Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη Γαλλίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την 18-9-2021  η Πρόεδρος της Τ.Δ. Φλώρινας κυρία ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΟΥ Παρασκευή ,είχε την τιμή να παρευρεθεί  στην ενθρόνιση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαλλίας, Δημητρίου , μεταφέροντας ευχές για το νέου του έργο.

Μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος Πλουμής

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1979. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2001 χειροτονήθηκε Διάκονος και το έτος 2007. Διετέλεσε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης και του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ωραιοκάστρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από το 2007 έως το 2015. Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Γαλλίας Εμμανουήλ, υπηρέτησε ως προϊστάμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μασσαλίας και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Νοτίου Γαλλίας. Συμμετείχε σε Επιτροπές Διαχριστιανικού Διαλόγου και Διαθρησκειακών Σχέσεων (Marseille Espėrance, Radio Dialoque), εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.[1]

Στις 20 Ιουλίου 2021 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Γαλλίας,χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 25 του ιδίου μηνός στον πάνσεπτος Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.[2]και ενθρονίστηκε το Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Προηγούμενο άρθροΟρκωμοσία Δοκίμων Αστυφυλάκων
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη ipa Μαυροβούνιου στη Φλώρινα