Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών

Τοπική Διοίκηση Αθηνών-Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2022,
Με αφορμή την 6η Μαρτίου η οποία είναι αφιερωμένη  κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού,
ο Πρόεδρος και τα μέλη της  Τοπικής διοίκησης Αθηνών – Αττικής  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ,  επισκεφτήκαν το 24ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών.
Μοίρασαν έντυπο υλικό στους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικό με  τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Αλληλοσεβασμό ο οποίος πρέπει να διέπει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Συζήτησαν με τη Διευθύντρια του Λυκείου κ. Ξυναριανού Κυριακή, τους καθηγητές και τον Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς (μαθητή Παναγούλια Γεώργιο) καθώς και με γονείς μαθητών  σχεδιάζοντας  προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης.
Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε,  να ενημερώσουμε  και να  ευαισθητοποίησουμε τα παιδιά μας σε αυτή την  ηλικία  για το θέμα της σχολικής βίας και κάθε μορφής εκφοβισμού με βασικό μας κίνητρο ότι η  πρόληψη και η ενημέρωση  αποτελούν το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση αυτού του  νοσηρού φαινομένου.
Έχουμε υποχρέωση ο καθένας από το δικό του μετερίζι,  εκπαιδευτικοί,  γονείς, Αστυνομικοί να επαγρυπνούμε,  γιατί δυστυχώς οι επιπτώσεις του εκφοβισμού είναι καταστροφικές τόσο στην εφηβεία όσο και μακροπρόθεσμα στη ζωή των θυμάτων μετά την ενηλικίωση.  Ως κοινωνία είναι  σημαντικό να μην επαναπαυόμαστε αλλά να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την εξάλειψη αυτού του  φαινομένου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη
του Διοικητικού Συμβουλίου

Servo per Amikeco

Υπηρετώ δια της φιλίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Προϊστάμενου Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΑΣ στη Ξάνθη
Επόμενο άρθροΑποκριάτικος χορός – ΤΔ Λέσβου