ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ : Εκπροσώπηση Ελληνικού Τμήματος στο “I.P.A. Management Academy”

Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών. Ο λόγος για την IPA Management Academy, μια εκδήλωση που είναι μαζί σεμινάριο, φόρουμ συζητήσεων και προβληματισμού, αλλά και μήτρα γέννησης νέων ιδεών και δημιουργίας. Η αρχική ιδέα της «Ακαδημίας Διοίκησης ΙΡΑ» χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται και η Ακαδημία όλο και μεγαλώνει, καθώς οι συμμετέχοντες αυξάνονται και εκείνοι αναλογικά.

Η φετινή, τρίτη έκδοση της Ακαδημίας έλαβε χώρα στη Σόφια από 24-28 Απριλίου, όπου διοργανώθηκε από το Βουλγάρικο εθνικό τμήμα και είχε ως κεντρικό θέμα την ανάπτυξη της ΙΡΑ, με διακριτικό τίτλο «Growth is a Priority»  Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 130 και προέρχονταν από 17 συνολικά χώρες, μεταξύ των οποίων βρέθηκε και το εθνικό μας τμήμα, εκπροσωπούμενο από τον αναπλ. Ταμία του Δ.Σ., κ. Γεώργιο Ζαρχανή, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπλ. Γεν. Γραμματέα της Τ.Δ. Κιλκίς, κ. Αλέξανδρο Ιωαννίδη.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες, συζητήσεις και εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στην πενταήμερη εκδήλωση, μη παραλείποντας φυσικά να κάνουν επαφές και γνωριμίες με το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων. Στην κεντρική εκδήλωση της Ακαδημίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Βουλγαρικής Αστυνομίας και ενώπιον της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, από τη μεριά μας έγινε παρουσίαση του εθνικού μας τμήματος και του τρόπου λειτουργίας του, ιδίως σε σχέση με τις πολυάριθμες τοπικές του διοικήσεις, ενώ αναπτύχθηκαν καλές πρακτικές και ιδέες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ένωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τους Ξενώνες (IPA Houses) που κατέχει το εθνικό μας τμήμα, ενώ επισημάνθηκε δημοσίως η συμβολή του στην ίδρυση του Βουλγάρικου εθνικού τμήματος, που φέτος κλείνει την τρίτη δεκαετία από την ίδρυση του.

Στην συζήτηση συμμετείχαν εξ αποστάσεως και με διαδικτυακή σύνδεση,  ο παγκόσμιος πρόεδρος, κ. Martin Hoffmann, ο γεν. Γραμματέας της ΙΡΑ Ισραήλ και εκ των εμπνευστών της Ακαδημίας, κ. Israel Eran και η διευθύντρια του IBZ Gimborn, κ. Ulrike Neuhoff, με την τελευταία να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο πρώτο σεμινάριο που διοργανώνεται στην Ελληνική (και Αγγλική) γλώσσα τον προσεχή Οκτώβριο.

Στην τελετή λήξης ανακοινώθηκε η χώρα που θα αναλάβει να διοργανώσει την Ακαδημία της επόμενης χρονιάς και αυτή δεν ήταν άλλη από την Κύπρο.

Προηγούμενο άρθροΤΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Προσφορά τροφίμων στην εθελοντική ομάδα Act4V-Εν Δράση.
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ :Εκπροσώπηση Ελληνικού Τμήματος στο 21ο Συνέδριο της Ι.Ρ.Α. Αυστρίας.