ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. – Ν.Π.Ι.Δ.) Ικτίνου 2, 105 52 – Αθήνα Τηλ. 210 5227 330 – Φαξ. 210 5248 397 Ιστοσελίδα: http://www.teaapl.gr         e-mail: info@teaapl.gr

Αθήνα 16 Απριλίου 2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι από σήμερα 06/03/2018 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.teaapl.gr) οι φορολογικές βεβαιώσεις που αφορούν τη χρήση 2017 .  Θέτουμε υπόψη σας ότι για να μπορέσετε να εκτυπώσετε τα εν λόγω έντυπα θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Portal ασφαλισμένων κατόπιν σχετικής εγγραφής (δείτε οδηγίες στο τέλος της ανακοίνωσης).

Επισημαίνεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις του Ν.4172/2013 (Αρ. 14 παρ. ε) για τις εισφορές που καταβάλλατε και το ποσοστό πού απαλλάσσεται από τη φορολόγηση  είναι αξιόλογο.

Συγκεκριμένα για εισόδημα: μέχρι 20.000 € το όφελος από τη φοροαπαλλαγή είναι 22%  από 20.001 € έως 30.000 € το όφελος από τη φοροαπαλλαγή είναι 29% από 30.001 € έως 40.000 € το όφελος από τη φοροαπαλλαγή είναι 37% και από 40.001 € και πάνω το όφελος από τη φοροαπαλλαγή είναι 45% επί των εισφορών που καταβλήθηκαν.

Κωδικός που καταχωρείται το καταβληθέν ποσό στο Ε1 είναι ο 351 για τον υπόχρεο και ο 352 για την σύζυγο.

Σημειώνεται ότι όσοι αμείβονται από το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ πρέπει να καταχωρήσουν το καταβληθέν ποσό στο Ε1 επειδή περιλαμβάνεται στις εισφορές που αναγράφονται στην εκκαθάριση της μισθοδοσίας και έχουν ήδη τύχει του ευεργετήματος κατά την παρακράτηση των μηνιαίων εκκαθαρίσεων μισθοδοσίας. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι παράλληλα έχουν αναρτηθεί και τα Ενημερωτικά Σημειώματα των Ατομικών Μερίδων.

Δίπλα στο συνάδελφο, κοντά στο συνάνθρωπο

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΓΑΝΟΣ Ιωάννης   Ο  Γενικός Γραμματέας

                                ΑΡΖΙΜΑΝΟΓΛΟΥ Μιχαήλ

Οδηγίες για μέλη που χρησιμοποιούν πρώτη φορά την εφαρμογή, Βήμα – Βήμα

1. Είσοδος στην ιστοσελίδα του Ταμείου www.teaapl.gr

 2. Επιλέγω «Περιοχή Μελών»

3. Ανοίγει το παράθυρο «Πλατφόρμα ασφαλισμένου ΤΕΑΑΠΛ» στο οποίο επιλέγετε «Δημιουργία Λογαριασμού» και ακολουθείτε τα βήματα δίνοντας τα στοιχεία που απαιτεί η φόρμα και τα επιθυμητά Username & Password και επιλέγετε «Δημιουργία».

4. Στο e-mail που θα λάβετε θα επιβεβαιώσετε ότι τα στοιχεία σας είναι σωστά και θα μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε την Ατομικής σας Μερίδα, να εκτυπώνετε τη βεβαίωση για φορολογική χρήση ή το Ενημερωτικό Σημείωμα για την Α.Μ. και οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση αφορά το λογαριασμό σας.

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινές Ευχές
Επόμενο άρθροΗμερίδα Επιμόρφωσης Αστυνομικών για τη διαχείριση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών