39ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.).

39ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) στις Σέρρες (24-28/04/2023).

1.Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών (24-28/04/2023), μία πόλη άμεσα συνδεδεμένη με τα γράμματα, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον.
2. Το Συνέδριο παρακολούθησαν αντιπρόσωποι των Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων Εθνικών Τμημάτων και συγκεκριμένα του Κυπριακού και Γερμανικού Τμήματος. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/04/2023) στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa, ενώ κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Αστυνόμος Β΄ Αθηνά Κεραμάρη, με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία».
3.Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσιος Βαλατσός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η παιδεία, η μόρφωση και ο πολιτισμός μπορεί και επιβάλλεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Ισχυρά θεμέλια, τα οποία σε συνδυασμό με τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες το Εθνικό μας Τμήμα πρεσβεύει, προωθούν περαιτέρω την ιδέα της φιλίας, της συνύπαρξης των λαών και τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης».
Στην εκδήλωση αναγνώστηκε μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παρακάτω: «Η αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδησή μας με την ευγενή άμιλλα και την προσφορά. Με δυναμική και πολυεπίπεδη παρουσία προάγει ένα πλούσιο αστυνομικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό και πολιτιστικό έργο και κατορθώνει να συνιστά συνεκτικό κρίκο μεταξύ των μελών της Αστυνομικής Οικογένειας, με τον πολίτη και το Κοινωνικό σύνολο».
4.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπηλιάς Νεκτάριος, οι Βουλευτές της Ν.Δ.: κ. Καραμανλής
Κωνσταντίνος, κ. Χατζηβασιλείου Αναστάσιος, κα. Αραμπατζή Φωτεινή, κ. Λεονταρίδης Θεόφιλος, του ΣΥΡΙΖΑ- κ. Αβραμακης Ελευθέριος, της Ελληνική Λύση- κ. Μπούμπας Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Σπυρόπουλος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικων Νέας Ζίχνης κ. Κορδοκουσης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Μαλλιαρας Αθανάσιος, ο Πρόεδρος σκοπευτικού ομίλου Άρτεμης κ. Βασιλακιδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών κ. Αραμπατζής Αναστάσιος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Ν. Σερρών κ. Τσερτσιδης Σοφοκλής, ο Δ/ντης Δ.Α. Σερρών κ.Τσιωτας Ευάγγελος, ο ΓΕ.Π.Α.Δ Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας Ταξίαρχος Γεώργιος ΤΖΗΜΑΣ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος Μαυραγάνης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΕΒ της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κυριάκος Κάρκαλης ,ο Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών κ. Γούσιας Θεόδωρος, ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. Ηλίας Βασιλάκης, το επίτιμο μέλος κ. Μαχαιρίδης Γεώργιος Διευθυντής των καταστημάτων Δίκτυο, ο εκπρόσωπος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών κ. Γεώργιος ΖΑΧΑΡΗΣ, ο Ιδιωτικός Αστυνομικός Ερευνητής κ. Γεώργιος Τσούκαλης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και Ενώσεων.
5. Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Σερρών κ.Στέργιος Μπάγκος, κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών και ειδικά η Τοπική Διοίκηση Σερρών θα συνεχίσουν τη δράση τους, με σκοπό την αλληλεγγύη και τη βοήθεια, στο συνάνθρωπο».
6. Την Τετάρτη (26-04-2023) κατά τη διάρκεια της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Σερρών κ.Κωνσταντίνος Αχιλλ. Καραμανλής, από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν τα παρακάτω: • Τα πεπραγμένα έτους 2022. • Ο ταμιακός απολογισμός και ισολογισμός έτους 2022. • Ο προϋπολογισμός εσόδων- εξόδων έτους 2023. • Έγινε αποτίμηση του 38ου Πανελληνίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και της 16ης Φιλικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα ενώ προτάθηκε το ετήσιο συνέδριο το 2024 να διεξαχθεί στην Ρόδο.
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Βασιλάκη ως Προεδρεύων και τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ορεστιάδας κ. Κωνσταντίνο Λύτρα ως Γενικό Γραμματέα, έφερε σε πέρας με επιτυχία τον συντονισμό των εργασιών.
Με τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. για την τριετία 2023-2026
Μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στο συνέδριο προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα.
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (πατήστε εδώ για να δείτε τη σύσταση σε σώμα)
1.-ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος (Τ.Δ. Αθηνών)

2.-ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Ειρήνη (Τ. Δ. Αθηνών)

3.-ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ Αχιλλέας ( Τ.Δ. Λάρισας)

4.-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος (Τ.Δ. Πιερίας)

5.-ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Τ.Δ. Ιωαννίνων)

6.-ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Τ.Δ. Λασιθίου)

7.-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ( Τ.Δ. Θεσ/νίκης)

8.-ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας (Τ.Δ.Τρικάλων)

9.-ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς (Τ.Δ. Δράμας)

10.-ΖΑΡΧΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ.Δ.Καρδίτσας)

11.-ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ (Τ.Δ. Ηρακλείου)

Αναπληρωματικά μέλη

12.-ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Τ.Δ.Χαλικιδικής)

13.-ΧΡΑΠΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ( Τ.Δ. Σερρών)

14.-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ( Τ.Δ. Αχαίας)

15.-ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος ( Τ.Δ. Σάμου )
ΝΕΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.- ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος (Τ.Δ. Ξάνθης)
2.- ΚΑΣΙΜΟΣ Σωτήριος (Τ.Δ. Αρκαδίας)
3.- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος (Τ.Δ. Ημαθίας)
Αναπληρωματικά μέλη
4.-ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Αναστάσιος (Τ.Δ. Φλώρινας )
5.- ΠΑΣΧΑΛΗΣ Γρηγόριος ( Τ.Δ. Φωκίδας )

7. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, στο Οχυρό Ρούπελ, στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών, καθώς και σε μονάδα παραγωγής Σπιρουλίνας.
Μάλιστα, την Παρασκευή (28-04-2023) και μετά από πρωινή επίσκεψη στο μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο Αλιστράτης, καθώς και στο Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, έλαβε χώρα βραδινές ώρες, η τελετή λήξης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Elpida όπου και πραγματοποιούνταν το Συνέδριο.
8. Απονεμήθηκαν αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες στον Γενικό Γραμματέα του Κυπριακού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Κίκη Περικλέους, στον εκπρόσωπο του Γερμανικού Τμήματος Δ.Ε.Α. κ. Karl Heinz Till, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. Ηλία Βασιλάκη.
9. Το Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και η Τοπική Διοίκηση Σερρών ευχαριστούν όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή του Συνεδρίου, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη. Ακόμη, εκφράζεται η δέσμευση ότι το Εθνικό Τμήμα μετά των Τοπικών Διοικήσεων του, θα λειτουργούν πάντα με γνώμονα την εξωστρέφεια, τον αλτρουϊσμό και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ δια της φιλίας)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος

Ο Γεν. Γραμματέας  ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας

Μερικές από τις φωτογραφίες του 39ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Προηγούμενο άρθροΤΔ Πιερίας : Κοπή Βασιλόπιτας
Επόμενο άρθροΤΔ Πιερίας : Καλάθια προσφοράς και σπουδαίων κοινωνικών μηνυμάτων.