Eπίσκεψη στην Αθήνα της παγκόσμιας Επιτροπής-Παγκόσμιο Συνέδριο -Athens 2023

Επίσκεψη αρμόδιας επιτροπής ΙΕΒ για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου το 2023 στην Αθήνα
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε η αρμόδια επιτροπή ΙΕΒ κατά το τριήμερο 8 ως 11
Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα.
Αντικείμενο της επίσκεψης, αποτέλεσε η προετοιμασία της διοργάνωσης του 66 ου Παγκοσμίου Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2023.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 08/9/2022 καλωσορίσαμε την Επιτροπή του IEB, αποτελούμενη από τη Γενική Γραμματέα May Britt Ronnebro, τον Ταμία Οικονομικών Michael Breathnach και τον Ταμία Κοινωνικών Υποθέσεων Martin Hoffman, στα κεντρικά μας γραφεία.
Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση σχετικά με επιμέρους θέματα και εργασίες που αφορούν στο
Παγκόσμιο Συνέδριο, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν εκτενώς όλες οι παράμετροι για την
καλύτερη δυνατή φιλοξενία των συνέδρων και των επισκεπτών .
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσιος Βαλατσός ανέφερε σχετικά πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που αφορούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο το 2023.
Οι καλεσμένοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και εκφράστηκαν με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια για τα καλαίσθητα, πρόσφατων ανακαινισμένα γραφεία μας. Ακολούθησε γεύμα εργασίας με τοπικά εδέσματα.
Παρόντες το πλήθος των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, το οποίο νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποίησε προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
Επιπροσθέτως, την Παρασκευή 09/09/2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους του
ξενοδοχείου (συνεδριακό κέντρο, δωμάτια, αίθουσα πρωινού, κλπ) που θα φιλοξενήσει το
Συνέδριο, του οποίου οι παροχές καλύπτουν πλήρως τις προ απαιτούμενες προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται από το σχετικό κανονισμό.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο και ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας.
Το ίδιο βράδυ παρατέθηκε επίσημο δείπνο στο Roof Garden του ξενοδοχείου Olympic Royal κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν μεταξύ άλλων την πανοραμική θέα της Αθήνας.
Τέλος, το Σάββατο 10/09/2022 οι εκλεκτοί καλεσμένοι ακολούθησαν την προγραμματισμένη
επίσκεψη στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης .
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση του Μουσείου της
Ακρόπολης και την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την άμεση ανταπόκριση για την κάλυψη των αναγκών της εν λόγω επίσκεψης των μελών της επιτροπής του Ι.Ε.Β.
Η μοναδικότητα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η περιήγηση στα στενά της Πλάκας, η βόλτα στο Μοναστηράκι και οι μικρές διαδρομές στα αξιοθέατα της Αθήνας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας.

Αξίζει να αναφερθεί, η ανιδιοτελής προσπάθεια που κατέλαβαν όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι και ο καθένας ξεχωριστά, στην προώθηση και ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού, της μοναδικής Ελληνικής φιλοξενίας, της ιδέας της φιλίας και όλων εκείνων των αρχών που διέπουν την Ένωσή μας.
Η ολοκληρωμένη παρουσίαση του φακέλου για την διοργάνωση του 66 ου Παγκοσμίου Συνεδρίου στην Αθήνα το 2023, θα λάβει χώρα στο επερχόμενο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη τον προσεχή Οκτώβριο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ  ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Επόμενο άρθροΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ