Διεθνής ημέρα φιλίας 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Αθήνα  30 Ιουλίου  2020
ΘΕΜΑ: «Διεθνής ημέρα φιλίας»

        Προς: Τ.Δ.ΧΩΡΑΣ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι σημαντική ημέρα σήμερα ως Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) η οποία καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου
Τα βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Φιλία ονομάζεται η πλατωνική σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Η φιλία δεν καθορίζεται από την φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα ή την ηλικία .

Η φιλία βοηθάει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων στους ενήλικες. Οι φιλίες αρχίζουν να χτίζονται την περίοδο της ενηλικίωσης, συνήθως στην εφηβεία. Παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου, της προσωπικότητας, της σωματικής και ψυχικής υγείας.
Οι φιλίες είναι γεγονός ότι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι γνωστό ακόμα ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση.
Για πολλούς ανθρώπους το να κάνουν ή να διατηρούν φίλους είναι δύσκολο. Σε μια γνήσια φιλία υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να υπάρχει ώρα και χώρος για να εκφραστούν όλοι. Αντιθέτως όταν μιλάμε για “σκέτη παρέα”, τα κίνητρα είναι διαφορετικά. Εδώ δε συναντιόμαστε για να μοιραστούμε τη ζωή στην ολότητά της, αλλά μόνο για να ευχαριστηθούμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, πρόσκαιρα πράγματα, που τυγχάνει να μας αρέσουν και των δύο.

Πρωτοπόρος η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών η οποία με μπροστάρη τον Αρχιφύλακα Arthur Troop έκανε πράξη το 1950 επιδιώκοντας τη φιλία  μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε Εθνική και Παγκόσμια κλίμακα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
SERVO PER AMIKECO
« Υπηρετώ δια της φιλίας «
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθροI.P.A. Φωκίδας Εθελοντική Αιμοδοσία – Αγώνας καλαθοσφαίρισης 3Χ3
Επόμενο άρθρο30η ΙΟΥΛΙΟΥ, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Τ.Δ.Χανίων