ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: “I am not a doll” – Διαδραστική καλλιτεχνική έκθεση με ανθρωπιστικό και ακτιβιστικό χαρακτήρα

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών,έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και σχετικής πρόσκλησης για συμμετοχή που λάβαμε από την πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Ε.Ο.Τ. κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία είναι πρέσβειρα στο “Ιamnotadollproject“, σας παρουσιάζει τη συγκεκριμέμενη δράση και σας προσκαλεί να συμμετέχετε με έργα ζωγραφικής των παιδιών σας (παιδιά μελών μας εώς 18 ετών) , στην έκθεση αυτή που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.
Σας θέλουμε μεταξύ άλλων συμμάχους σε αυτή την τόσο σημαντική δράση ενημέρωσης.
Μια μοναδική δράση η οποία δίνει κίνητρο για ενημέρωση και εκπαίδευση μέσω της διάδρασης με την τέχνη, με απώτερο στόχο την πρόληψη.
Το @iamnotadoll_project είναι μία διαδραστική καλλιτεχνική έκθεση με ανθρωπιστικό και ακτιβιστικόχαρακτήρα #ArtforHumanity η οποία χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να ευαισθητοποιήσει όλους μας και κυρίως τα παιδιά και τους νέους σε θέματα που θίγουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και που αυτή τη στιγμή μετράνε τα υψηλότερα ποσοστά στον πλανήτη.
Η θεματική βασίζεται στα πλαίσια των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικάστο SDG 5 .
Στόχος του project είναι να δώσει κίνητρο μέσω της παρατήρησης 6 γλυπτών που θίγουν θέματα βίας,επιβλαβών πρακτικών και εκμετάλλευσης, να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας των παιδιών, των εφήβων και των νέων με τους μεγαλύτερους, αλλά και να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν και να ενημερωθούν. Στο συγκεκριμένο δρώμενο ο κόσμος δεν είναι απλός θεατής.
Συμμετέχει και συνδιαμορφώνει το έργο τέχνης, ζει τη διαδικασία, αλληλεπιδρά, ενημερώνει και ενημερώνετε με ένα δυναμικό και αισιόδοξο τρόπο.
Ας μη ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φρικτών αυτών πράξεων που πλήττουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα συμβαίνει σε ανηλίκους και νέους. Άρα μας αφορά όλους άμεσα.
Η διαδρομή της συγκεκριμένης έκθεσης ξεκίνησε το 2018, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στον κόσμο το 2021 και εως σήμερα συνεχίζει δυναμικά τη διαδρομή του, καθώς το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά και οι νέοι.
Τα παιδιά σε όλες τις δράσεις μας, έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και η συνεργασία σας αυτή θα συμβάλει στην χαρά της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς.
‘Έχοντας πίστη σε ένα αλληλένδετο πρότυπο εργοδοτικής πολιτισμικής – κοινωνικής παρέμβασης με βάση τη σχέσηπου αποκαλύπτεται από το δημιουργώ συνεργάζομαι και ανταποδίδω– γνωρίσματα του συλλογικού πνεύματος.
Highlights της διαδρομής της έκθεσης:
• 2018 έως 2020 Μελέτη και Δημιουργία των 6 γλυπτών
• 2/2021 – Πρώτη παρουσίαση της έκθεσης με Ambassadors την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Α.Γκερέκου,
τον Μαέστρο κ. Ι.Χατζηλοίζου και δύο νέα παιδιά, την Μαρία Βοσκοπούλου και τον Ιάκωβο Πρέκα
Σχετική αρθρογραφία: ΕΔΩ
ΕΔΩ

Video: ΕΔΩ

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τις ζωγραφιές των παιδιών τους (σε οποιαδήποτε διάσταση και με όποια διαθέσιμα υλικά ζωγραφικής) στην παρακάτω διεύθυνση μέχρι και τις : 15/03/2024.

✉️ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ικτίνου 2 ,Τ.Κ.10552
Αθήνα, Ελλάδα

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: 40TH PANHELLENIC CONGRESS INVITATION
Επόμενο άρθροΠεριοδικό “νέα της ipa “τεύχος 157