Διοργάνωση τετραήμερης οδικής εκδρομής σε Κροατία και Μαυροβούνιο

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

διοργανώνουν τετραήμερη εκδρόμη στην Κροατία και Μαυροβούνιο

Ντουμπρόβνικ-Κοτόρ-Μπούντβα-Δυρράχιο

στις 2 ΜΑΙΟΥ 2020 ημέρα Σάββατο

Τιμή συμμετοχής κατ’άτομο 250 ευρώ

Προκαταβολή 50 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής εώς 1 Μαρτίου 2020

στους:

  Πρόεδρος                 Κίτσιος Σπυρίδων  :               6974693331

Γεν.Γραμματέας       Παργινός Χρήστος  :                6942852960

Πρόεδρος                 Κωνσταντινίδης Ανέστης :       6947933506

Γεν.Γραμματέας       Κίτσιος Κωνσταντίνος :            6940759599

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 02/05/20, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (551 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 07:00 π.μ από την Ακαδημία.. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε με διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου και στη συνέχεια διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας και φτάνουμε σε μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη με την πανοραμική θέση και μια πόλη που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 03/05/20 ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τα ανάκτορα με  σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους. Στη συνέχεια, εάν ο καιρός το επιτρέπει σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum  όπου ναυάγησε – σύμφωνα με τη τοπική παράδοση – ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού – εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 04/05/20, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ–ΚΟΤΟΡ–ΜΠΟΥΝΤΒΑ (114 χλμ).

 Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Κροατίας- Μαυροβουνίου για το Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979  η πόλη  καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός του St. Tripuna (Τρύφωνα)- πολιούχος της πόλης- καθώς και το  γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της  αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα όπως αμφορείς, κοσμήματα και εργαλεία που αποδεικνύουν ότι ο τόπος επηρεάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 05/05/20 , ΜΠΟΥΝΤΒΑ–ΔΥΡΡΑΧΙΟ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (463 χλμ).

       Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Αλβανίας με άφιξη στο Δυρράχιο, την αρχαία αποικία Επίδαμνος που μετονομάστηκε από τους Ρωμαίους και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Σχετική παραμονή για γνωριμία με την πόλη και για φαγητό. Στη συνέχεια, περνώντας από τα σύνορα Κακαβιάς, επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

– Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

– Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ και μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, σε ξενοδοχεία  4****.

– Τρία (3) πρωινά.

– Τρία (3) δείπνα.

– Τοπικοί φόροι των πόλεων.

– Επαγγελματία ξεναγό – αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

– Περιηγήσεις – ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

– Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  :

– Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

– Κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ.

– Τα ποτά στα  δείπνα.

– Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει».

Προσοχή!  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική  σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο PAMVOTIS TRAVEL

Προηγούμενο άρθρο36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών-Λεπτοκαρυά Πιερίας
Επόμενο άρθροΚοπή Βασιλόπιτας και βράβευση Αστυνομικών μελών της Τ.Δ.Ιωαννίνων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών