ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Συνέδριο από την Ι.Ρ.Α. Ρουμανίας. Ελληνική εκπροσώπηση.

Στο Ιάσιο, στο σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο με τεράστια συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, την ιστορική πόλη της Ρουμανίας, που αποτελεί σημαντικό κέντρο κοινωνικής, πολιτιστικής, ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής ζωής πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συνέδριο της Ι. Ρ. Α. Ρουμανίας.

Στο συνέδριο παρέστησαν, ο εκλεγμένος από το 66ο Παγκόσμιο συνέδριο  που πραγματοποιήθηκε στην  Αθήνα την 24-29/10/2023,  Πρόεδρος του Ι.Ε.Β. κ. Martin HOFFMANN και εκπρόσωποι άλλων δέκα (10) Εθνικών τμημάτων  της παγκόσμιας ένωσης μας .

Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ και τον Ταμία της Τ.Δ. Αλεξανδρούπολης κ. Χριστόφορο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Προέδρο του Εθνικού Τμήματος της Ρουμανίας κ. Mihai Liviu TARTAREANU και τα μέλη του Δ.Σ..

Από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έλειψαν οι παραδοσιακοί χοροί και  η μουσική και στην μεγάλη αίθουσα του Εθνικού θεάτρου καλλιτέχνες παραδοσιακοί και σύγχρονοι έδωσαν συναυλία και όλοι απόλαυσαν πολλά κλασικά  και σύγχρονα τραγούδια συνθετών της Ρουμανίας.

Η περιήγηση επίσης στο κέντρο  του ΙΑΣΙ  και η ξενάγηση στα περίφημα αξιοθέατά της τράβηξαν το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων.

Στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα απονεμήθηκε  από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Ρουμανίας τιμητική πλακέτα «ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού για μια αληθινή φιλία που θα κρατήσει στο χρόνο»

Αυτό που μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως ήταν οι συζητήσεις με το Ρουμάνικο Τμήμα αλλά και με τις αποστολές των  εθνικών τμημάτων που συμμετείχαν. Όλοι εξέφρασαν την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον θαυμασμό τους για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις ευχαριστίες τους για το  ξεχωριστό Παγκόσμιο Συνέδριο της Ι.Ρ.Α. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 24 με 29/10/2023.

Θερμά συγχαρητήρια στο Εθνικό Τμήμα της Ρουμανίας για αυτή τη γιορτή φιλίας & πολιτισμού. Είναι πάντα χαρά να συναντιόμαστε με τους συναδέλφους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες, να συζητούμε, να ανταλλάσσουμε αναμνηστικά δώρα και ευχές για υγεία και προκοπή μέσα σε μια Ευρώπη ασφαλή για τους πολίτες της.

Για το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα

Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας

Βλάσσης Βαλατσός         Αχιλλέας Μπέγας

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Επόμενο άρθροΤΔ ΣΑΜΟΥ: Συνάντηση του προέδρου της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ. Γεώργιου Αβραμίδη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο Λογοθέτη.