Δελτίο Τύπου 11ης Φιλικής Συνάντησης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων Δ.Ε.Α. από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015 στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Στην Φιλική Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι – εκδρομείς από 25 Τοπικές Διοικήσεις όλο το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος Δ.Ε.Α. και δύο εκπρόσωποι του Ρουμανικού Τμήματος της Δ.Ε.Α.
Παράλληλα με την Φιλική Συνάντηση και στα πλαίσια αυτής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία «Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Αστυνομικών» από 26 έως 29 Νοεμβρίου 2015. Στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν την 28-11-2015 παρέστησαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ.Α. Πιερίας κ. Γεώργιος Τζήμας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Παγκόσμιος Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Κατσαρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ρουμανικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Φλορίν Ολαρού, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας κ. Δημήτρης Φώτης, ο Πρόεδρος του σωματείου αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Ν. Πιερίας κ. Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Θεόδωρος Παυλίδης. Την έκθεση επιμελήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Τ.Δ. Πιερίας και Αγιογράφος κ. Χρήστος Δέλλας.
Η « 11η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων στο Ελατοχώρι» και η « Έκθεση Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών» αφιερώθηκαν στα 50 χρόνια του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και ενταχθήκαν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων  «Αικατερίνεια» που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας από τον π. Παναγιώτη o  οποίος μας ξενάγησε στο Ιερό Ναό και παρουσίασε την ιστορία του.
Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Ιερά Μονή Οσίου Ευφραίμ του Σύρου και να ξεναγηθούν προσωπικά από την Καθηγούμενη της Μονής Γερόντισσα Αικατερίνα, η οποία μας παρουσίασε την ιστορία της περίλαμπρης Μονής και κατάφερε να συγκινήσει όλους με το μεστό της λόγο.

 Όλοι μαζί μετά συμμετείχαν στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών αστυνομικών στην αίθουσα τέχνης του πνευματικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015 ώρα 17:00 έως 20:30 στο Ξενοδοχείο «Πιέριων Μούσες» πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της 11ης Φιλικής Συνάντησης και τα θέματα που συζητήθηκαν και απασχόλησαν τους εκπροσώπους ήταν τα εξής:
Ενημέρωση εισήγηση Προέδρου κ. Ιωάννη Καραπατάκη για τις δραστηριότητες Ελληνικού Τμήματος Δ.Ε.Α.
Ενημέρωση αποτελεσμάτων Παγκοσμίου Συνεδρίου ΙΡΑ στην Κύπρο από τον Εκπρόσωπο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη.
Ενημέρωση εισήγηση από τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Μαρούντα για το Διεθνές Συμπόσιο ΙΡΑ στην Αρχαία Ολυμπία
Ενημέρωση εισήγηση από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη για το χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από ΥΠΕΞ στη Σερβία το 2007. Ενημέρωση εισήγηση έγινε και από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γιώργο Κατσαρόπουλο.
Τοποθετήσεις εκπροσώπων Τ.Δ. για το χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από ΥΠΕΞ στη Σερβία το 2007.
Ενημέρωση εισήγηση από τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Ζακύνθου κ. Χαράλαμπο Ανδριόπουλο για το επικείμενο 32 Πανελλήνιο Συνέδριο.
Ενημέρωση εισήγηση από τον Πρόεδρο Τ.Δ. Χανίων κ. Ιωάννη Περράκη για την πρόθεση να διεξαχθεί το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο στα Χανιά το 2017

Ανακοινώθηκε επιστολή της Τ.Δ. Πρέβεζας με την οποία  επιθυμεί το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο  το 2017 να γίνει στην Πρέβεζα

Ενημέρωση εισήγηση κ. ΘΕΟΧΑΡΗ Κων/νου για την 12 Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων στα Τρίκαλα

Ενημέρωση εισήγηση από Γενικό Γραμματέα κ. Αχιλλέα Μπέγα σχετικά με την 4η Θεσσαλική Συνάντηση τοπικών διοικήσεων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Ελάτη Τρικάλων

Ενημέρωση εισήγηση από Πρόεδρο Τ.Δ. Πειραιώς και Νήσων  κ. Κυριάκο Κάρκαλη με την οποία πρότεινε να γίνει η 13η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων στον Πειραιά

Ενημέρωση εισήγηση από Πρόεδρο Τ.Δ. Δράμας κ. Μηνά Σκάρλιο πρόσκληση στην 3η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2015 στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων την «Ονειρούπολη» Δράμας.
Στο τέλος της συνεδρίασης το Εθνικό Τμήμα και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Διοικήσεων αντί για αναμνηστικό δώρο στην Τοπική μας Διοίκηση προσφέρανε το χρηματικό ποσό των 600€ για το ίδρυμα «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» το οποίο θα δοθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2015 «Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία»
Οι συμμετέχοντες και επισκέπτες απεχώρησαν με τις καλλίτερες αναμνήσεις από το Ελατοχώρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ζάκυνθο τον Μάιο του 2016.
Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Τ.Δ. Σάμου κ. Γιώργο Αβραμίδη για το πλούσιο φωτορεπορτάζ των εκδηλώσεων της 11ης Φιλικής Συνάντησης Τοπικών Διοικήσεων στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Για το Δ.Σ.
SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Φρειδερίκος                                 ΡΙΖΟΣ Αθανάσιος

Προηγούμενο άρθρο11η ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (Ελατοχώρι Πιερίας)
Επόμενο άρθρο12η ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (Τρίκαλα)