ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Εκπροσώπιση στην 8η Βαλκανική – Αδριατική Σύσκεψη.

Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Νοεμβρίου η 8η Βαλκανική – Αδριατική Σύσκεψη των αντίστοιχων εθνικών τμημάτων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Η πανέμορφη «Λευκή Πόλη» υποδέχθηκε τους εκπροσώπους και συνοδούς των εθνικών τμημάτων, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο φιλόξενη είναι στους επισκέπτες της.

Μέσα σε ένα πλούσιο τριήμερο που περιλάμβανε συναντήσεις, συζητήσεις, ξεναγήσεις, αλλά και μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο, η κυρίως εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου με συμμετοχή επισήμων και φορέων, αλλά και των εθνικών τμημάτων Σερβίας, Κροατίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μαυροβουνίου, Ιταλίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβενίας και φυσικά της Ελλάδας, με τη χώρα μας να εκπροσωπείται από τον Αναπλ. Ταμία του εθνικού τμήματος, κ. Γιώργο Ζαρχανή και τον πρόεδρο της τοπικής διοίκησης Ζακύνθου, κ. Χαράλαμπο Ανδριόπουλο. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των εθνικών τμημάτων Αυστρίας, Γερμανίας, Κύπρου και Εσθονίας,  με την παρουσία του νεοεκλεγέντα παγκόσμιου προέδρου, κ. Martin Hoffmann, να ξεχωρίζει.

Στα πλαίσια της σύσκεψης αναπτύχθηκε συζήτηση επικεντρωμένη στο θέμα «Ενωμένα Βαλκάνια – Ανοικτά και Ασφαλή», με τους εκπροσώπους των εθνικών τμημάτων, αλλά και της Σερβικής Πολιτείας να κάνουν τις τοποθετήσεις τους. Ο Έλληνας εκπρόσωπος, ανέφερε ότι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησαν για τη συνεργασία στα Βαλκάνια ήταν ο Ρήγας Φεραίος και επικεντρώθηκε στη συνεργατική αντίληψη που διακατέχει την Ελληνική Αστυνομία, όσον αφορά τις σχέσεις με τα γειτονικά της κράτη.

Μετά τις εργασίες της σύσκεψης και στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε το εθνικό συνέδριο της Σερβίας και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, με τον πρόεδρο κ. Nebojsa Pantelic να ανανεώνει τη θητεία του στο θώκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι κατά τη διάρκεια του οδικού ταξιδιού τους, έγιναν δεκτοί με εξαίρετη φιλοξενία από τις τοπικές διοικήσεις Nis και Podunavlje, με τις οποίες υφίσταται αδελφοποίηση.

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: 20η «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Επόμενο άρθροΤΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Συνάντηση εργασίας με λέσχη EL GREKO P.O.