Εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσεί

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

HELLENIC NATIONAL SECTION

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

IPA ATHENS REGION

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝΑΤΤΙΚΗΣ

Εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2023
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών εκδήλωση της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιότατος π. Αλέξιος ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Θρησκευτικού, ο πατέρας Δημήτριος Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών, ο Υπουργός Υγείας Θάνος ΠΛΕΥΡΗΣ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος ΚΑΠΕΛΑΚΗΣ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Θανάσης ΤΣΙΒΙΛΗΣ, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανόλης ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής-Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος κος ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Υποστράτηγος κος Γεώργιος ΜΠΑΛΛΑΣ, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος κα Σοφία ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο Επίτιμος Υπαρχηγός Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τροχαίας Α.Ε.Α. Ταξίαρχος Βασίλειος ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.,  η βουλευτής Τόνια ΑΝΤΩΝΙΟΥ,  ο δημοσιογράφος και ιδ. ερευνητής Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα «Πάντα» Ιωάννης ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ, Δ/ντές Υπηρεσιών της Αττικής, Εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων, εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών Δήμου Αθηναίων και Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μέλη και φίλοι της Τοπικής μας Διοίκησης
Η Πρόεδρος της Τοπικής μας Διοίκησης Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ανάγκη αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια και την αποδοχή της διαφορετικότητας που ήταν άλλωστε και το μήνυμα της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων απευθύνθηκε προς τους Παραολυμπιονίκες καλεσμένους μας:
«Δεν σας κρύβω ότι Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη ως Πρόεδρος της Διεθνούς   Ενώσεως Αστυνομικών  Αττικής , γιατί  έχουμε την τιμή να βρίσκονται σήμερα κοντά μας οι άνθρωποι αυτοί που κυριολεκτικά τους θεωρώ ήρωες γιατί την δυσκολία που συνάντησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους, την έκαναν μέσα τους φως και δύναμη, καταφέρνοντας  να φτάσουν την Ελλάδα και  την Ελληνική σημαία στο πιο ψηλό βάθρο του κόσμου… αγαπητέ  Γιώργο Καπελάκη, Μανώλη Στεφανουδάκη και Θανάση Τσιβίλη υποκλίνομαι στη λεβεντιά σας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «συνεχίΖΩ» η οποία θίγει σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία σήμερα, όπως τα τροχαία ατυχήματα, την οδική συμπεριφορά, τα άτομα με αναπηρία καθώς και τη σημασία αποδοχής των ατόμων αυτών αλλά και γενικότερα αποδοχής της διαφορετικότητας.
Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι είχαν ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο και τις δράσεις της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών-Αττικής μέσα από ένα σχετικό σύντομο βίντεο.
Την ταινία παρακολούθησαν επίσης καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Βάρης και του 2ου Γυμνασίου Βούλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής έπειτα από πρόσκλησή μας.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του προέδρου της ιδρυτικής επιτροπής του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Κωνσταντίνου ΒΑΣΙΛΑΚΗ από τον Πρόεδρο Βλάση ΒΑΛΑΤΣΟ.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρή δεξίωση, ευγενική προσφορά των χορηγών μας
Κο Δαραβίγκα Ιωάννη Πρόεδρο του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα «Πάντα» τα Αρτοποιεία “Bread Factory” και την εταιρεία Catering-Ζαχαροπλαστεία «Πάτσης».
Την εκδήλωση συντόνισε ως παρουσιαστής, με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο δημοσιογράφος Αντώνης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Πολεμικό Μουσείο για την φιλοξενία κα τους Παραολυμπιονίκες και πρωταγωνιστές της ταινίας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Χρόνια Πολλά
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
       Η Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Μακρυδάκη Ειρήνη                              Ζαχαρής Νικόλαος
Servo per Amikeco
Υπηρετώ δια της Φιλίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 
 
 
 

 
 
Προηγούμενο άρθρο«Δωρεά Υλικών στο Γραφείο Εκπαίδευσης της ΔΑ Λέσβου»
Επόμενο άρθρονέο Δ.Σ. της Τ.Δ. Χανίων