IPA HOUSE Νυμφαίο Φλώρινας

Ξενώνας Νυμφαίου –  ΙΡΑ House Greece

Το ελληνικό εθνικό τμήμα της ΙΡΑ από το 2016 απέκτησε  ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.Πρόκειται για το IPA House  που δημιουργήθηκε στο Νυμφαίο Φλώρινας, στο κτίσμα του παλιού Αστυνομικού Σταθμού και αποτελεί πλέον τον ιδανικότερο προορισμό για τα μέλη της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών που θέλουν να απολαύσουν όμορφες διακοπές στο βουνό.

 

Αρχιτεκτονική διάταξη του ξενώνα:

Ο ξενώνας, ακολουθεί την αρχιτεκτονική των λοιπών κτισμάτων του χωριού και είναι αποκλειστικά πετρόκτιστος. Αποτελείται από τέσσερα δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά οκτώ άτομα. Δύο από τα δωμάτια διαθέτουν δικό τους μπάνιο, ενώ ένα από αυτά που είναι και το μεγαλύτερο διαθέτει και κουζινάκι. Στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχει ένα ακόμη μπάνιο όπως και μια μικρή, αλλά πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν και τηλεόραση. Η θέρμανση είναι κεντρική, με πέλετ και πετρέλαιο. Αυτό είναι κρίσιμο ιδιαίτερα κατά το χειμώνα, ο οποίος είναι ως γνωστό βαρύς στη Φλώρινα. Βέβαια, ακόμη και το καλοκαίρι ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι δεν θα συναντήσει υψηλές θερμοκρασίες.

  Οι επισκέπτες του Νυμφαίου είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν περισσότερες μέρες απ’ ότι νομίζουν για να απολαύσουν την εκδρομή τους. Η μακεδονική γη της Φλώρινας έχει να δώσει πολλά στους επισκέπτες της και οι άνθρωποι της είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι. Στο ίδιο το Νυμφαίο ξεχωρίζει ως επιλογή το καταφύγιο αρκούδας της οργάνωσης «Αρκτούρος», που βρίσκεται ακριβώς έξω από το χωριό.

Εκεί τα μικρά παιδιά, ενημερώνονται για τις αρκούδες και κατά τους μήνες Μάρτιο – Δεκέμβριο έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά μερικές από αυτές που προστατεύονται στο καταφύγιο, προερχόμενες από παράνομη και βίαιη χρησιμοποίηση τους ή από ατυχήματα.  Αντίστοιχο καταφύγιο για τον λύκο υπάρχει στο κοντινό χωριό που ονομάζεται Αγραπιδιά. Η ενημέρωση είναι ολοκληρωμένη για όποιον ενδιαφέρεται με την επίσκεψη στην εντυπωσιακή Νίκειο Σχολή, στο κέντρο του Νυμφαίου, όπου εδρεύει το ενημερωτικό κέντρο για τις αρκούδες. Φεύγοντας από το Νυμφαίο, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη στην πόλη της Φλώρινας, ενώ πολύ όμορφα είναι και στο Αμύνταιο και τη γύρω περιοχή, όπου υπάρχουν τρεις(!) λίμνες και αμέτρητα αμπελοτόπια. Ο τόπος σφύζει από άγρια ζωή και είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε στο δρόμο σας ζώα, όπως ελάφια και λαγούς. Σε σχετικά κοντινή απόσταση είναι και η Καστοριά, στην οποία μπορεί κάποιος να φτάσει μετά από μια όμορφη ορεινή διαδρομή.

Κάθε μέλος της ΙΡΑ έχει το δικαίωμα να φιλοξενηθεί στον ξενώνα του Νυμφαίου, μαζί με την οικογένεια και φιλικά του πρόσωπα, καταβάλλοντας προαιρετικά  ένα συμβολικό αντίτιμο που αντιστοιχεί στα έξοδα λειτουργίας. Το ελληνικό εθνικό τμήμα λειτουργεί αυτή τη στιγμή τέσσερις ξενώνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νυμφαίο και Χανιά, ενώ διαθέσιμος είναι και ο ξενώνας που διατηρεί η τοπική διοίκηση Χίου στο νησί της Μαστίχας.

<–Πατήστε στην εικόνα για να δείτε την τοποθεσία στο χάρτι.

Τα μέλη μας παρακαλούνται για την πιστή εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Ξενώνα.

Στις κρατήσεις δωματίων υποχρεωτικά θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητάς.

Η είσοδος στο ΙΡΑ House επιτρέπεται μόνο στα μέλη της ΙΡΑ και τις οικογένειες τους.

  Διαχειριστής του ΙΡΑ ΗOUSE Νυμφαίου Φλώρινας:

Αναστάσιος Παπαμιχαήλ

   Τηλ.:     +306977096777
   E-mail:   papanastasios@hotmail.gr

Για κρατήσεις να απευθύνεστε στο παραπάνω τηλέφωνο ή email.

Φωτογραφίες:
Προηγούμενο άρθροΈχω δικαίωμα να είμαι παιδί!
Επόμενο άρθροΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ