Ημέρα μνήμης πεσόντων αστυνομικών

 

Αθήνα 27 Φεβρουαρίου 2022

 

 

 

ΘΕΜΑ: « Ημέρα μνήμης πεσόντων αστυνομικών»

 

 

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου  2022 σε όλη την Χώρα μας, τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ  πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.

Μια ημέρα που καθιερώθηκε μετά από πρόταση της ΠΟΑΣΥ το 1997.

Έκτοτε από το 2001 το Α΄. ψυχοσάββατο κάθε έτους γίνεται η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά από την επιμνημόσυνη δέηση και τις ομιλίες των επισήμων, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από:

Τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλο ΜΑΡΙΝΑΚΗ, τον Εκπρόσωπο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, Επικεφαλής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας,  Υποναύαρχο ε.α. ΛΣ κ. Θρασύβουλο  ΣΤΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ, τον εκπρόσωπο του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ  κ. Νίκου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, Βουλευτή κ. Γεώργιο ΚΑΜΙΝΗ, την Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κα. Ιωάννα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ, τον Περιφερειάρχη Αττική κ. Γεώργιο ΠΑΤΟΥΛΗ, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,  Αντιδήμαρχο κ. Σάκη ΚΟΛΛΑΤΟ,  τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, την Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, τον Πρόεδρο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υ.Δ.Τ. κ. Γεώργιο ΚΟΛΟΒΟ, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΓΚΑ, τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαο ΛΑΥΡΑΝΟ, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτη ΤΣΙΑΝΟ, τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Βασίλειο ΛΑΜΠΡΟΥ, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών τίμησε τη μνήμη τους με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων από την Γ’. Αντιπρόεδρο κα Ειρήνη Μακρυδάκη

Δυστυχώς αρκετοί  συνάδελφοί μας έχουν  φύγει  από κοντά μας κατά την εκτέλεση  της διατεταγμένης υπηρεσίας τους.

Με πίστη και αυταπάρνηση, έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στο καθήκον τους, για την παροχή ασφαλείας των πολιτών, διαφυλάττοντας τις ζωές και τις περιουσίες  τους.

Για μία ακόμα φορά  καλούμαστε να αναλογιστούμε το δικό μας ιστορικό χρέος,  απέναντι στους ήρωες μας που  δεν δείλιασαν μπροστά στο θάνατο.  Ως άξια τέκνα της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσαν την ίδια τους τη ζωή στο καθήκον και  στην υπηρεσία για την ασφάλεια των πολιτών.

Πέρα λοιπόν από την οφειλόμενη τιμή στους ήρωες μας, ως πράξη τιμής

επιμετρώντας το μέγεθος της προσφοράς και της θυσίας αυτών των ηρώων,  οφείλουμε να  τιμούμε τις αξίες που υπηρετούμε και με  κοινές  προσπάθειες ενωμένοι,  να στηρίζουμε τους συναδέλφους.

Ζουν στη μνήμη και στις καρδιές  όλων μας.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Servo per amikeco

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΤΣΟ ΒΛΑΣΙΟΣ   ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο26-2-2022. Τ.Δ.Α. Α΄ Ψυχοσάββατο
Επόμενο άρθροΕσπερίδα ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ