Επίσκεψη στον προϊστάμενο της Θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Αθήνα 1 Ιουλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: « Επίσκεψη στον προϊστάμενο της Θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ «

 

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος συνοδευόμενος από μέλη του ΔΣ της ΤΔ Αττικής – Αθηνών επισκέφτηκαν το νέο προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ πανοσιολογιότατο π . Αλέξιο Κουρτέση ,

Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα με την πνευματική του καθοδήγηση στο αστυνομικό προσωπικό και τις οικογένειες του.

Επίσης του ανέφεραν τους σκοπούς και τις δράσεις  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και υποσχέθηκε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια  στην Ένωση μας σε  μελλοντικές δράσεις

 

Σύντομο βιογραφικό

Νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Όπως αναφέρεται  στο σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε , μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Αλέξιος Κουρτέσης προσλαμβάνεται στην ανωτέρω θέση με τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄.

Με τη νέα του τοποθέτηση ο π. Αλέξιος έρχεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος από τη συγκεκριμένη θέση καθοδήγησε πνευματικά τους Έλληνες αστυνομικούς για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας διακονούσε μέχρι σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Μάλιστα, υπήρξε και αρχιδιάκονος αυτής για πέντε ολόκληρα χρόνια, αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία κοντά στον οικείο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

 

SERVO PER AMIKECO

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ο Πρόεδρος       ο Γενικός Γραμματέας

ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος ΠΑΠΑΣ Βασίλειος

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός προστάτη ipa Αποστόλου Παύλου-Τ.Δ.Τρικάλων
Επόμενο άρθροΠροσκύνημα στους Καλοί Λιμένες _ Απόστολος Παύλος