ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Email:ipathessalonikis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 02-07-2020.

Στα πλαίσια της 3ης εβδομάδας δράσης του Εθνικού Τμήματος IPA 2020, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. ΙΡΑ Θεσσαλονίκης κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος και ο Γεν. Γραμματέα κ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία αθλητών της παιδικής ομάδας μπάσκετ ΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 22/06/2020 στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Δενδροποτάμου “ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”, προσφέροντας βιβλία (προσχολικής ηλικίας και παιδικής λογοτεχνίας) από την δανειστική βιβλιοθήκη της Ένωσής μας, με σκοπό την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του ¨ΦΑΡΟΥ¨ .

Ο ¨οικοδεσπότης του Φάρου¨ Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης αφού τους ενημέρωσε αρχικά για τις εργασίες στο νέο ιδιόκτητο σπίτι τους, (ενός χώρου προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των νέων Ρομά του Δενδροποτάμου, του συνοικισμού ο οποίος παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας λόγω της αδυναμίας των κατοίκων του να βρουν νόμιμους τρόπους βιοπορισμού), εν συνεχεία παρέθεσε τις προσπάθειες του για την στήριξη των μικρών Ρομά, υλική και ηθική, στην προσπάθειά τους να μάθουν γράμματα, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που τους κρατούν σε κοινωνική απομόνωση και να ανοίξει ο δρόμος για τη νόμιμη επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της ένωσης μας, αφού συνεχάρησαν τον Πάτερ Αθηναγόρα για το έργο του, δεσμεύτηκαν πως η ΙΡΑ Θεσσαλονίκης θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια και σε κάθε δράση του¨ΦΑΡΟΥ¨ .

Στις 25/06/2020 στο αμφιθέατρο του Α.ΜΕ.Θ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενα ”την επιρροή της παρέας στην συμπεριφορά και την παραβατικότητα” & ”ουσίες στον αθλητισμό” προσαρμοσμένη στην ηλικία των παιδιών της παιδικής μας ομάδα μπάσκετ, με ειδικούς καλεσμένους, τον Ψυχολόγο του Κ.Ι.Θ. Αθανάσιο ΚΑΝΑΚΗ και τον JUDOKA Αυγερινό ΜΑΙΣΤΡΕΛΗ, αρμόδιο στα προγράμματα του¨ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ¨. Ο Γ.Γ. της ένωσης μας και προπονητής των ομάδων μπάσκετ ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής, που συντόνιζε την συζήτηση, αναφέρθηκε και ανέλυσε θέματα ατομικής βελτίωσης παικτών, καθώς και την αξιοποίηση των πνευματικών και συναισθηματικών ικανοτήτων τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών, ο εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Δ/ντη Θεσσαλονίκης Α/Δ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ Κωνσταντίνος και οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση.
Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Αρχηγός της παιδικής ομάδας έδωσε στους δύο ομιλητές αναμνηστικά δώρα, προσφέρθηκαν σε όλους τους καλεσμένους εδέσματα, μοιράστηκαν δώρα και βιβλία στα παιδιά της ομάδας, καθόσον η εκδήλωση, συνδυάστηκε με την τελετή λήξης της αγωνιστικής σεζόν.

Τέλος θυμίζουμε πως στις 29/06/2020, τελέστηκε Λειτουργική Αρτοκλασία, ανήμερα της εορτής του προστάτη της Ένωσής μας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στο παρεκκλήσι Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου της Γ.Α.Δ.Θ., για την οποία αναφερθήκαμε λεπτομερώς στο από 29/06/2020 Δελτίο Τύπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤHΣ

Προηγούμενο άρθροΤ.Δ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Επόμενο άρθροIPA Καρδίτσας – 3η εβδομάδα δράσης