Η Ελληνική αποστολή στα ‘IPA GAMES 2022’

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

 Άμφισσα 05 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) συμμετείχε στους 2ους Παγκόσμιους Αγώνες  ‘ΙΡΑ GAMES 2022’ που διεξήχθησαν στην πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου από 08 έως 13 Μαΐου 2022.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από  έξι αθλητές της Τοπικής Διοίκησης Φωκίδας, κατ’ αλφαβητική σειρά: ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Γεώργιος, ΖΩΜΕΝΟΣ Ανάργυρος, ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ Ιωάννης, ΛΥΤΡΑΣ Μαρίνος, ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ Θεοφάνης και ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος, οι οποίοι και  συμμετείχαν στα αθλήματα: Basket 3×3 και Αγώνας Δρόμου 5.000 μέτρων. Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στην οποία οι αρχηγοί των αποστολών ενημερώθηκαν για τα τεχνικά ζητήματα και το πρόγραμμα των αγώνων, ενώ δόθηκαν διευκρινήσεις και στα ζητήματα που προέκυπταν.

Την επομένη, παράλληλα με την έναρξη της διεξαγωγής των αγώνων, πραγματοποιήθηκε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης στην οποία οι αποστολές παρέλασαν στον χώρο του σταδίου ‘Stadium TOPOLICA’. Ιδιαίτερη στιγμή αποτελεί το γεγονός, ότι η σημαία των αγώνων προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τη βοήθεια αλεξιπτωτιστή ελεύθερης πτώσης. Η τελετή έληξε με συναυλία του διάσημου τραγουδιστή Zeljko Samardzic.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων, η Ελληνική ομάδα αγωνίστηκε σε διαδοχικούς αγώνες Μπάσκετ 3×3 με τις ομάδες του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας και της Πολωνίας με τελικό απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου ‘Sportska Dvorana’ υπήρχαν προωθητικά σταντ των συμμετεχουσών χωρών. Το Ελληνικό εκθεσιακό σταντ έτυχε των καλύτερων κριτικών από τους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την Ελλάδα, καθώς απόλαυσαν προϊόντα που προήλθαν από την ευγενική χορηγία των εταιριών ‘Sary Αλλαντικά’ και ‘Κτήμα Μανωλεσάκη’ από την Δράμα, και ‘Gerentes Olives’ και ‘Οικογένεια Καριαμπά’ από τη Φωκίδα. Στους επισκέπτες μοιράστηκε, επίσης, διαφημιστικό υλικό από την Περιφέρεια Ηπείρου και δόθηκαν αναμνηστικά του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος. Επιπλέον, στις διαδραματιζόμενες, παράλληλα με τους αγώνες, εκδηλώσεις η Ελληνική αποστολή ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και κέρδισε τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων από τις 26 χώρες που συμμετείχαν στους αγώνες είτε ως αγωνιζόμενοι, είτε ως επισκέπτες.

Την τρίτη μέρα αγωνίστηκε ο αθλητής μας ΛΥΤΡΑΣ Μαρίνος στο αγώνισμα του δρόμου 5.000 μέτρων καταλαμβάνοντας την 13η θέση σε 27 συμμετέχοντες στην κατηγορία του (35-45 ετών) σημειώνοντας ικανοποιητικό ατομικό χρόνο.

Το πρόγραμμα των διοργανωτών για τις επόμενες δύο μέρες είχε εκδρομές στις όμορφες πόλεις του Kotor, της Budva και του Ulcinj και ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικούς χώρους.

Την τελευταία μέρα, η τελετή λήξης έλαβε μέρος στο αίθριο, δίπλα στην πισίνα, του Ξενοδοχείου ‘Princess’. Ήταν μια υπέροχη βραδιά με συναντήσεις με όλες τις ξένες αποστολές και ανταλλαγές δώρων με τοπικά προϊόντα από τα προαναφερθέντα του Νομού μας. Έγιναν οι απονομές των βραβείων στους νικητές όλων των αγωνισμάτων και ακολούθησε ‘Gala’ προς τιμήν όλων των μελών των αποστολών.  Η φιλοξενία των Μαυροβουνίων συναδέλφων και τα μέρη που περιηγηθήκαμε θα μας μείνουν αξέχαστα και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά την ΙΡΑ Μαυροβουνίου και την Πρόεδρο Biljana Dulovic.

Τέλος, ως ΙΡΑ/Τ.Δ. Φωκίδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τον Δήμο Δελφών, καθώς και τις εταιρείες ‘Γαλαξίδι – Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.’ και ‘ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε.’ για την πολύτιμη συμβολή τους στη συμμετοχή της αποστολής μας στους αγώνες.

Servo  Per  Amikeco

(Υπηρετώ διά της Φιλίας)

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

    Ανάργυρος ΖΩΜΕΝΟΣ                                             Ιωάννης ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία – Τ.Δ. Τρικάλων
Επόμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία -Τ.Δ. ΦΩΚΙΔΑΣ