35ο Πανελλήνιο Συνέδριο – Απρίλιος 2019 Πάργα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πλούσιος ο απολογισμός  του 35ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΙΡΑ»

Το συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, φαίνεται ότι αποτελεί μια καινοτόμο δράση του Ελληνικού Τμήματος κατά την οποία δίνετε η δυνατότητα στους αστυνομικούς να συναντηθούν, να καταθέσουν τις απόψεις τους σε θέματα κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας μεταξύ τους που μπορεί να οδηγήσουν σε ευρύτερες συνεργασίες διεθνώς.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35ου Πανελληνίου Συνεδρίου μας  το οποίο φιλοξενήθηκε στην  όμορφη Πάργα Πρεβέζης  και  στις εγκαταστάσεις  του ξενοδοχείου “PARGA BEACH RESORT”, από 17 έως 21 Απριλίου 2019 .
Στόχος της Ένωσής μας είναι να οικοδομήσουμε τον εθελοντισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, γεφυρώνοντας τις σχέσεις αστυνομίας με τους πολίτες.

Κατά την παραμονή τους  σύνεδροι και εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μερικές από  τις ομορφιές του Νομού Πρεβέζης : την Αρχαία Νικόπολη, το ιστορικό Ζάλογγο, τις πηγές του  Αχέροντα, το νεκρομαντείο και την Πρέβεζα.
Την τελετή έναρξης του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό:
•    Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος της Ι.Μ. Σπηλιάς
•    Ο  Βουλευτής Πρεβέζης κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Στέργιος
•    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης  κ. ΙΩΑΝΝΟΥ Ευστράτιος
•    Ο Δήμαρχος Πάργας  κ. ΝΑΣΤΑΣ Αντώνιος
•    Ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. ΠΑΣΧΟΔΗΜΟΣ Γεράσιμος
•    Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος κ. ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος  ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
•    Ο Διευθυντής  της  Διεύθυνσης  Αστυνομίας  Πρεβέζης, Ταξίαρχος κ. ΝΙΚΟΥ Πάρις.
•    Ο Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ.
•    Ο Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ
κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης.
•    Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κα ΛΟΥΡΙΔΑ Γιώτα
•    Ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών – Πυροσβεστών & Λιμενικών κ. ΓΟΥΣΙΑΣ Θεόδωρος και το μέλος κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Παναγιώτης
•    Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Πρεβέζης  κ. ΜΥΛΩΝΑΣ Ευάγγελος
•    Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Άρτας  κ. ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος
•    Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ιωαννίνων κ. ΚΙΤΣΙΟΣ Κων/νος
•    Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας κ. ΝΑΚΟΣ Βασίλειος

Συμμετείχαν ξένες  αντιπροσωπείες από: Κύπρο, Σερβία,  Ρουμανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Αλβανία.

Η 18η Απριλίου έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σημαντικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου εσπερίδα με θέμα « Τουρισμός- Πολιτισμός – Ασφάλεια» με ομιλητές τους κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ Ευστράτιο Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης  και ΚΟΚΚΙΝΗ Νικόλαο Αστυνόμο Β΄ ο οποίος ανέπτυξε  το θέμα « Αστυνομία- Πολιτιστική κληρονομιά- Τουρισμός»

Ως μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών στείλαμε από την Πάργα ένα μήνυμα θέλοντας να τονίσουμε ότι η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια που είναι από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, είναι ένας ασφαλής τόπος για όσους την επισκέπτονται και απολαμβάνουν την φιλοξενίας της.
Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εισηγητές της ενδιαφέρουσας εσπερίδας.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους συνάδελφους που έπεσαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς και για δύο εξέχοντα μέλη της Ένωσής μας που δεν είναι πια κοντά μας , τους αείμνηστους Γιώργο Κατσαρόπουλο και Μιχάλη Παπαδάκη. Επίσης παρουσιάσθηκε φωτογραφικό άλμπουμ με ξεχωριστές στιγμές του Γιώργου Κατσαρόπουλου  το οποίο επιμελήθηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπάς Βασίλειος και στο οποίο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους όλοι οι αντιπρόσωποι των Τοπικών Διοικήσεων.
Στο συνέδριο συμμετείχαν 110 αντιπρόσωποι και παρατηρητές από 52 Τοπικές Διοικήσεις όπου παρουσιάσθηκαν σημαντικές δράσεις. Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια του ΔΣ προς τους συναδέλφους μέλη των Τοπικών Διοικήσεων της ΔΕΑ και συνολικά στο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, για την προσπάθεια που καταβάλλουν και το έργο που  αδιαλείπτως παράγουν καθημερινά, κάνοντας πράξη τις αρχές του SERVO PER AMIKECO.
Ευχαρίστησε το ΔΣ της ΤΔ Πρεβέζης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Κίτσιο για την εξαιρετική οργάνωση και πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας, ενώ τόνισε ότι θα ολοκληρώσουμε τη 10ετία  2011-2021με πρωτόγνωρες δράσεις.
Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις για τις οποίες προχωράμε αποφασιστικά και προετοιμάζουμε όλα τα κρίσιμα βήματα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις το 2020 για τα 55 χρόνια του ΕΤ, το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Αστυνομικών στην Αρχαία Ολυμπία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου το 2021 επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους, τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Κάρκαλη για τη θέση του Αντιπροέδρου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο και τη διεύρυνση του δικτύου των ξενώνων ΙΡΑ.
Από τον Ταμία κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη παρουσιάσθηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός.
Ακολούθησαν οι εκθέσεις των επιτροπών Διοικητικών, Πολιτιστικών και Κοινωνικών θεμάτων και βραβεύτηκαν  οι νικητές των κατηγοριών.
Η έκθεση Διοικητικών παρουσιάσθηκε από τον Α΄. Αντιπρόεδρο κ  Μαρούντα  Νικόλαο ο οποίος μαζί με τα μέλη της επιτροπής ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα .
Το βραβείο κέρδισε η Τ.Δ. Ιωαννίνων ενώ έπαινοι δόθηκαν στις : Τ.Δ. Αττικής- Αθηνών , Ηρακλείου & Θεσσαλονίκης.
Επίσης δόθηκαν έπαινοι για την καλύτερη ιστοσελίδα 2018 στις Τ.Δ. Φωκίδας, Λασιθίου & Τρικάλων.

Η έκθεση Πολιτιστικών  παρουσιάσθηκε από την Β΄. Αντιπρόεδρο κα  Μακρυδάκη Ειρήνη η οποία μαζί με τα μέλη της επιτροπής ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα
Το βραβείο κέρδισε η Τ.Δ. Καρδίτσας  ενώ έπαινοι δόθηκαν στις : Τ.Δ. Ηρακλείου & Λασιθίου.

Η έκθεση Κοινωνικών παρουσιάσθηκε από τον Γ΄. Αντιπρόεδρο κ  Σκάρλιο Μηνά ο οποίος μαζί με τα μέλη της επιτροπής ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα
Το βραβείο κέρδισε η Τ.Δ. Ηρακλείου   ενώ έπαινοι δόθηκαν στις : Τ.Δ. Καρδίτσας & Δράμας.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Παπάς Βασίλειος αναφέρθηκε στα θέματα γραμματείας – δικαιώματα τοπικών διοικήσεων , συνδρομές αποστράτων, ταυτότητες , καταστάσεις μελών Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την  αύξηση των εν ενεργεία μελών αλλά και στην  απονομή για άλλη μια χρονιά χρυσού μεταλλίου από το Παγκόσμιο Τμήμα  για την ιστοσελίδα του Εθνικού Τμήματος.
Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Φώτογλου Σπύρος αναφέρθηκε στο περιοδικό, Νέα της Ipa  και στο ημερολόγιο 2019 .
Έγινε ενημέρωση για τους ξενώνες Αθηνών- Θεσσαλονίκης και Νυμφαίου, καθώς και για το νέο ipa house στις Στέρνες Χανίων που θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο του 2019. Συγχαίρουμε τους διαχειριστές, Κάρκαλη- Μπούκα και Παπαμιχαήλ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, για την άριστη εξυπηρέτηση των συναδέλφων και την εύρυθμη λειτουργία των Ξενώνων.
Ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων κ. Καρκαλης Κυριάκος αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Συνεδριο2018 που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ Ολλανδίας.
Ακολούθησαν παρουσιάσεις για τα παρακάτω θέματα :
1.-Παρουσίαση βιβλίου Μαγειρικής  από τους ΠΑΡΓΙΝΟ Χρήστο(Τ.Δ. Ιωαννίνων) & ΦΡΑΓΚΑΚΗ Κώστα (Τ.Δ Λασιθίου)
2.-Αποτίμηση 34ου Πανελληνίου Συνεδρίου – προβολή βίντεο από τον Πρόεδρο της ΤΔ Λασιθίου κ. Φραγκάκη Κώστα.
3. -Αποτίμηση 14ης Φιλικής Συνάντησης – προβολή βίντεο από τον Πρόεδρο της ΤΔ Αιτωλίας κ. Κοτρώνη Κώστα.
4.-Παρουσίαση προγράμματος 15ης Φιλικής Συνάντησης στην Καστοριά από τον Πρόεδρο της ΤΔ Καστοριάς κ. Τσιόλα Πέτρο.
5.-Πρόταση ανάληψης 36ου Πανελληνίου Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της ΤΔ Κεφαλληνίας κ. Γρηγορόπουλο  Κώστα.
6.- Παρουσίαση 16ης Φιλικής Συνάντησης για το 2020 στην Κομοτηνή από την πρόεδρο της ΤΔ Ροδόπης Κα Σκεύα  Ζωή.
7.-Πρόταση ανάληψης 37ου Πανελληνίου Συνεδρίου για το 2021 στο Ναύπλιο από τον Πρόεδρο της ΤΔ Αργολίδας κ. Κατσιγιάννη Αθανάσιο.
8.- Πρόταση ανάληψης  17ης Φιλικής Συνάντησης για το 2021 στην Αριδαία Πελλας από τον Πρόεδρο της ΤΔ Πέλλας κ. Χριστοδούλου Κώστα.
Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Χρήστο  και τους Γραμματείς, κ.κ. ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ Αχιλλέα και ΠΑΡΓΙΝΟ Χρήστο για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Για όλους εμάς στην ΙΡΑ «σχέση ευθύνης» σημαίνει δημιουργία και καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων που βασίζονται στη φιλία! Το Συνέδριό μας διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Ένωσή μας μπορεί και θέλει  να προχωρά με μεγάλα και σταθερά βήματα μπροστά.

Συνάδελφοι, σας θέλουμε όλους δίπλα μας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.
Ευχαριστούμε και όλους όσους ανταποκριθήκαν στην πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

SERVO PER AMIKECO
(υπηρετώ δια της φιλίας)

          Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

           Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ                                 Βασίλειος ΠΑΠΑΣ

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινές Ευχές Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
Επόμενο άρθρο26η Μεσογειακή συνάντηση ipa- ΙΤΑΛΙΑ 2019