Αρχική NEA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 18ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ IPA CORK IRELAND🍀 & IPA...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 18ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ IPA CORK IRELAND🍀 & IPA LIVERPOOL🇬🇧 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1-12-10-2021

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Δεκαήμερο φιλίας, από την Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ,κάνοντας γνωστή την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία της Κρήτης, στα πλαίσια της επίσημης 12ημερης επίσκεψης 18μελούς αποστολής 11 συναδέλφων της Τ.Δ. ΙΡΑ Κόρκ Ιρλανδίας με επικεφαλή τον πρόεδρο της και αντιπρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Ιρλανδίας κ. PAT NUNAN και 7 συναδέλφους της Τ.Δ. ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας, με Επικεφαλή τον πρόεδρό της κ. DAVE HANDLEY, που συνοδευόταν από τον Αστυνομικό Εισαγγελέα του Λίβερπουλ κ. Alf BEAN από 01 Οκτωβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2021,

Η Τοπική Διοίκηση Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με ιδιαίτερη χαρά τιμή και συγκίνηση εκπροσωπούμενη από τον υπογράφοντα πρόεδρο Ιωάννη Περράκη τους Αντιπροέδρους Τζανακάκη Γεώργιο, Μαυριδάκη Γρηγόρη την Γενική Γραμματέα Σοφία Λογαρίδου ,τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Ιωάννη Βαϊδάκη τον διαχειριστή της ιστοσελίδας της ΙΡΑ Χανίων Πέτρο Τσίρο και τα μέλη της Τσιβουράκη Μαρία , Μάρκου Χρήστο, Αλέξανδρο Περράκη Νικόλαο Μυλωνάκη και Χαλκιαδάκη Ιωάννη υποδέχθηκε καλωσόρισε και πραγματοποίσε μετακινήσεις στην 18μελή αποστολή των αδελφών από την Ιρλανδία και Αγγλία από 1-10-2021 ημέρα και ώρα 22.30 άφιξης στον κρατικό αερολιμένα Χανίων «Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» έως και την 12-10-2021 ώρα 19.00 Αναχώρησης τους.

Μετά από μια ιστορική αδελφική φωτογράφιση εντός του αερολιμένα Χανίων ,με συνοδό στην διαδρομή των 16km τον υπογράφοντα πρόεδρο της ΙΡΑ Χανίων, επιβιβάσθηκαν επί του Μίνι Λεωφορείου χορηγίας του ΚΤΕΛ Χανίων και αναχώρησαν για Χανιά και το ξενοδοχείο «STEFAN VILLAGE» στην Αγία Μαρίνα Χανίων .

Η σπουδαιότητα της διεθνούς επίσκεψης της μικτής αποστολής από Κόρκ Ιρλανδίας και Λίβερπουλ Αγγλίας στο Νομό Χανίων έτυχε της δέουσας προσοχής και του σεβασμού που επιφύλασσε ο πρόεδρος τα

αναγραφόμενα παραπάνω μέλη του ΔΣ αλλά και το σπουδαιότερο τα απλά μέλη της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Χανίων, σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης εθιμοτυπίας προς τους φιλοξενούμενους συναδέλφους και φίλους Αστυνομικούς.Διαπνεόμενοι από βαθιά συνείδηση της φιλοσοφίας “ Servo Per Amikeco” έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καλύπτοντας τις απαιτήσεις της φιλοξενίας αυτής. Ως πρόεδρος τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής μας Διοίκησης , παρέθεσε επίσημο οικογενειακό αδελφικό δείπνο καλωσορίσματος με προσφορά ατομικών δώρων στους Ιρλανδούς και Άγγλους αγαπητούς συναδέλφους και φίλους μας, στην ταβέρνα «ΔΡΟΣΙΑ» στον Πλατανιά Χανίων ,όπου απολαύσαμε πεντανόστιμα παραδοσιακά κρητικά πιάτα και κρασί και ενωθήκαμε σε μια οικογενειακή γλυκιά παρέα .

Ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Χανίων σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την χαρά του αλλά και όλων των μελών της ΙΡΑ Χανίων για την επίσκεψη τους και την ικανοποίηση του για τις κοινές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των τριών Τοπικών Διοικήσεων της Ι.Ρ.Α., για αυτές που συζητήθηκαν και πρόκειται να γίνουν, οι οποίες όπως τόνισε θα συμβάλλουν στη διατήρηση των πολιτισμικών και ιστορικών δεσμών Κόρκ, Λίβερπουλ και Χανίων, ενώ παράλληλα βοηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Ι.Ρ.Α. στους τομείς του πολιτισμού, και του αθλητισμού.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξενάγησης που επιμελήθηκε ο πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων σε συνεργασία με τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Stefan village» αγαπητό φίλο κ. ΤΡΑΧΑΛΑΚΗ Γεράσιμο με μίνι λεωφορείο χορηγίας του ΚΤΕΛ Χανίων , το τρενάκι Χανίων και το καράβι ημερήσιων εκδρομών αλλά και με τα ΙΧΕ ιδιωτικά αυτοκίνητα των παραπάνω αναφερομένων μελών της ΙΡΑ Χανίων πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω αναγραφόμενες ξεναγήσεις εκδρομές.

1.-Στο φαράγγι του θερίσου , το χωριό Θέρισο, με το τραινάκι Χανίων και επίσκεψη σε τοπικό ελαιουργείο όπου ενημερώθηκαν για την παραγωγή ελαιολάδου.

2.-Πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων, με οδηγό την εξαιρετική ξεναγό κ. ΣΟΥΚΗ Σεβαστιανή, χορηγίας του Δήμου Χανίων.

3.-Επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων , το Συμμαχικό Νεκροταφείο Κρήτης και τον ξενώνα φιλοξενίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών «Γεώργιος Κατσαρόπουλος» στα Χανιά . (IPA CHANIA HOUSE » Georgios Katsaropulos»)

4.-Επίσκεψη στα γραφεία της ΙΡΑ Χανίων όπου μέσα σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα μετά από μια οικογενειακή φωτογράφιση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και ιδέες για τα πλαίσια λειτουργίας των Τοπικών Διοικήσεων Ι.Ρ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α. Κορκ Ιρλανδίας & ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας , με την ιστορική ομόφωνη απόφαση την τριπλή αδελφοποίηση των τοπικών Διοικήσεων ΙΡΑ Χανίων Ελλάδας, ΙΡΑ Κόρκ Ιρλανδίας και ΙΡΑ Λίβερπουλ Αγγλίας, με πρώτη υπογραφή του σχετικού εγγράφου αδελφοποίησης στις πόλεις Λίβερπουλ και Κόρκ όπου θα επισκεφθεί για 8 ημέρες αποστολή μελών της ΙΡΑ Χανίων.

5.-Επόμενος σταθμός της ξενάγησής τους ήταν το κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων όπου καταρχήν μας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο κ. Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχος Γεώργιος ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ και εν συνεχεία ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Αντώνιος ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ ,στους οποίους οι πρόεδροι των Ι.Ρ.Α. Κόρκ Ιρλανδίας και Λίβερπουλ Αγγλίας και ο Εισαγγελέας του Λίβερπουλ απένειμαν αναμνηστικά και έγινε ομαδική αναμνηστική φωτογράφιση.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλείς πρόεδροι της Ιρλανδικής & Αγγλικής αποστολής ευχαρίστησαν εκ μέρους όλης της αποστολής, αλλά και εκ μέρους του Εθνικού Τμήματος Ιρλανδίας και Αγγλίας, την Ι.Ρ.Α. Χανίων για τη θερμή υποδοχή αλλά και τη φιλοξενία, που τους επιφυλάχτηκε στην πόλη μας, υποσχόμενοι ανάλογη φιλοξενία μας στην Ιρλανδία και Αγγλία αντίστοιχα .

  1. Επίσκεψη στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, όπου υπηρετεί ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΙΡΑ Χανίων κ. Ιωάννης Βαΐδάκης που μας έκανε και την ξενάγηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων και ο υπογράφων προσωπικά, ευχαριστούν από καρδιάς:

*** Τον Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ Ιωάννη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αμέριστη συμπαράσταση με την προσφορά της ξεναγού κ. ΣΟΥΚΗ Σεβαστιανή για την ξενάγηση της αποστολής των φιλοξενούμενων μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Χανίων.

***Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης ,Υποστράτηγο Αντώνιο ΡΟΥΤΖΑΚΗ , για την υποδοχή και φιλοξενία στο γραφείο του των επικεφαλείς της ξένης αποστολής .

***Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχο Γεώργιο ΛΥΜΠΙΝΑΚΗ, για την άμεση ανταπόκρισή την υποδοχή και φιλοξενία , στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

*** Τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων Ξενάκη Ιωάννη και τον προιστάμενο του γραφείου κίνησης του κ. Αρχοντάκη Μιχαήλ, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αμέριστη συμπαράσταση με την προσφορά- χορηγία του ΜΙΝΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ της εταιρείας του σε (4) τέσσερις βκαίριες τις μετακινήσεις 18μελούς αποστολής των συναδέλφων Ιρλανδών και Άγγλων εντός Νομού Χανίων.

*** Τους Afshin Molavi Γενικό Διευθυντή της Οινοποιίας Μανουσάκη και την σύζυγο του ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Μανουσάκη, για την υποδοχή ξενάγηση ,λεπτομερή ενημέρωση και υπέροχη φιλοξενία της αποστολής μας στο οινοποιείο τους και στο εστιατόριο αυτού “Σαλής” .

*** Τους φίλους πολίτες αλλά και όλους εκείνους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και παραβρέθηκαν στην σημαντική αυτή ΔΙΕΘΝΉ συνάντηση και φιλοξενία.

*** Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Αλιέων Νέας Χώρας Χανίων και μέλους της ΙΡΑ Χανίων Πέτρο Τσίρο για την ζεστή φιλοξενία και το υπέροχο τραπέζι με θαλασσινά εδέσματα της αποστολής των Ιρλανδών και Άγγλων συναδέλφων στο χώρο ,του συλλόγου στο λιμανάκι Νέας Χώρας.

*** Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ για την αποδοχή της πρόσκλησης της ΙΡΑ Χανίων και παρουσίας του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή των φιλοξενούμενων της Ιρλανδών και Άγγλων συναδέλφων και φίλων περνώντας όλοι μαζί μια υπέροχη “ Servo Per Amikeco” βραδιά .

Η φιλοξενία των Ιρλανδών και Άγγλων συναδέλφων κατά την παραμονή τους ήταν πέρα από κάθε περιγραφή και η συγκίνηση τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρηση έκδηλη και από τις δύο πλευρές.

SERVO PER AMIKECO

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

Ο Πρόεδρος                                       H Γενική Γραμματέας

Ιωάννης Περράκης                                  Σοφία Λογαρίδου

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΡΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΡΑ ΠΑΦΟΥ κ. ΨΑΘΙΤΗ ΖΗΝΩΝΑ
Επόμενο άρθροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΤΣΑΠΑΡΙΔΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ