Επίσκεψη A’ Αντιπροέδρου κ. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη στο N.C.P.D.

 

 

Αθήνα , Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου

O Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ, στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης στην Ν. Υόρκη συναντήθηκε την 29/03/2022,  κατόπιν αιτήματος μας,  με αντιπροσωπεία της Ι.Ρ.Α. Region 5  Nassau Ν. Υ. αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Willie COSTIGAN, την Γενική Γραμματέα κ. Kelly GRAHAM και το μέλος κ. Kent BUSH.

Οι εκλεκτοί συνάδελφοι υποδέχθηκαν τον κ. Ζαχαριουδάκη ο οποίος συνοδευόταν από τον επίκουρο καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης δρ. Ιωάννη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ  και τον Οικονομολόγο – Ορκωτό Λογιστή κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ,   έξω από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας του Nassau.  (https://en.wikipedia.org/wiki/Nassau_County,_New_York)

Το Αστυνομικό Τμήμα του Nassau ιδρύθηκε το 1925. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κομητείας Rensselaer της Νέας Υόρκης στην οποία υπηρετούν 2500 περίπου Αστυνομικοί.

(https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nassau_County_Police_Department)

Ήταν πραγματικά τιμητική η υποδοχή που επεφύλαξε στο γραφείο του ο Αστυνομικός Επίτροπος της Κομητείας κ. Patrick J. RYDER (Police Commissioner)  (https://www.pdcn.org/314/Biography.).  Μετά από μια ευχάριστη ενημερωτική συζήτηση όπου ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Έτσι, στο εξής το γραφείο του Επιτρόπου θα κοσμεί το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το λάβαρο του Εθνικού μας Τμήματος, το λάβαρο και η υδρόγειος  της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Στην συνέχεια έγινε απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς του Τμήματος που αριθμούν τους 35 με 27 από αυτούς εν ώρα υπηρεσίας και ακολούθησε εγκάρδια  υποδοχή  και ξενάγηση από τον αναπληρωτή Επιθεωρητή κ. Αrnie ROTHENVERG,  στο νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Εκπαίδευσης και πληροφοριών,  στην Αστυνομική Ακαδημία   που χρησιμεύει  ως περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό της Κομητείας.  Η Αστυνομική Ακαδημία διαθέτει χώρους γυμναστικής με μηχανήματα, γήπεδα, αμφιθέατρο, αίθουσες διαλέξεων, γραφείο πληροφοριών. Γίνονται  μαθήματα επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης, ενώ στο “χωριό” τακτικής εκπαίδευσης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου υπάρχει η δυνατότητα που επιτρέπει την προσομοίωση και εκπαίδευσης βάσει σεναρίων.   (https://www.spectorgroup.com/project/police-academy). Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Τμήμα Έφιππης Αστυνομίας επιβολής του νόμου, στο οποίο την ξενάγηση έκανε ο συνάδελφος  PO Carl PADILLA. Το Τμήμα διαθέτει άλογα βάρους 750- 800 κιλών τα οποία, μετά από 24 χρόνια, «συνταξιοδοτούνται» με ειδική τελετή και υιοθετούνται στη συνέχεια  από μια άξια οικογένεια. (https://abc7ny.com/nassau-county-mounted-unit-police-horse-retire/3948063/).

Ήταν, επίσης αξιοθαύμαστο ένα πανέμορφο αστυνομικό σκυλί, αλλά και το υπερσύγχρονο αυτοκίνητο μεταφοράς του. Αξέχαστη και η παρακολούθηση εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων με σενάριο εκκένωσης διαμερίσματος και σύλληψη του υπόπτου προσώπου καθώς και η ξενάγηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Βοήθειας και η φιλοσοφία ίδρυσης του.   Το  τμήμα με τις πολύ εντυπωσιακές Harley Davidson  μοτοσυκλέτες έκλεισε την ξενάγηση μας. Θερμές ευχαριστίες  για άλλη μια φορά στους  –  Highway MCY.  PO Mike HYLAND,  ESU Lt. Paul CIACCIA,  BSO Sgt Kieth BATYSCH.

Σε όλα τα τμήματα και στους υπευθύνους αυτών δωρήθηκαν λάβαρα και αναμνηστικά δώρα του Εθνικού Τμήματος και της Τ. Δ. Ηρακλείου για τα γραφεία τους και για να θυμούνται τους νέους φίλους τους από την Ελλάδα.

Στην συνέχεια με τους υπεύθυνους της Ι. Ρ. Α. Nassau σε γνωστή καφετέρια της πόλης έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ  μετέφερε τα χαιρετίσματα του Πρόεδρου μας κ. Βλάσιου ΒΑΛΑΤΣΟΥ  με την προτροπή να οργανώσουν από τώρα το ταξίδι τους στην Ελλάδα, με όσα περισσότερα μέλη επιθυμούν, για τον Οκτώβριο του 2023, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα οργανωθεί από την χώρα μας και θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μνημεία και τον πολιτισμό μας, με ιδιαίτερη αναφορά στον Ιερό βράχο και  τον Παρθενώνα, που είναι το αιώνιο σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.  Ένα ταξίδι που τους διαβεβαιώσαμε ότι θα τους μένει αξέχαστο.  Πρώτη μας δήλωσε τη  συμμετοχή της η  κ. Kally GRAHAM και μπήκαν τα θεμέλια της φιλίας που μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν.

Ευχαριστούμε ξανά τους νέους μας φίλους για την καλή τους πρόθεση, για τις ξεναγήσεις που κράτησαν 5 1/2 ώρες και για την μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την ξενάγηση μας στο τμήμα ελικοπτέρων και λοιπών τμημάτων που δεν προλάβαμε να επισκεφτούμε.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τη Βία- Τ.Δ. Πειραιώς & Νήσων
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΙΔΑ για τη ΒΙΑ- Τ.Δ.Πειραιώς & Νήσων