Εκδρομή της Τ.Δ. Κοζάνης σε Καστοριά και Πρέσπα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δ/νση: Λεωφ. Α. Παπανδρέου – Κοζάνη

Τ.Κ. 50 132

Κοζάνη, 17 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) πραγματοποίησε με επιτυχία εκδρομή στην Πρέσπα και στην Καστοριά στις 26-06-2022.

Οι εκδρομείς αρχικά επισκεφτήκαμε την πόλη της Φλώρινας και είχαμε την
ευκαιρία να περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα και να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Μικρολίμνη του Δήμου Πρεσπών για
κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμήν του Αρχιφύλακα Ηλία
Κωστένη που τραυματίστηκε θανάσιμα την 08-12-2013 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ακολούθως, επισκεφτήκαμε τη Μικρή Πρέσπα και κάναμε πεζοπορία στο νησάκι του Άγιου Αχιλλείου. Εκεί είδαμε βυζαντινές εκκλησίες από τις οποίες σημαντικότερη είναι η Τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Κατόπιν κατευθυνθήκαμε στο χωριό Ψαράδες, ένα μικρό χωρίο με απέραντο φυσικό κάλος, γεωλογικό ενδιαφέρον και πλούσια ιστορία. Εκεί, επιβιβαστήκαμε σε ταχύπλοα και είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε από κοντά τις κρυμμένες ομορφιές στις βραχώδεις ακτές της λίμνης της Μεγάλης Πρέσπας με τα επιβλητικά ασκηταριά και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που τα διακοσμούν.
Τέλος, κατευθυνθήκαμε στην Καστοριά όπου επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στη μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, και αφού απολαύσαμε την λίμνη της Καστοριάς πήραμε το δρόμο της επιστροφής, γεμάτοι με όμορφες εικόνες και υπέροχες αναμνήσεις.
Στην πόλη της Φλώρινας μας υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της Τοπικής Διοίκησης, η Πρόεδρος Ναλπαντίδου Βιβή και ο Λούλατζης Γιάννης, ενώ στην Καστοριά μας περίμενε ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Τσιόλας Πέτρος.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πρεσπών Πασχαλίδη Παναγιώτη για την υποδοχή που μας επεφύλαξε και την φιλοξενία του.
Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη εκδρομή μας !!!

Η Πρόεδρος
ΡΩΜΑ Φωτεινή

Η Γ. Γραμματέας
ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή σε Χαλκίδα-Ναύπλιο- Τ.Δ.Ξάνθης
Επόμενο άρθρο3η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων Ηπείρου