτής, όσο και κατά την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας και Κορσεόν κ.κ. Ευσέβιος, με τη συμμετοχή δεκάδων ιερέων και εκατοντάδων πιστών.

 

Το ίδιο μεγαλόπρεπη και περιφορά της Ιερής Εικόνας το βράδυ της παραμονής της εορτής, περνώντας από τα στενά γραφικά δρομάκια και από το φωταγωγημένο Λιμάνι Πυθαγορείου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας και Κορσεόν κ.κ. Ευσέβιος, αφού ευχαρίστησε τον καθηγητή Λαογραφίας, πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη για τα εμπνευσμένα λόγια του αναφερόμενος στα Ιστορικά γεγονότα της ημέρας αυτής, έδωσε στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά και στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Χαράλαμπο Λαλούση σε ανάμνηση για την παρουσία τους στο νησί και στις εκδηλώσεις για την εορτή του Σωτήρος, ένα μικρό δισκίο που στο κέντρο είχε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και το περίγραμμα του έγγραφε “ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΜΟΝ ΕΣΩΣΕΝ ΤΗ 6η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1824”.

Στη συνέχεια ακολουθήσε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο Σάμου.

Οι εκδηλώσεις συνέχισαν στην πλατεία Ειρήνης Πυθαγορείου με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικό τμήμα τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν: ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου κ. Βασίλειος Πανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Βασίλειος Bαλκαμλής ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, οι Δήμαρχοι Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης και Μυτιλήνης κ. Ευστράτιος Κύτελης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Εμμανουήλ Λογοθέτηςο πρώην Δήμαρχος Σάμου και πρόεδρος του επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Νικόλαος Λαμπιδώνης, ο πρόεδρος τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Γεώργιος Αβραμίδηςεκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατού, ομοσπονδιών, Συνδέσμων, Συλλόγων, Ενώσεων και πλήθος κόσμου.

 

κατάθεση Στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τον πρόεδρο της τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Γεώργιος.

 

 

κατάθεση Στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς

 

κατάθεση Στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

 

κατάθεση Στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τον Αρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ο πρόεδρος της τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Γεώργιος με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Προηγούμενο άρθροΣυναδέλφους Αστυνομικούς μέλη της ΙΡΑ Πολωνίας Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ Αβραμίδης Γεώργιος
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας που διοργανώθηκε από την ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ στο γήπεδο Μυτιληνιών του Δήμου Ανατολικής Σάμου