Η Ελληνική αντιπροσωπεία σε διεθνές σεμινάριο στη Ρουμανία

Δελτίο Τύπου

 

Συνέδριο με θέμα «European Capital of Culture – Challenges for capital of culture», πραγματοποιήθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας από 16 έως 20 Νοεμβρίου 2022.
Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την Ελλάδα τη Βουλγαρία την Κύπρο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία τη Γερμανία και την Πολωνία παρουσιάζοντας τις εμπειρίες και πρακτικές ασφαλείας από ανάλογες διοργανώσεις.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα εκπροσώπησαν από την Τοπική Διοίκηση Χανίων η κ. Σοφία Λογαρίδου ,Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και η κ Μαρία Τσιβουράκη.
Κατά την παρουσίαση της η κ Λογαρίδου αναφέρθηκε στην εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στο Ηράκλειο Κρήτης όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Ποδοσφαίρου Γυναικών αλλά και στην επίσης μεγάλου ενδιαφέροντος και υψηλής κλίμακας
διοργάνωση της Μεγάλης και Ιεράς Οικουμενικής Συνόδου το 2016 στα Χανιά Κρήτης.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης , πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πολυτεχνείου Τιμισοάρα με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ.Mihai Ritivoiu του Δημάρχου κ. Dominic Fritz του πρόεδρου της IPA Ρουμανίας, κ. Mihai Tartareanu αλλα και υπηρεσιακών παραγόντων .
Τη διοργάνωση του συνεδρίου που έγινε υπό την αιγίδα τους Εθνικού Τμήματος Ρουμανίας είχαν τα Τμήματα 4 και 5 Τιμισοάρα με τους συναδέλφους να έχουν φροντίσει κάθε λεπτομέρεια παρέχοντας παράλληλα μία υψηλής ποιότητας φιλοξενία .
Οι 14 συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Τιμισοάρα , στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου RECAS και της ζυθοποιίας Τιμισοάρα και είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικές σπεσιαλιτέ και να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική. .
Παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών: ο νομάρχης Timi În County, κ. Mihai Ritivoiu, ο Δήμαρχος Τιμισοάρας, ο κ. Dominic Fritz, ηγεσία των επιθεωρήσεων όπλων από την ΠΣΕ σε επίπεδο νομού και ο εκπρόσωπος s της #IPARomania, ο πρόεδρος της IPA Ρουμανίας, κ. Mihai Tartareanu, Γενικός Γραμματέας του IPA Ρουμανίας, κ. C ăt ălin B ălteanu και Αντιπρόεδρος 2 του IPA Ρουμανίας, κ. Marius Muresan, τα συμπεράσματα του σεμιναρίου έχουν εξαχθεί

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική εσπερίδα από την ΤΔ Λασιθίου στα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Επόμενο άρθροΕκδρομή μελών της Τ.Δ. Λασιθίου στα Κύθηρα.