Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών,-Τ.Δ.Σάμου

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 & ώρα 11.00, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών νομού Σάμου & την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Σάμου.

 

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 & ώρα 11.00, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών νομού Σάμου & την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Σάμου.
Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος, μπροστά στο Μνημείο Πεσόντων Ελλήνων Αστυνομικών το οποίο βρίσκετε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης στο Άνω Βαθύ Σάμου.
Αμέσως μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σάμου κ. Αβραμίδης Γεώργιος αναφέρθηκε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ημέρα μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών και στη συνέχεια, όλοι μαζί, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Παραβρέθηκαν και τίμησαν την Επιμνημόσυνη Δέηση με την παρουσία τους, οι εν Ενεργεία και Απόστρατοι Αστυνομικοί νομού Σάμου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου Ταξίαρχος κ. Τσαπικούνης Ανδρέας, ο Δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κα. Ανδρεάδου Άννη, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Βογιατζής Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Βαθέος κ. Σεϊρλής Σταμάτιος, ο πρόεδρος της ΙΡΑ Σάμου Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών κ. Αβραμίδης Γεώργιος, ο Κοσμήτορας Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας και επίτιμο μέλος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Ελληνικού Τμήματος & ΙΡΑ Σάμου κ. Αμυρσώνης Γιακουμής, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Α.Δ Σάμου, ο πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Σ.Φ Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος και ο Ταμίας Σ.Φ Ευγενικός Ευάγγελος, Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Σάμου καθώς και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών νομού Σάμου.
———————–
Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος της Τ.Δ ΙΡΑ Σάμου Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Γιώργος Αβραμίδης αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας μνήμης λέγοντας:

 

 

Ημέρα μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.

Και έπεσαν νεκροί την ώρα του καθήκοντος.

Άλλοι σε ένοπλες συμπλοκές και επιθέσεις, άλλοι σε τροχαία δυστυχήματα και άλλοι ως συνέπεια τρομοκρατικών επιθέσεων.

 Για κάποιους οι υπαίτιοι βρέθηκαν, οι δολοφόνοι πιάστηκαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, για κάποιους άλλους όχι.
Για κάποιους, ίσως η δικαίωση να ήρθε, μπορεί για άλλους όχι.
Όλοι τους τιμήθηκαν μετά θάνατον, ως ένα ύστατο χαίρε για την προσφορά τους.
Το αν οι οικογένειές τους πήραν απαντήσεις στα «γιατί»… αυτό είναι ένα θέμα δύσκολο να απαντηθεί και δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει ποτέ.

Χρέος μας να μην ξεχνάμε και να τιμούμε!

Συνολικά, από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα 138 συνάδελφοι εν ώρα Υπηρεσίας.
Σήμερα ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών, σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες που – ίσως ακόμα και τώρα – να προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως ελάχιστη υποχρέωσή μας, είναι να τους τιμούμε και να τους μνημονεύουμε πάντοτε.
Σήμερα 5-2-2022 εδώ στη Σάμο μας, στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών, τελούμαι Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών.
Κάθε χρόνο,  οι Έλληνες εν ενεργεία και απόστρατοι Aστυνομικοί τιμούμε τη μνήμη των συναδέλφων μας, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Έτσι και φέτος τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση με τον ποιμενάρχη μας και οδηγό μας στον δρόμο της εκκλησιάς, της αγάπης και της Αστυνομικής μας οικογένειας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ Ευσέβιο.
Συγκινητική είναι και σήμερα η παρουσία του κόσμου που έχει αγκαλιάσει πλέον την Ελληνική Αστυνομία και αναγνωρίζει το έργο που επιτελεί σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.
Χρέος μας και ιερή υποχρέωση είναι να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα όλων εκείνων των Αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας από τη ΤΔ Λασιθίου
Επόμενο άρθροΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆΤΙΚΗΣ ΠΊΤΑΣ-Τ.Δ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ