Ημερολόγιο 2022-Έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων από την συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης

ΕΡΓΑ ∆ΙΑΣΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
Το ημερολόγιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της ∆ιεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών για το έτος 2022 είναι αφιερωμένο στα έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων.

Ζωγράφοι, οι οποίοι µε τα έργα τους και τις ιδέες τους επηρέασαν τον πολιτισμό µας και άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της τέχνης  και γι’ αυτό τους θαυμάζουμε ως σήμερα. Επιχειρούμε στις σελίδες του ημερολογίου μία  εικαστική προσέγγιση ικανή να επικοινωνήσει σωστά το ύφος και το κύρος των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στη διεύρυνση του τεράστιου φάσματος της ζωγραφικής τέχνης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την  Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ-ΠΛΑΚΑ Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, για την ευγενική διάθεση των 13 πινάκων, που απεικονίζονται στις σελίδες του ημερολογίου µας, αντιπροσωπευτικά  δείγματα της πλούσιας συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης Λίγα λόγια για την Εθνική πινακοθήκη: Ιδρύθηκε το 1900 και περιλαμβάνει συλλογές ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής µε περισσότερα από 20.000 έργα που ξεκινούν από τα µμεταβυζαντινά χρόνια και φτάνουν μέχρι σήμερα. Το πλήρες όνομά της είναι Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, καθώς το 1954 συγχωνεύτηκε µε το κληροδότημά του φιλότεχνου νομικού Αλέξανδρου Σούτσου. Τη δεκαετία του 1960 οι αρχιτέκτονες Παύλος Μυλωνάς και Δημήτρης Φατούρος σχεδίασαν το κτίριο επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1976.

Η Εθνική Πινακοθήκη υποδέχεται το φιλότεχνο κοινό στη νέα της σύγχρονη μορφή, συνολικής έκτασης 20.760 τ.µ., µε τους πρόσθετους εκθεσιακούς χώρους να είναι αυξημένοι κατά 2.230 τ.µ., ενώ μπορούν να εκτεθούν 1.000 έργα στην έκθεση της μόνιμής συλλογής της

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022

https://online.fliphtml5.com/adfab/bkzz/

 

Προηγούμενο άρθρο«Χριστουγεννιάτικες δράσεις της I.P.A./Τ.Δ. Λέσβου»
Επόμενο άρθροΠροσφορά γεύματος αγάπης Τ.Δ.Ροδόπης