Η Ελληνική αντιπροσωπεία στο 17ο Συνέδριο του Σερβικού Τμήματος

Την 30/9/2022 αφίχθη στο Leskovac της Σερβίας η Ελληνική αντιπροσωπεία του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, αποτελούμενη απο τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Παντελή Χράπα και την Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Μεσσηνίας Δώρα Κωνσταντίνου, προκειμένου να εκπροσωπήσουν το Ε.Τ. στο 17ο Συνέδριο του Σερβικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Komplex Apostolovic.
Τύχαμε θερμής υποδοχής, τόσο από τον Πρόεδρο του Σερβικού Τμήματος Nebojsa Pantelic όσο και από τους Προέδρους και αντιπροσώπους Τοπικών Διοικήσεων από την Σερβία.
Στο εν λόγω Συνέδριο, πλέον της Ελληνικής, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τη Βοσνία
Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Κύπρο Βόρεια Μακεδονία , Κροατία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο αποτέλεσε η αναθέρμανση των σχέσεων με τα συμμετέχοντα
Εθνικά Τμήματα των προ αναφερομένων χωρών, οι εκπρόσωποι των οποίων εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2023,ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνάδελφοι από την Βόρεια Μακεδονία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διοργάνωση, καθώς για το έτος 2024 το Παγκόσμιο συνέδριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στην πόλη των Σκοπίων.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου είχαμε την ευκαιρία να προβάλλουμε το Εθνικό μας Τμήμα
χαρίζοντας αναμνηστικά και παραδοσιακά προϊόντα σε όλες τις προαναφερόμενες αποστολές.
Ιδιαίτερη μνεία χρίζει το γεγονός της παροχής βοήθειας από τα μέλη της ΙΡΑ Leskovac ,για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο μετακινηθήκαμε.
Στην επιστροφή για την πατρίδα μας, πραγματοποιήσαμε στάση στο Kumanovo της Β.Μακεδονίας συναντώντας τους συναδέλφους από την ΙΡΑ Ohrid Prilep και ΙΡΑ Kumanovo στα υπό κατασκευή γραφεία τους, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ των Εθνικών Τμημάτων μας.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το εγγύς μέλλον ενώ υπήρξε και η διάθεση για εκ νέου
συνάντηση.

SERVO PER AMIKECO

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ   ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του Ελληνικού Εθνικού ΙΡΑ Τμήματος στο Συνέδριο της Ι.Ρ.Α. Ρουμανίας
Επόμενο άρθροΕτοιμασίες για τα Χριστούγεννα στη Χίο