ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Στις 24/09/2017 πραγματοποιήθηκαν το  μνημόσυνο και τα  αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον πεσόντα στο καθήκον, Ειδικό Φρουρό ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, στο Τσοτύλι Κοζάνης από τον Όμιλο Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και την οικογένεια του πεσόντος στο καθήκον Ειδικού Φρουρού.

Το Εθνικό Τμήμα δέχθηκε  πρόσκληση και εκπροσωπήθηκε από τον Ταμία  της Ένωσης μας κ. Μανόλη  Ζαχαριουδάκη.
Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία που πραγματοποιήθηκε από το κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη

Τα πραγματικά περιστατικά λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους μας.
Δυο χρόνια συμπληρώνονται όταν έφυγε από τη ζωή ο Ειδικός φρουρός Λαζαρίδης Ευστάθιος.
Ο χρόνος, ως ο δίκαιος πιστωτής όλων, κύλησε από τότε -ασφαλώς οδυνηρά κι επίπονα για τους οικείους του- τους οποίους δεν ξεχνούμε, θέλω να πιστεύω- και μετουσίωσε την απώλεια αυτή σε ένα είδος θυσίας για την προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.

Πέραν τούτου όμως, η ανάμνηση του προσώπου σήμερα, έρχεται να επαναφέρει τα ανοικτά ακόμη ζητήματα της απορρύθμισης των αξιών της κοινωνίας, της ηθικής έκπτωσης, της ανασυγκρότησης του αισθήματος μιας γενικότερης απειλής.

Την αδυναμία, των ανθρώπων να προσαρμοστούν στις νέες και ραγδαίες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές μεταβολές της ζωής, η οποία σε πολλές περιπτώσεις καταλήγει σε πράξεις ανερμήνευτες, απροσδιόριστες και ασαφής.
Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο, στο βαθμό που τα περιστατικά αυτά εμμένουν, να οδηγηθούμε επιτέλους σε οριστική πάταξη των όποιων ακραίων συμπεριφορών και φαινομένων της καθημερινής ζωής.
Γίνεται, τέλος, σαφές ότι απέναντι σε ένα τέτοιο κοινωνικό και πολιτισμικό μοντέλο ζωής, οφείλουμε να προτάξουμε ένα διαφορετικό κώδικα αξιών και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με ό,τι μας οδήγησε μέχρι εδώ.
ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ Εσαεί ΑΞΙΟΣ γι αυτό και ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ευχαριστούμε τον Όμιλο Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και την οικογένεια του πεσόντος στο καθήκον Ειδικού Φρουρού για την πρόσκληση με χαιρετισμό και κατάθεση στεφάνου.

SERVO PER AMIKECO
(υπηρετώ δια της φιλίας)

    Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας

    Ιωάννης Καραπατάκης    Βασίλειος Παπάς

Προηγούμενο άρθροΣεμινάρια GIMBORN 2018
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήριο μήνυμα