Η Ελληνική αποστολή στο 39ο Παγκύπριο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Ικτίνου 2,
105 52 – Αθήνα
ΕΛΛΑΣ
Τηλέφ.  +30 210 5227 330
&         +30 210 5226 295
Fax.   .  +30 210 5248 397
E-mail : ipahellenicsection@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ.

 

 

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2022
 
 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΘΕΜΑ: « Συμμετοχή του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στο 39ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωση Αστυνομικών του Εθνικού Τομέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

 
 

Κατά το χρονικό διάστημα 20-23 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Κακοπετρία της επαρχίας Μόρφου, το 39ο  Παγκύπριο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με την συμμετοχή δέκα ξένων αποστολών (Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισραήλ, Ελλάδα). Κατόπιν προσκλήσεως, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα εκπροσώπησαν ο Ταμίας και Πρόεδρος της Τ.Δ. Λάρισας κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας και ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης, όπου αφενός συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου και αφετέρου προσπάθησαν να προβάλουν την διοργάνωση του 66ου Παγκοσμίου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2023, στο οποίο και τους προσκάλεσαν.

Η Ελληνική αποστολή κατά την παρουσία τους στην Κύπρο, επισκέφθηκαν επίσης τις επαρχίες Λευκωσίας, Πάφου και Λεμεσού όπου είχαν συναντήσεις με τους αντίστοιχους Προέδρους κ. Δημήτρη Δημητρίου, κ. Ζήνων Ψαθίτη, κ. Κυριάκο Περικλέους, αλλά και με το μέλος της Πολιτικής Προστασίας Λεμεσού κ. Αλέξανδρο Θεοδούλου.  Προς ανάμνηση των εν λόγω συναντήσεων προσφέρθηκαν αναμνηστικά, ενώ ο εκπρόσωπος κ. Αχιλλέας Καλαμπούκας ευχαρίστησε αμφότερους τους Προέδρους των Τοπικών Διοικήσεων, δηλώνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες αντικατοπτρίζουν το σκοπό της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που είναι η φιλία και αδελφοσύνη μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους τόσο σε Εθνική όσο και σε Παγκόσμια κλίμακα».

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε το Εθνικό Τμήμα της Κύπρου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και Υπαρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου, όπως και τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Μόρφου κ. Σωκράτη Σωκράτους, αλλά και όλους τους συνεργάτες τους, για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου και την υπέροχη φιλοξενία που παρείχαν καθόλη την εκεί παραμονή.

 

S E R V O    P E R    A M I K E C O

ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Προηγούμενο άρθροΔιεθνής Διάκριση Ελληνικού Τμήματος
Επόμενο άρθρο16η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας