Συνέδριο Αλβανικού Τμήματος της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών

Η Ελληνική εκπροσώπηση στο IV Συνέδριο του Αλβανικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών που διεξήχθη στο Δυρράχιο Αλβανίας

Πραγματοποιήθηκε από 17 εώς 20 Μαρτίου 2022 στο Δυρράχιο Αλβανίας το IV Συνέδριο του Αλβανικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Παντελή Χράπα,τον Αν.Ταμία Χρήστο Παργινό,τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Θεσπρωτίας Δημήτριο Χρήστου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Παρών και σαν επισκέπτης το μέλος της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων Βασίλειος Δραγούτσος.

H τελετή έναρξης έλαβε χώρα στην Όπερα της πόλης των Τιράνων κατά την διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους χαιρετισμούς των επισήμων και σύντομο μουσικό πρόγραμμα φιλαρμονικής ορχήστρας.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην πόλη Σκόδρα όπου και επισκέφθηκαν διάφορα αξιοθέατα.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου σάλας μεταξύ των ομάδων των Εθνικών Τμημάτων της Αλβανίας και Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου οι εκπρόσωποί μας είχαν διμερείς επαφές με τους Προέδρους των Εθνικών Τμημάτων της Αλβανίας Skender Doda ,Ρουμανίας Mihai Tartareanu, Μαυροβουνίου Biljana Dulovic  και εκπροσώπους των Εθνικών Τμημάτων της Σερβίας Aleksandar Rajnovic,Γερμανίας Konrad Broeker, Πολωνίας Aneta Sobieraj ,Κύπρου Κίκη Περικλέους,Βόρειας Μακεδονίας Stefan Dimoski,Βοσνίας Ερζεγοβίνης ,τον Κροάτη μέλος της Διεθνούς επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Vlaho Lujo, τον Ισπανό μέλος της Διεθνούς επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Manel Castellvi,και τον Πρόεδρο του OHRD (Organization for Human Rights Defence)  Florentin Scaletchi.

Τέλος με τον Dr.Musaed Alnajjar από το Κουβέιτ.

Μεταφέρθηκαν οι εγκάρδιοι χαιρετισμοί του Προέδρου του Ελληνικού Εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Βλάσιου Βαλατσού ενώ από τις συναντήσεις προέκυψαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αναλυθούν και θα αξιοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι μεταξύ άλλων δώρισαν στους ως ανωτέρω συλλεκτικό αναμνηστικό από το Μουσείο Ακρόπολης, προερχόμενο από σειρά που εμπνέεται από μια σπάνια χρωματισμένη απεικόνιση του πτηνού το οποίο βρίσκεται στο γείσο του πρώτου Παρθενώνα (570 π.Χ.).

Τα πουλιά αυτά ήταν για τους αρχαίους σύμβολα ευφυίας, εγρήγορσης και καλής τύχης.

Με τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Αλβανίας Skender Doda

Με τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος της Ρουμανίας Mihai Tartareanu

Με την Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος του Μαυροβουνίου Biljana Dulovic

Με τον εκπρόσωπο του Γερμανικού  Τμήματος

Με την εκπρόσωπο του Εθνικού Τμήματος της Πολωνίας

Με τους εκπροσώπους του Εθνικού Τμήματος  της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Με τον Ισπανό μέλος της ISCC

Με τους εκπροσώπους του Εθνικού Τμήματος της Σερβίας

Με τους εκπροσώπους του Κυπριακού Τμήματος

Ακολούθησε η λήξη του συνεδρίου στην οποία παρουσιάστηκε φολκλορικό πρόγραμμα

Είχε προηγηθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα επίσκεψη  στην πόλη Kruja.

Εκ μέρους του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αλβανικού Τμήματος για την πρόσκληση και άψογη φιλοξενία τους.

Servo per amikeco

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Προέδρου του Ε.Τ. Βλάσιου Βαλατσού για την Εορτή της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου για ποδοσφαρικό αγώνα αστυνομικών με Ρομα