Δράση της Τ.Δ.Χανίων-Κατανοώντας τα άτομα με αυτισμό

INTERNATIONAL  POLICE  ASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

HELLENIC NATIONAL SECTION

ΤΟΠΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

LOCAL ADMINISTRATION OF CHANIA CRETE

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο.Η.Ε

Πλατεία Ελευθερίας- 73100- Χανιά -Κρήτης

Τηλ. +30 28210 57023- 28210 50047 Fax. +30 28210 57023-50047

                    E-mail: ipaxania@gmail.com

 

Χανιά,  6 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ενημερωτική Δράση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού , 2α Απριλίου ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση της ενημερωτικής δράσης της Τοπικής Διοίκησης Χανίων Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με θέμα «Κατανοώντας τα άτομα με αυτισμό»  στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά.

 

Το ενημερωτικό σεμινάριο απευθυνόταν στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και στο χώρο της Δικαιοσύνης και συνδιοργανωτές ήταν ο Σύλλογος ASPERGER Χανίων , ο Δήμος Χανίων , η Περιφέρεια Κρήτης , ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων , ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

 

Κατά τη διαρκεια των παρουσιάσεων του ς ο Παιδοψυχίατρος Γεώργιος Βαγιωνής παρουσίασε τις  προανακριτικές και ανακριτικές διαδικασίες  που συχνά δυσχεραίνουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία και πραγματικες συνθήκες.

 

Στην ομιλία της η Λογοθεραπεύτρια  Ιλιανά-Στυλιανή Στρατινάκη ,παρουσίασε το μηχανισμό αντίδρασης και επικοινωνίας των ατόμων με αυτισμό  που συχνά παρερμηνεύεται ή και παρεξηγείται από όσους δεν είναι ενημερωμένοι .

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Γεώργιος Λυμπινάκης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Μαστραντωνάκης.

 

Χαιρετισμούς  απεύθυναν εκπρόσωποι των διοργανωτών και διαδικτυακά  εκ μέρους του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικός η Γ΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Τοπικής Διοίκησης Αττικής κ Ειρήνη Μακριδακη .

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά και προβλήθηκε με σχετικά ρεπορτάζ από τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

 

 

SERVO PER AMIKECO

 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ                                     ΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός μάχης οχυρού Εχίνου Ξάνθης
Επόμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ