38ο Πανελλήνιο Συνέδριο – Δελτίο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα , 15 Ιουνίου 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη γαλάζια πόλη της Καβάλας από 25 έως 29 Μάϊου 2022, στο ξενοδοχείο TOSCA BEACH HOTEL.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι και παρατηρητές από 52 Τοπικές Διοικήσεις  της χώρας, ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος  και  προσκεκλημένοι – εκπρόσωποι των Εθνικών Τμημάτων και συγκεκριμένα του Κυπριακού, Αλβανικού, Αυστριακού, Βουλγάρικου, Βόρειας Μακεδονίας, Γερμανικού, Ηνωμένου Βασιλείου, Κροατικού, Μαυροβουνίου, Πολωνικού, Ρουμάνικου και Σερβικού

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/05/2022) στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου “Pine Garden” (ο κήπος των πεύκων) του TOSCA BEACH HOTEL ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας κ. ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ Κωνσταντίνος, με θέμα: «Καβάλα, ένα ταξίδι στο χρόνο».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσσης ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, μεταξύ άλλων μίλησε: «Για το πνεύμα που διέπει την Ένωσή μας, την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και συνεργασίας με τα Τμήματα του εξωτερικού, πάνω στις αρχές αυτού του πνεύματος το Εθνικό μας Τμήμα υποδέχθηκε, φιλοξένησε και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με συναδέλφους από το εξωτερικό. Για την συνεργασία της Εθνικής Πινακοθήκης με το Εθνικό μας Τμήμα και για την φιλία, την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα, βασικές αρχές πάνω στις οποίες ο Βρετανός λοχίας  Arthur Troop ίδρυσε την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών – International police Association».

Την εκδήλωση τίμησαν και παραβρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου π. Σάββας ΚΑΡΑΒΟΛΑΝΙΔΗΣ, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπηλιάς Νεκτάριος, οι Βουλευτές Καβάλας κ. Μακάριος ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, κα. Τάνια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ και  κ. Ιωάννης  ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (στην τελετή λήξης του συνεδρίου), ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος ΜΕΤΙΟΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Αλέξιος ΠΟΛΙΤΗΣ, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. Πασχάλης  ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Υ’ κ.  Δημήτριος ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άγγελος ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ, Α/Α’ ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντιπρόεδρος κ. Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας κ. Ηλίας ΚΙΟΣΣΕΣ, ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΕΒ της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κυριάκος ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ο πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών Λιμενικών και Πυροσβεστών κ. Θεόδωρος ΓΟΥΣΙΑΣ, ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών Κ. Ηλίας ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, το επίτιμο μέλος κ.  Γεώργιος  ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Διευθυντής των καταστημάτων Δίκτυο, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Βορείου Ελλάδος κ. Γεώργιος ΖΑΧΑΡΗΣ, ο Ιδιωτικός Αστυνομικός κ. Ερευνητής Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Το Συνέδριο κάλυψαν σχεδόν όλα τα τοπικά ΜΜΕ και προβλήθηκαν οι σκοποί της ΔΕΑ και οι σχέσεις της Αστυνομίας με τους Πολίτες.

Το εκδρομικό πρόγραμμα, περιλάμβανε επισκέψεις στο Βαφτιστήρι της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην όμορφη   πόλη της Καβάλας καθώς επίσης στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου AGRISTON και του Οινοποιείου ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ.

 

Για τις εργασίες του Συνεδρίου εξελέγη ομόφωνα το Προεδρείο που αποτελούσαν οι κ.κ. Θεόδωρος ΓΟΥΣΙΑΣ (Πρόεδρος) και Στέφανος ΚΑΡΚΑΛΗΣ (Γραμματέας).

Από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν:

 • Τα πεπραγμένα έτους 2021
 • Ο ταμιακός απολογισμός και ισολογισμός έτους 2021
 • Ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων έτους 2021
 • Έγινε αποτίμηση του 37ου Πανελληνίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην ΝΑΥΠΛΙΟ..
 • Τροποποίηση του Καταστατικού μας
 • Διεθνή θέματα και Παγκόσμιο Συνέδριο 2023 στην Ελλαδα
 • Οι Αντιπρόεδροι του ΕΤ παρουσίασαν τις εκθέσεις των επιτροπών τους  και βράβευσαν τις Τοπικές Διοικήσεις:
 1. Επιτροπή Διοικητικών Θεμάτων, Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

Βραβεύτηκε η ΤΔ ΡΟΔΟΠΗΣ με συνολική βαθμολογία 112 βαθμών

και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις Τ.Δ.:

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με συνολική βαθμολογία 103 βαθμών.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με συνολική βαθμολογία 32 βαθμών.

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με συνολική βαθμολογία 28 βαθμών.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με συνολική βαθμολογία 28 βαθμών.

Επίσης βραβεύθηκαν ιστοσελίδες των παρακάτω Τ.Δ.:

 1. Το βραβείο ως κορυφαίας για τις επικοινωνιακές της δυνατότητες λαμβάνει η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας με 15,5 βαθμούς.
 2. Έπαινο εξαίρετης λειτουργίας ιστοσελίδας και επικοινωνιακών μέσων λαμβάνουν οι Τοπικές Διοικήσεις Λάρισας και Λασιθίου με 14,5 βαθμούς.
 3. Έπαινο καλής λειτουργίας επικοινωνιακών μέσων λαμβάνουν οι Τοπικές Διοικήσεις Μαγνησίας και Φωκίδας με 13,5 βαθμούς.
 4. Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Βραβεύτηκε η ΤΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις ΤΔ ΛΕΣΒΟΥ-ΠΙΕΡΙΑΣ & ΧΙΟΥ -ΦΩΚΙΔΑΣ

 1. Επιτροπή Πολιτιστικών Θεμάτων , Γ΄ Αντιπρόεδρος κα. Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ

Βραβεύτηκε η ΤΔ ΛΑΡΙΣΑΣ  και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στις ΤΔ ΔΡΑΜΑΣ & ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ .

Επίσης βραβεύθηκε και η Τοπική Διοίκηση Αργολίδας για την διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου καθώς και ο Πρόεδρος και Γραμματέας της 37ης Γενικής Συνέλευσης.

 • Οι Διαχειριστές των ξενώνων Αθηνών , Θεσσαλονίκης , Νυμφαίου Φλώρινας  και «Γεώργιος Κατσαρόπουλος» Χανίων  έκαναν τον απολογισμό και παρουσίασαν την κίνηση σ’ αυτούς , ενώ ο Πρόεδρος κ. Βαλατσός Βλάσιος ενημέρωσε τους συνέδρους για τη δωρεά του Ιδρύματος « Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ» για την ανακαίνιση των ξενώνων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την δωρεάν παραχώρηση οικημάτων στα Λεχαινά Μαγνησίας και Πλαταμώνα Πιερίας για την δημιουργία δυο νέων ξενώνων φιλοξενίας μελών μας,
 • Κάνοντας πράξη το λογότυπό μας  “SERVO PER AMIKECO” και εκδηλώνοντας έμπρακτα τα αισθήματα αλληλεγγύης, ενισχύσαμε οικονομικά τα μέλη που απέκτησαν το 4ο παιδί το 2021.( επιταγές πολυτέκνων)
 • Σημειώνεται, ότι κατά την Γενική Συνέλευση την Παρασκευή (27-05-2022) συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό από την δωρεά των Τοπικών Διοικήσεων της Χώρας, το οποίο θα δοθεί στο Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας.
 • Εθελοντισμός – βοήθεια προς το συνάνθρωπο και ανάδειξη κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν πρωταρχικό ρόλο στο συνέδριο μας .
 • Μάλιστα, το Σάββατο (28-05-2022) έλαβε χώρα η τελετή λήξης στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου “Pine Garden” (ο κήπος των πεύκων) του TOSCA BEACH HOTEL. Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, απονεμήθηκαν αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες σε όλες τις ξένες αποστολές και δόθηκε στην κάθε αποστολή ένα καραβάκι πάνω στο οποίο υπήρχε η φωτογραφία της Καβάλας.

Ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της ΤΔ Καβάλας  κ. Θεμιστοκλή Ιωαννίδη , καθώς και τα μέλη του ΔΣ, που οργάνωσαν ένα επιτυχημένο Συνέδριο στην Καβάλα, όπου φιλοξενήθηκαν πρόθυμα σύνεδροι και εκδρομείς. Επίσης ευχαριστούμε τους εκπροσώπους και παρατηρητές των Τοπικών Διοικήσεων καθώς και τα μέλη του Εθνικού Τμήματος, που με την παρουσία τους προήγαγαν τον διάλογο και συνέβαλαν με τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά  τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Βλάσιος Βαλατσός                                                      Βασίλειος Παπάς

 

Προηγούμενο άρθροΟρίσθηκε Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών ο πρόεδρος ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ. Αβραμίδης Γεώργιος
Επόμενο άρθροΗ Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών τίμησε με μεγαλοπρέπεια τον προστάτη της Απόστολο Παύλο