22o Πανελλήνιο Συνέδριο (ΜΕΤΕΩΡΑ 2006)

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στην Καλαμπάκα Τρικάλων σήμερα την 28 Απριλίου 2006, ημέρα Παρασκευή και ώρα 08.30΄ συνήλθαν στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου <<ΔΙΒΑΝΗΣ >> τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Τμήματος, ο Εθνικός Εκδότης και οι εκπρόσωποι – παρατηρητές των Τοπικών Διοικήσεων I . P . A . ( άρθρο 29 καταστατικού ), μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος στην τακτική ετήσια γενική συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης ( άρθρο 32 ) και λοιπά θέματα προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Χρήστος Κοντάκος, έκανε μικρή εισήγηση – καλωσόρισμα στους Συνέδρους και παρατηρητές και υπέδειξε την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης ( όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό ), καλώντας τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βασίλη Ευαγγέλου για την λήψη παρουσιών των Συνέδρων.

Μετά την λήψη των παρουσιών και ενώ διαπιστώθηκε απαρτία, απουσίαζαν μόνο οι εκπρόσωποι των Τ.Δ. α) Κεφαλληνίας, β) Δωδεκανήσου, γ) Ιωαννίνων, δ) Καστοριάς και ε) Λασηθίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, που σημειωτέον είναι και πρόεδρος της Τ.Δ. Τρικάλων καλωσόρισε επίσης τους Συνέδρους και έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Χρήστο Κοντάκο, ο οποίος αμέσως ζήτησε την εκλογή Προεδρείου για να διευθύνουν την Γενική Συνέλευση ( Συνέδριο).

Οι 1) κ. Γιώργος Αθανασιάδης και 2) κ. Κων/νος Θεοχάρης πρότειναν για πρόεδρο τον κ. Ηλία Βασιλάκη πρόεδρο της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, υπήρξε δε αντιπρόταση από τον κ. Ιωάννη Καραπατάκη, πρόεδρο της Τ.Δ. Αθηνών, προτείνοντας τον κ. Μάρκο Παπαπολίτη, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν δέχτηκε.

Άλλη πρόταση δεν υπήρξε και το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία εξεδήλωσε δι’ ανατάσεως της χειρός την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα οι προαναφερόμενοι προτείναντες κ.κ. Γιώργος Αθνασιάδης και Κων/νος Θεοχάρης πρότειναν για Γραμματέα της Συνέλευσης τον κ. Βασίλειο Γιαννακόπουλο ο οποίος απεδέχθη την πρόταση χωρίς να υπάρξει αντιπρόταση και βεβαίως η Γενική Συνέλευση με καθολική επιδοκιμασία δήλωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του.

022aΤο προεδρείο ανέλαβε τα καθήκοντά του και άρχισε η Συνεδρίαση.

Τον λόγο προ της συζήτησης ζήτησε ο κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν γίνει καταστατικές παραβάσεις και δεν υπήρξε έγκαιρη αποστολή του φακέλου για ενημέρωση των Συνέδρων.

Υπήρξε απάντηση από τον κ. Βασίλειο Ευαγγέλου και ο πρόεδρος συνέχισε την διαδικασία δίνοντας κατ’ αρχάς τον λόγο στον παρευρισκόμενο Παγκόσμιο Πρόεδρο κ. Μιχαλάκη Οδυσσέως ο οποίος εγκωμίασε την δράση

του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και μάλιστα ευχαρίστησε γι’ αυτό το Εθνικό Τμήμα, με την παρατήρηση ότι αυτή την σημαντική δράση δεν την εξάγει, με τρόπο που το P. E. B. και τα υπόλοιπα Εθνικά Τμήματα να το γνωρίζουν.

Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Α΄ Αντιπρόεδρο του P. E. B. κ. F. SWHEEIT

ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε να παραστεί στην κορυφαία διοργάνωση του Ελληνικού Τμήματος και επαίνεσε το Ελληνικό Τμήμα για τις δραστηριότητές του. Δήλωσε ότι στο P. E. B. διευθύνει την επιτροπή Επαγγελματικών Υποθέσεων και ως εν ενεργεία Αστυνομικός ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την εικόνα της Αστυνομίας στην Κοινωνία.

Τι μπορούμε εμείς να προσφέρουμε σ’ αυτό;

Πως η I. P. A. μπορεί να υποστηρίξει το Αστυνομικό έργο;

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Συνέλευσης, κάλεσε στο βήμα τον κ. Ιωάννη

Πανούση Βοηθό Γενικού Γραμματέα P. E. B. ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και δήλωσε ότι ακόμη και οι έντονες συζητήσεις δυναμώνουν την εικόνα μας, δυναμώνουν την I. P. A.

Ο λόγος δόθηκε κατόπιν στον επίτιμο πρόεδρο κ. Κων/νο Παπακωνσταντίνου ο οποίος
δήλωσε << Αναρωτιέμαι τι να πω; >> είστε σαρξ εκ της σαρκός μου, χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας και χαίρομαι να σας βλέπω να κάνετε ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε η Ένωσή μας να προοδεύει.

Ο λόγος στην συνέχεια δόθηκε στον Α΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστο Φωτόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για τις εργασίες του Συνεδρίου,τα αποτελέσματα των οποίων θα τα ήθελε να τα μελετήσει.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ανακοίνωσε στους Συνέδρους την ημερήσια διάταξη η οποία έχει ως ακολούθως:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

    Έγκριση πεπραγμένων 2005. Εισήγηση προέδρου.
Έγκριση Ταμειακού απολογισμού – Ισολογισμού 2005. Εισήγηση Εθνικού Ταμία.
΄Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής. Εισήγηση Προέδρου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2006. Εισήγηση Εθνικού Ταμία
Μη καταβολή συνδρομών από τα εν αποστρατεία μέλη. Εισήγηση Προέδρου – Γενικού Γραμματέα.
Καταστατικές διατάξεις ( τροποποιήσεις – διευκρινήσεις ). Εισήγηση προέδρου – Γενικού Γραμματέα – νομικού συμβούλου
Αύξηση του κοινωνικού κεφαλαίου ( για ενίσχυση μελών . Εισήγηση Γενικού Γραμματέα – Ταμία.

Ακολούθως από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, κλήθηκε στο βήμα ο πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ο οποίος ανέγνωσε τα πεπραγμένα ( υπό γενική μορφή – επιγραμματικά ).Απήυθηνε παράκληση στο Σώμα να ασκηθεί κριτική με γόνιμο και παραγωγικό διάλογο και έκανε αναφορά για το Εκπαιδευτικό Κέντρο GIBORN στο οποίο το 2006 το Ελληνικό Τμήμα θα εισηγηθεί δύο σημαντικά θέματα:

    Βία και πρόληψη αυτής στους αθλητικούς χώρους και
Οργανωμένο έγκλημα και παράνομη διακίνηση ατόμων.

Και στις δύο περιπτώσεις το Ελληνικό Τμήμα κατέβαλε προσπάθεια να γίνουν με άρτιο τρόπο.

Για το δε πρώτο που ήδη υλοποιήθηκε με τετραμελή αποστολή ( τρείς Αστυνομικοί Αγγλομαθείς και διατρίψαντες το αντικείμενο από την Τ.Δ. IPA Θεσσαλονίκης ) και ένας ακόμα κεντρικός εισηγητής ο κ. Αθανάσιος Μαχαίρας SECURITY OFFICER στην OUEFA, ανέπτυξαν το με επάρκεια θέμα, την εργασία ήδη την έχουμε για αξιοποίηση.

Ο κ. Χρήστος Κοντάκος πρότεινε στο Σώμα, την κάλυψη όλων των εξόδων

συμμετοχής και μεταφοράς από Θεσσαλονίκη – Αθήνα – GIBORN και αντίστροφα, υποστηρίζοντας ότι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε το Εθνικό Τμήμα να κάνει.

Η Γενική Συνέλευση με καθολική συναίνεση επιδοκίμασε την πρόταση, χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία.

022bΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΑΚΟ.

Η Ένωσή μας, αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ήδη κλείνουμε αρκετό χρόνο συνεργασίας και εισερχόμαστε σε μια πολύ σοβαρή σχέση απ’ την οποία έχουμε την δυνατότητα να υλοποιούμε Ανθρωπιστικά προγράμματα.

Τα Σεμινάρια για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων που έγιναν εξακτυνωμένα σ’ όλη την χώρα.

Το Ασθενοφόρο για την SRI – LANKA.

Ήδη κατετέθη πρόγραμμα προς υλοποίηση για τρείς πόλεις της Σερβίας.

Με συντονισμένες ενέργειες, με κατάλληλους χειρισμούς, με αξιοποίηση όλων

των πτυχών και παραμέτρων των ιδικών σας κινήσεων , εκδηλώσεων, επαφών, γνωριμιών, αξιοποιήσαμε στο έπακρον όλες τις καλές συνέπειες και

γίναμε ΕΠΙΣΗΜΟΙ συνομιλητές του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. , του Υπουργείου Δικαιοσύνης., Εσωτερικών, έγκριτων νομικών κύκλων και κάποιων Μ.Κ.Ο. που θεωρούνται μοναδικές στο είδος τους όπως ΕΚΥΘΚΑ κ.λ.π. ACT UP ΔΡΑΣΙΣ με τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από Σεμινάρια που θα συνδιοργανώσουμε Πανελλαδικά.

Το πρώτο ήδη θα πραγματοποιηθεί στην Σάμο, ήδη και η Ηλεία βρίσκεται σε επαφή για να το υλοποιήσει.

Συμμετοχή εκπροσώπων μας στα διεθνή Συνέδρια – Συνδιασκέψεις – Ποδοσφαιρικές συναντήσεις – Πολιτιστικές ανταλλαγές – Αδελφοποιήσεις.

Παρά τις αντιξοότητες, δουλεύοντας με προσοχή και σύστημα συνεχίσαμε την καθιέρωση Φ.Π. για τους συμμετέχοντες σε Σεμινάρια στο Εξωτερικό, διευρύνοντας ευχάριστα αυτόν τον θεσμό για τα Πανελλήνια Συνέδρια.

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση να ζητάμε νομοθετική ρύθμιση σε τέτοια θέματα και προέκταση για άλλα χρόνια αιτούμενα τα οποία ήδη βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Το Φ.Π., η άδεια δεν έχει τη σημασία της απουσίας, αλλά της υπηρεσιακής παρουσίας, σηματοδοτεί την ανταποδοτικότητα της Πολιτείας για τον ένστολο εργάτη της, ο οποίος μετά την εργασία βρίσκεται πάλι ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για να αγωνιστεί κοινωνικά στο πεδίο που πολλοί περιώνυμοι φυγοδικούν και απουσιάζουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

Βεβαίως όλα αυτά έχουν σχέση με το δικό σας ΙΜΑΝΤΖ την δική μας ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Η συστηματική ανάδειξη των εκδηλώσεων που πραγματοποιείται, μετατόπισε το υπηρεσιακό ενδιαφέρον και μας ανέδειξε ΟΛΟΥΣ, ανεδείχθη η κατά τόπο ΥΠΗΡΕΣΙΑ αλλά και προέκυψαν νέες φυσιογνωμίες, ηγετικής

παρουσίας νέων στελεχών και παλαιότερων, οι οποίοι υπόσχονται λαμπρή ΠΟΡΕΙΑ για την IPA την τοπική αλλά και στην Ένωση την Εθνική.

Αυτή η ΧΡΟΝΙΑ θα είναι χρονιά των Τοπικών Διοικήσεων απ’ την άποψη των εκδηλώσεων, ημερίδων, άλλων χρήσιμων δραστηριοτήτων, ακόμα και ταξιδίων ΑΝΑΨΥΧΗΣ.

Τα στελέχη του Δ.Σ. και εγώ προσωπικώς θα αναλώσω περισσότερο χρόνο

Για συνδρομή πολυεπίπεδη στις Τοπικές Διοικήσεις για να ισχυροποιήσουμε ΕΣΑΣ που είστε οι πυλώνες μας, είστε τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.

Οι συνδιασκέψεις σε τοπικό, περιφερειακό, πανελλήνιο επίπεδο έχουν νόημα και ΑΞΙΑ όταν γίνονται με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ, όταν γίνονται με την συμμετοχή ΑΠΑΝΤΩΝ και φυσικά του Εθνικού Τμήματος.

Ως τέτοια συνδιάσκεψη χαρακτηρίζω την σημαντική κατά άλλα << ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ >> που πραγματοποιήθηκε στην Λειβαδιά και η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη, εκτιμώ ότι άφησε θετικές επιδράσεις και αποήχους αλλά το σημαντικότερο μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Νομιμοποίησε κάθε τέτοια πρωτοβουλία που όμως έχει την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη απάντων. Για παράδειγμα είχα σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στελεχών στο Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. όταν έγιναν οι κρίσεις, για να συναντηθούμε με την νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι να περάσουμε πολλά θέματα αλλά ταυτοχρόνως να ενημερωθείτε σε θέματα του Λογαριασμού και του υπό ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου.

Με αυτήν την απροσδόκητη εξέλιξη αφ’ ενός μεν ακυρώθηκε αυτή μας η σκέψη και πρακτικώς απ’ τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και ζημιωθήκαμε στο εν γένει PROFILE MA Σ διότι δείξαμε σε ΟΛΟΥΣ μία εικόνα διαμάχης και αντιπαλότητας.

Οι πολιτιστικές ανταλλαγές και αδελφοποιήσεις πήγαν πολύ καλά, οι συνάδελφοι που ήδη τις πραγματοποίησαν αξίζουν τα συγχαρητήρια ΟΛΩΝ ΜΑΣ, οι συνάδελφοι που πρόκειται να τις πραγματοποιήσουν αξίζουν τουλάχιστον την συνδρομή μας.

Με δική μας πρωτοβουλία, με δική σας προτροπή και την βοήθεια του νομικού μας συμβούλου προχωράμε σήμερα σε ένα ευρύτατο εκσυγχρονισμό του Καταστατικού μας που ουσιαστικά είναι ένας ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ, ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ στο ΑΔΙΚΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΣΤΑΤ US να μου επιτρέψετε να πω Καταστατικό μας, δίνοντας ΔΙΕΞΟΔΟ και δυνατότητα

ΦΩΝΗΣ και φιλοδοξίας σε ακόμα περισσότερους συναδέλφους.

Στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε και να το εγκρίνετε ή ΜΗ ως επίσης ενσωματώσουμε στο Καταστατικό μας το SPARTA PROJECT σε μια προσπάθεια νομιμοποίησης και λειτουργίας και λειτουργικότητας.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΝΕΑ ΤΗΣ I. P. A.

Δέσμευσή μας ως Δ.Σ. αλλά και ως εκδότης ο κ. ΔΕΛΛΑΣ ήταν να συνεχιστεί

η έκδοση, η συνέχεια της ποιότητας αλλά και η βελτίωση – αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του.

Ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ΑΚΡΩΣ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΑ επικρατεί ενθουσιασμός και θα έλεγα για πρώτη φορά πληθώρα ύλης. Βγαίνει κυκλοφορεί ευρέως, εγκαίρως πηγαίνει στα σπίτια μας, διαβάζεται απ’ την οικογένεια, έγινε πραγματικό εργαλείο.

Μπράβο κ. ΔΕΛΛΑ, το περιοδικό μας αποτελεί υψηλό δημοσιογραφικό επίτευμα, μόνιμο πεδίο διαλόγου- διαλογισμού- έκφρασης- καταγραφής- συμπολίτευσης / αντιπολίτευσης. Φιλοξενεί τις Τ.Δ. τα πρόσωπα, τις σκέψεις, τις ιδέες, αφουγκράζεται τον ανώνυμο συνάδελφο, το επώνυμο στέλεχος, την κοινωνία, την Αστυνομική οικογένεια. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ αντάξιο της Ένωσής μας θα το κάνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Το ημερολόγιο επιμελήθηκε ο κ. ΔΕΛΛΑΣ και αφιερώθηκε στα 40 χρόνια της Ένωσής μας.

Χρήστο ήταν ένα ιστορικό ημερολόγιο, εγκώμιο των πρωτεργατών και ηγετών- πρώτων ιπποτών του Ελληνικού SERVO PER AMIKECO που είχε όμως τα συστατικά στοιχεία της καλαισθησίας και ευγένειας της εικόνας.

Ο πολιτισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η στήριξη, η υποστήριξη στον αδύνατο,

Το αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας, η ποιότητα ήταν ζωγραφισμένα σ’ αυτό το αριστούργημα, σ’ αυτό το μεγαλείο της συναίνεσης, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ , του Σεβασμού, διότι αγαπητοί μου φίλοι ποτέ όσο σήμερα δεν τιμήθηκαν οι παλαιότεροι συνάδελφοι που δραστηριοποιήθηκαν, που ηγήθηκαν που δημιούργησαν.

IPA HOUSES

Οι ξενώνες μας όχι μόνο υφίστανται – υπάρχουν αλλά τολμώ να πω ότι αναδημιουργήθηκαν, εμπλουτίστηκαν, ανανεώθηκαν είναι ασύγκριτοι τώρα και το μυαλό του υπευθύνου Αντιπροέδρου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου είναι συνεχώς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Γίνανε εργασίες βασικές – λειτουργικές αλλά και στην κατεύθυνση της ΑΝΕΣΗΣ, της άνετης ΔΙΑΜΟΝΗΣ, της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ο κ. Γιαννακόπουλος στο χώρο αυτό είναι ξενοδόχος, νοικοκύρης, ΄΄ιδιοκτήτης΄΄,΄΄καμαριέρα΄΄, συντονίζει, σχεδιάζει, συνεργάζεται κατάλληλα με τον κ. Κυριάκο Κάρκαλη, δίνει το απόθεμά του και πραγματικά εντατικοποιείται για την καθαριότητα, λειτουργικότητα, ανανέωση αλλά και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ του χώρου.

Για φέτος προγραμματίζει βελτιωτικές κινήσεις στον ξενώνα Θεσσαλονίκης αλλά και στην Αθήνα, ελαιοχρωματισμός κ.λ.π.

Εισπράτω καθημερινά Βασίλη τα μπράβο για τους ξενώνες μας και θα ήταν παράλειψή μου μεγάλη να μην σου κάνω μια μικρή εκτροπή των ΄΄Μπράβων΄΄ που εισέπραξα. Μπράβο Βασίλη είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δουλειά σου! Το λένε και οι αριθμοί !!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ – ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ – ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.

Ο κ. Ευαγγέλου, Γενικός Γραμματέας εντατικοποιήθηκε στον τομέα της ηλεκτρονικής υποστήριξης και του αρχείου μελών με θεαματικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία αυτής της σημαντικής παραμέτρου, η οποία σε συνδυασμό με την άρτια Γραμματειακή υποστήριξη που παρέχεται απ’ τον ίδιο και το αποσπασμένο προσωπικό, δημιουργεί επιθετική στόχευση επίτευξης των σχεδιασμών μας.

Με απόφαση του Δ.Σ. απεφασίστηκε η αναδημιουργία και ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας, η ανανέωση, η ενημέρωση. Να επικοινωνείτε μαζί του, να συνεργάζεστε. Στον λίγο χρόνο που ασχολείται έχει κάνει πολύ καλή δουλειά

Άλλωστε και ο Γεν. Γραμματέας είναι ειδήμων και εσύ ως πρώην Γεν. Γραμματέας ( κ. Μαρκόπουλε ) έχεις εμπειρία, διάθεση, είσαι και συ επαϊων πραγματικά συμβάλετε σημαντικά σε έναν τομέα που τουλάχιστον εγώ είμαι ΄΄ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ΄΄. Μπορούμε να δούμε το ζήτημα της ενιαίας ιστοσελίδας έχει μπει θέμα από μερικές Τοπικές Διοικήσεις, θα το δούμε. Μπορούμε ακόμα και τώρα να το συζητήσουμε.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.

Ο τομέας αυτός έχει μια ιδιαιτερότητα και φυσικά έχει την προεξάρχουσα θέση του και προτεραιότητα.

Εκτός απ’ τις επιμορφωτικές διαλέξεις και τα εκπαιδευτικά Σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα είτε απ’ το Εθνικό Τμήμα είτε από τις Τοπικές Διοικήσεις, δώσαμε έμφαση στο GIBORN και τα εκπαιδευτικά Σεμινάρια που διενεργούνται σε αυτό.

Με πρότασή μας το GIBORN εισήγαγε για το 2006 δύο εκπαιδευτικά Σεμινάρια υψίστου ενδιαφέροντος που ήδη το ένα πραγματοποιήθηκε από 4μελή εισηγητική ομάδα με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Μαχαίρα απόστρατο συνάδελφο πρόεδρο της Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας στην ΕΠΟ και SECURITY OFFICER στην ΟΥΕΦΑ, τον Χριστόδουλο Χριστουδουλή Αντιπρόεδρο της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης, τον Αθανάσιο Μπαλλά Υ/Α μέλος της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης και τον Βασίλειο Παπαϊωάννου Αστυφύλακα μέλος της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης ,όλους γλωσσομαθείς και διατρίψαντες το αντικείμενο.

 Ως Εθνικό Τμήμα είχαμε τις καλύτερες εντυπώσεις – εισήγηση έγινε απ’ τους Εγγλέζους και τους Γερμανούς, ήδη έχω στα χέρια μου ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης το οποίο θα σας αποσταλεί στις Τ.Δ. μπορείτε το υλικό αυτό να το διανείμετε να το αναπαράγεται στους Αστυνομικούς που ασχολούνται ή πρόκειται ή θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον.

Το υλικό αυτό θα το στείλουμε στο ΥΔΤ και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και στα ξένα Εθνικά Τμήματα και τις Αστυνομίες.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για δραστηριοποίηση στον τομέα αυτό που ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ και από πλευράς μας, ημερίδες με αυτή την παρουσίαση το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτούς τους ΑΞΙΟΥΣ ανθρώπους είναι να τους καλύψουμε όλα τα έξοδα και να τους πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.

ΜΠΡΑΒΟ και στον πρόεδρο της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Βασιλάκη και στην Τ.Δ. Θεσσαλονίκης που κάλυψε εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα για τον έναν από την 4 μελή ομάδα, μπράβο και στην Φυσική ηγεσία της Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία με την Τ.Δ.

Η εισηγητική μας προσπάθεια στο GIBORN θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο με το Σεμινάριο για το << HUMAN TRAFFICKING >> και το οργανωμένο έγκλημα.

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΕΣ – ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ.

Πλήθος κοινωνικών – ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων περιφερειακά καθιστούν την Ένωσή μας αδιαμφισβήτητη στο πολιτιστικό πεδίο. Κυριαρχείται όπου βάλετε το χέρι σας, το έχετε αντιληφθεί και προβάλεσθε στην κοινωνία όσο λίγοι φορείς ή πρόσωπα.

Τα παιδιά είναι το << ΜΕΛΛΟΝ >> και το << ΜΕΓΑΛΕΙΟ >> των μεγάλων είναι ν’ ασχολούνται μαζί τους. Σε πάρα πολλές Τ.Δ. έχουν δημιουργηθεί για τα παιδιά Γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρα, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις. Οι κλασσικές χοροεσπερίδες σε ετήσια βάση παραμένουν, συντηρούνται, γίνονται πλουσιότερες με συμμετοχή Συνδικαλιστικών Ενώσεων ή Ενώσεων Αποστράτων.

Πολλοί Αλλοδαποί Συνάδελφοι επισκέπτονται τη χώρα μας, φιλοξενούνται στα IPA HOUSES και πραγματικά δέχονται την Ελληνική φιλοξενία και περιποίηση από άξιους υπηρέτες του SERVO PER AMIKECO .

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ. Οι άνδρες και γυναίκες Αστυνομικοί καλλιτέχνες, μας κάνουν υπερήφανους, οι εκθέσεις εικαστικών τεχνών που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία ή τα Συνέδρια της IPA, αναδεικνύουν στην κοινωνία και την πατρίδα τον Έλληνα Αστυνομικό αλλά και τις οικογένειές μας στην καθημερινή ζωή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ.

Οι συνάδελφοι Γ. Κατσαρόπουλος ως εκπρόσωπος στα Διεθνή Συνέδρια και ο Σταύρος Γιάχος ως υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Τμήματος

Έχουν πολλά και σημαντικά πράγματα να πουν γι’ αυτές τις δράσεις, γι’ αυτή την σημαντική παρουσία.

Πρέπει να κάνω μια λιτή και περιεκτική αναφορά στην πλούσια παρουσία μας. Καλλιεργήσαμε και διατηρήσαμε πολύ καλές σχέσεις με τα ξένα τμήματα.

Συνεχίζουμε και βελτιώνουμε συνεχώς την επικοινωνιακή και ουσιαστική σχέση με το P. E. B και τα στελέχη του, ιδιαιτέρως με τον πρόεδρο κ. Μιχαλάκη

Ωδυσσέως και φυσικά με τον Βοηθό Γεν. Γραμματέα κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος είναι παρών και μας τιμά με την παρουσία του ως προσκεκλημένος μας. Το Σέρβικο Εθνικό Τμήμα είναι πλέον πραγματικότητα χάρις στην επιμονή μας, να αποδείξουμε ότι τ’ αξίζουνε ότι μπορούν να σταθούν ΔΙΠΛΑ και ΚΟΝΤΑ στα μεγαθήρια, στα τμήματα με ιστορία και παράδοση στην IPA.

Αυτοί οι συνάδελφοι μας βγάζουν ασπροπρόσωπους στο εξωτερικό, μας δημιουργούν συνθήκες επιτυχίας και σ’ αυτό το πεδίο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν μιας νέας εκλογής στο PEB ή στην Ε.Ε. ή στελέχωσης κάποιων επιτροπών.

Θέλω την έγκρισή σας για να χειριστώ μαζί με το Δ.Σ. αυτό το θέμα, που είναι κεφαλαιώδες για την Ένωσή μας και συνάμα λεπτό.

Ένα ΜΠΡΑΒΟ στους δυο αυτούς άξιους συνεργάτες μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ Τ.Δ. ΧΩΡΑΣ.

Αναπτύσσουμε πυκνή αλληλογραφία και στα πλαίσια επικοινωνίας και ενημέρωσης αλλά επιχειρούμε και άλλους διαύλους με Τ/Π ή SMS ή E- MAIL

Τα τηλέφωνα ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι στην διάθεση οποιουδήποτε συναδέλφου, όποια ώρα του εικοσιτετραώρου το θελήσει.

Υπάρχει μια δυσκολία να υλοποιήσουμε τη δέσμευση για περισσότερη και πυκνότερη επικοινωνία, υποσχόμαστε μελλοντικά να είμαστε ακριβέστεροι στα ραντεβού μας. Είναι σημαντική η φυσική επαφή αλλά μεγαλύτερη ΑΞΙΑ έχει η ψυχική η προσωπική ζεστασιά της συνάντησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ.

Και ο τομέας αυτός παρουσιάζει ανοδικές τάσεις. Εκτιμούμε ότι στο διάστημα αυτό κρατήσαμε και αυξήσαμε την δύναμή μας.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ.

Δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα << ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ >> αυτή μας η μοναδικότητα να κρατάμε ζωντανή τη σχέση της υπηρεσιακής και πολιτικής ζωής στο σταυροδρόμι της από κοινού δράσης, είναι η μόνιμη νεότητα για τον συνάδελφο που αργά ή γρήγορα θα είμαστε ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Η μάνα Αστυνομικός ως εργαζόμενη βιώνει και εισπράτει την δική μας συμπεριφορά και βεβαίως γίνεται δέκτης της κουλτούρας και παιδείας μας.

Η συναδέλφισσα μέλος της IPA δραστηριοποιείται επάξια. Αναφορά με κολακευτικά σχόλια για την Σοφία Λογαρίδου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Υ.Δ.Τ.

Η Ένωσή μας κινείται στην Στρατηγική και τακτική των ίσων αποστάσεων της επίθεσης φιλίας με όραμα και πρόταση. Ο αστερισμός της ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των Αστυνομικών Ενώσεων είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας. Το χαμηλό αλλά αποφασιστικό PROFILE είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει, μαζί με τις παραδοσιακές σφυρηλατημένες άριστες σχέσεις μας, την πορεία μας και την κοινή μας συνύπαρξη.

Δεν κάνουμε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ στον χώρο, απλά με έργα δείχνουμε την μέθοδο, εξηγούμε το σύστημα της δουλειάς μας και τέλος με ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ εισπράττουμε τις φιλοφρονήσεις.

Ουσιώδης διάλογος και φιλική επαφή εξασφαλίζει την προσθετική ΑΞΙΑ της πολιτιστικής μας συνδρομής. Ανελιπώς παρακολουθούμε τα Συνέδριά τους και με προσοχή αναλύουμε τα διαβήματα και τις ανακοινώσεις τους.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – Μ.Μ.Ε.

Οι δράσεις μας, οι στάσεις μας, οι ανθρωπιστικές μας παρεμβολές μας έδωσαν δυνατή φωνή. Τα ΜΜΕ μας πρόβαλαν και ταυτόχρονα μας χτύπησαν. Τι έμεινε όμως στο τέλος; Αποδείξαμε τις αντοχές μας, ενισχύσαμε την εικόνα μας επικοινωνήσαμε καλύτερα με τους δημοσιογράφους.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι κομμάτι της κοινωνίας, η IPA είναι η ίδια η κοινωνία με ανθρωποκεντρικό ιστό, με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον.

Η ενεργός συμμετοχή στα δρώμενα, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων μας χαρίζουν ΡΟΛΟ και μάλιστα ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.

Απώτερος στόχος μας είναι να φτάσουμε τις μεγάλες οργανώσεις Μ.Κ.Ο. Εξωτερικού και να καθιερωθούμε ως σημαντικός ΕΤΑΙΡΟΣ ανάμεσα στην κοινωνία και στους κρατικούς ή κοινωνικούς φορείς.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Προτιμήσαμε εφέτος να κινηθούμε με τρόπο λιτό επιγραμματικό σε μια περισσότερο ενημέρωση σ’ αυτά που κάναμε για να σας δώσουμε την ευκαιρία να κάνετε χωρίς να σας ζαλίσουμε τον δικό σας << ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ>> συνοδευόμενο με την κριτική σας.

Σου δίνουμε την ευκαιρία να κρίνεις και να ελέγξεις αυτά που κάναμε και αυτά που σηματοδοτούμε ότι θα κάνουμε. Έτσι τοποθετούμεθα χωρίς ακραίες θέσεις, υπερβολές αφού μόνιμος στόχος μας είναι η προσφορά υπηρεσιών Αλληλεγγύης και Φιλίας.

Ήδη συμπληρώσαμε ως νέο Δ.Σ. έναν χρόνο γόνιμης παραγωγικής δραστηριότητας, μαχητικότητας συνεχούς ανύψωσης του κύρους σας και των μελών μας.

Μόνιμη και διαρκής αγωνία μας και προσανατολισμός είναι η σύγκλιση και σύνθεση των απόψεών σας, των σκέψεων των προτάσεων.

Το μέλλον θα διακριθεί από την συνέχειά μας, από την συνέπειά μας, θα εισπράξουμε τα λόγια στα οποία έχετε διαπιστώσει ότι είμαστε φειδωλοί με τα ΕΡΓΑ τα οποία είναι πλούσια.

Θα ήταν πραγματικά μεγάλη λησμονιά αν άφηνα χωρίς να αναφέρω την σημαντική προσπάθεια που έγινε από τον συντονιστή των οκτώ ημερίδων κ. Βασίλη Ευαγγέλου και την επιτροπή που τον πλαισίωνε για την υλοποίηση ως επίσης και το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ DAKAR και τις συνέπειες που είχε αυτή η συνεργασία με το πανευρωπαϊκό κέντρο ΑΜΕΑ με τους οποίους προγραμματίζουμε σημαντικά πράγματα.

Αδέλφια.

Με ειλικρίνεια για λογαριασμό ΟΛΩΝ σας λέω ότι πολλές φορές υπερβαίνουμε τις δυσκολίες αφού πρώτα έχουμε υπερβεί τις δυνατότητές μας, έχουμε υπερβεί τις αντιθέσεις μας. Αντλούμε δύναμη ΑΠΟ Σας και δίνουμε στις πράξεις μας ΝΕΥΡΟ και ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΜΠΝΟΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ, ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.

Συνάδελφοι της Τ.Δ. IPA Τρικάλων.

Μας συγκινείτε, μας συγκινούν όλοι οι συνάδελφοι της Καλαμπάκας, των Τρικάλων. Ο λαός των Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

Σας ευχαριστούμε με ειλικρίνεια και θερμότητα. Αναγνωρίζουμε τη θυσία σας και των οικογένειών σας.

Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. που ήλθαν ενωρίτερα και συνέβαλαν αποφασιστικά. Ευχαριστώ τον υπεύθυνο του Συνεδρίου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο και τα μέλη της επιτροπής κ. κ. Χρήστο Δέλλα και Σταύρο Γιάχο. Ευχαριστώ τον κ. Βασίλη Ευαγγέλου και τον κ. Γιώργο Σκρέκα.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. και αυτούς που δεν ανέφερα όπως τον κ. Γιώργο Ρήγα ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις, συμμετείχε και στον Λογαριασμό έδωσε το παρών όποτε του το ζήτησα.

Ένας χρόνος γεμάτος ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ, 40 χρόνια εμπειρίας, επικοινωνίας, επαφής, ΟΡΑΜΑΤΩΝ χάραξαν και άλλαξαν τον Αστυνομικό χάρτη, σημάδεψαν

τον κοινωνικό χάρτη.

Πρωτοστατείτε σε μεγάλα πράγματα με υψηλό και ποιοτικό διαμέτρημα, είστε ότι καλύτερο διαθέτει η Υπηρεσία, η Κοινωνία και η Πατρίδα, είναι τιμή για τον ευλογημένο νομό των Τρικάλων και την ιστορική πόλη της Καλαμπάκας που σας φιλοξενούν.

 Στο σημείο αυτό και μετά την ολοκλήρωση ανάγνωσης των πεπραγμένων από τον κ. Χρήστο Κοντάκο, οι κ.κ. Ιωάννης Καραπατάκης πρόεδρος Αθηνών και Φριδερίκος Μαρκόπουλος πρόεδρος Βοιωτίας και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος διαμαρτυρήθηκαν εντόνως διότι δεν συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις τους στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Ο κ. Χρήστος Κοντάκος απαντώντας επεξήγησε τον τρόπο που συντάσσεται – δημιουργείται η Ημερήσια Διάταξη.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ζήτησε από το Σώμα ψηφοφορία εάν επιθυμούν να συμπεριληφθούν οι προτάσεις πέντε Τ.Δ. στην Ημερήσια Διάταξη, τις οποίες προτάσεις ανέγνωσε στο Σώμα. Η Γενική Συνέλευση με Συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε δι’ ανατάσεως της χειρός να μην συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις στην Ημερήσια Διάταξη και να συζητηθούν απλώς μετά και το τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην εξελεγκτική επιτροπή και στο μέλος αυτής κ. Κων/νο Θεοχάρη ο οποίος ανέγνωσε τα πρακτικά Εκθέσεως της Ε.Ε.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Σταύρο Γιάχο ο οποίος ανέπτυξε τον Ισολογισμό Εσόδων – Εξόδων, Ισολογισμό Ξενώνων χρήσης έτους 2005 ( ξενώνας Θεσ/νίκης – ξενώνας Αθηνών ) και στην συνέχεια ανεγνώσθη ο προϋπολογισμός χρήσης έτους 2006.

Ο κ. Θεόδωρος Τζόβολος, πρόεδρος της Τ.Δ. IPA Αχαϊας ζήτησε διευκρίνιση για την αναντιστοιχία δικαιωμάτων και εξόδων επιδότησης στο GIBORN για τα έτη 2005 και 2006. Απάντησε επαρκώς ο κ. Γιάχος και ικανοποίησε τον ερωτήσαντα.

Ο κ. Κων/νος Λύτρας της Τ.Δ. IPA Ορεστιάδος παρατήρησε καλοπροαίρετα όπως δήλωσε, ότι παρατηρεί διόγκωση των εξόδων σε σχέση με προηγούμενα έτη. Απάντησε ο κ. Γιάχος ικανοποιητικά και ο πρώτος δεν ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Ιωάννη Καραπατάκη πρόεδρο της Τ.Δ. Αθηνών, ο οποίος τοποθετήθηκε ως ακολούθως:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Τις εγκάρδιες ευχές μας, σε όλους χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη.

Είναι γεγονός ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών ήταν πάντα μπροστά και δίπλα στον συνάδελφο με πρωτοβουλίες και εθελοντικές δραστηριότητες.

Σηματοδοτώντας το Εθνικό Τμήμα μια απαράδεκτη τακτική για τη φιλική συνάντηση της Τοπικής Διοίκησης Βοιωτίας μας κοινοποίησε επιστολές με απαράδεκτο ύφος και περιεχόμενο. Εκβίαζε τις Τ.Δ. για να μην συμμετάσχουν σε αυτή ενώ το ίδιο παραβρέθηκε.

Ομολογώ ειλικρινά πως δεν έχω αντιληφθεί τη σύγχυση, τον εκνευρισμό και την αμηχανία που προκάλεσε στο Εθνικό Τμήμα η φιλική αυτή συνάντηση,

την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο πρόεδρος ΄΄ προσπάθησε να την φθείρει΄΄ ακόμη τηλεφωνώντας στον Αντιδήμαρχο Λιβαδειάς για να μην δοθεί στην Τ.Δ. η χορηγία του Δήμου. Βέβαια δεν υπήρχε χώρος στο περιοδικό για αυτή την εκδήλωση. Άλλωστε πώς να βρεθεί όταν καλύπτεται από τις φωτογραφίες των μελών κατά το δοκούν και αφού μόνο για τις κοπές πίτας μερικών Τ.Δ. χρειάσθηκαν δύο σελίδες. Γι’ αυτό προτείναμε νε μετέχουν στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού και οι Τ.Δ.

Κρίνοντας το συνολικό έργο του Εθνικού Τμήματος θα έλεγα ότι δεν καταγράφει κέρδη για τις Τ.Δ. αλλά ούτε και για τα μέλή μας.

Σημαντικά κέρδη προκύπτουν μόνο στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και έχετε δημιουργήσει την εντύπωση ότι αφήσαμε πίσω μας την αθόρυβη δημιουργική περίοδο από την οποία κληρονομήσαμε 2 IPA HOUSE, το ακίνητο των γραφείων μας, το ΛΑΜΔΕΑ, το κοινωνικό κεφάλαιο για την ενίσχυση των πολυτέκνων κ.λ.π. στιγματίζοντάς την ως περίοδο που ταλάνισε την Ένωση και υποσχόμενοι ότι θα δημιουργήσετε καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης της IPA σας στηρίξαμε.

Προς το παρών το Εθνικό Τμήμα δεν μας έχει παρουσιάσει δράσεις που να δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των Τ.Δ., παρά μόνο σε ύφος του ΄΄ αποφασίζομεν και διατάσσομεν ΄΄ φροντίζει για την απομόνωση δραστήριων στελεχών των Τ.Δ.

H εικόνα του Εθνικού Τμήματος είναι αντιφατική. Από την μια υπόσχεται στήριξη στις Τ.Δ. και από την άλλη κρατά τον βούρδουλα της κομματικής πειθαρχίας καλώντας σε απολογίες. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την πρακτική και εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις μας.

Φουλάρανε τις μηχανές όχι για παραγωγή έργου στα πλαίσια του SERVO PER AMIKECO αλλά για διωγμούς, λασπολογίες και διαχωρισμούς σε δικούς μας αντιπάλους. Ξεχάσανε ότι όλους μας δεν μας χαρακτηρίζει καμία κομματική ταυτότητα αλλά η ΄΄ εθελοντική προσφορά ΄΄ και επαίρονται για τη δική τους δημοκρατική πολιτική προτίμηση.

Είμαστε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών χωρίς πολιτικές προτιμήσεις και άλλες διακρίσεις και δεν είμαστε παράταξη κ. Γιαννακόπουλε.

Άνευ όρων σεβασμός σε πρόσωπα, όποια κι αν είναι αυτά, δεν μπορεί να υπάρξει. Ο σεβασμός ανήκει μόνο σε εκείνους που τον κέρδισαν με τις πράξεις τους. Εύλογα θα αναρωτιέστε γιατί διαμαρτύρεται η Τ.Δ. Αθηνών.

Θα σας αναφέρω μερικά πράγματα λοιπόν για τα οποία θεωρούμε ότι το Εθνικό Τμήμα προσπαθεί να διαχειριστεί το πλεονέκτημα που του δίνει η πρόσφατη εκλογή του σε βάρος των Τ.Δ.

 1. Δεν ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει μια ήρεμη πορεία και ενότητα αλλά δια της μεθόδου του ΄΄ διήρε και βασίλευε ΄΄ να εμφανίσει ότι παράγει έργο και τα βάζει με τις Τ.Δ. όπως Αλεξανδρούπολης και Βοιωτίας.
2. Έπνιξε την πρότασή μας για εορτασμό των 40 χρόνων στην Αθήνα από της ιδρύσεως της IPA και όπως είδαμε παρουσιάστηκαν τα 40 χρόνια στο ημερολόγιο του 2006 αντί του 2005.
3. Είπαμε στην αρχή για τον φάκελο του συνεδρίου. Βρισκόμαστε στη Συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συνεδρίου χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για τα προς συζήτηση θέματα. Μας ζητήσατε τεκμηριωμένες προτάσεις για να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη αλλά φαίνεται πως μας αγνοείτε. Χωρίς καμία σοβαρότητα αλλάξατε τρεις φορές το πρόγραμμα του Συνεδρίου και την τελευταία στιγμή την τιμή του μονόκλινου δωματίου από τα 300 στα 400 ευρώ.
4. Απομάκρυνε από τα γραφεία το Βοηθό Γενικού Γραμματέα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη χαρακτηρίζοντάς τον ως ΄΄ αναγκαίο κακό΄΄ και του αφαίρεσε τα κλειδιά και την πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
5. Τα αποσπασμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο εκτελούν υπηρεσία ανά εβδομάδα έκαστος. Για ποιο λόγο ζήτησαν την απομάκρυνση της κ. ΛΟΥΚΑΚΟΥ η οποία ήταν καθημερινά στα γραφεία; Ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση για το Εθνικό Τμήμα των δύο αποσπασμένων οι οποίοι έχουν κλειδώσει ένα δωμάτιο στο IPA HOUSE και πως παίρνουν ημερήσια αποζημίωση αφού σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 5 και 6 του καταστατικού μας η ιδιότητα του μέλους θεωρείτε τιμητικό αξίωμα, είναι άμισθη και οποιαδήποτε σχέση επί οικονομικής βάσεως μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και της Ενώσεως απαγορεύεται.
6. Εμείς δηλαδή η Τ.Δ. Αθηών βρισκόμαστε σε διαρκή απειλή έξωσης από τα γραφεία μας. Μάλιστα μας ζητήθηκε να σταματήσουμε ή να μεταφέρουμε αλλού τα δωρεάν σεμινάρια εκμάθησης Ισπανικής γλώσσας για τα μέλη μας. Σε σχόλια Δε του Γεν. Γραμματέα μας κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ του απήντησε ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ότι πρέπει να ντρέπεται. Για ποιο λόγο η ντροπή μας κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ; Μήπως για αυτά που εσείς κάνετε; Και για όσους δεν γνωρίζουν τον κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας πληροφορώ ότι πρόκειται για ένα μέλος στο οποίο τόσο η Τ.Δ. Αττικής όσο και το Εθνικό Τμήμα οφείλουν πολλά.
7. Αρνείται τη συμμετοχή των Τ.Δ. σε εκπροσωπήσεις του Εξωτερικού και μοιράζονται τα ταξίδια μεταξύ των μελών του Δ.Σ. Γιατί κύριε πρόεδρε σας συνόδευσε ο Δικηγόρος κ. Παπαγγέλου στην εισδοχή του Σέρβικου Τμήματος; και με ποια ιδιότητα;
8. Ποια είναι η οικονομική επιβάρυνση για το νομικό σύμβουλο; Είναι απαραίτητη η παρουσία του σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.;
9. Συμμετείχα στο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Δουβλίνο και έκπληκτος διαπίστωσα ότι συμμετείχαν σ’ αυτό 12 νέοι Αστυνομικοί μέλη της IPA σε ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης και επικοινωνίας. Επίσης πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας κατά τη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές. Γιατί εμείς δεν ενημερωθήκαμε και γιατί δεν συμμετείχαμε κ. ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΕ;
10.Πληροφορηθήκαμε ότι στην ημερίδα για το TRAFFIKING που πραγματοποιήθηκε στο ΤΙΤΑΝΙΑ η σύζυγος μέλους του Δ.Σ. έχασε το κινητό της τηλέφωνο και αποζημιώθηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος. Αληθεύει; Σε πολλές περιπτώσεις εκθειάζεται την αλήθεια και ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε. Την αλήθεια όταν δεν την αντέχετε μην την επικαλείσθε και κυρίως μην την επαγγέλλεσθε.
11.Δεν μας μιλήσατε κύριε πρόεδρε για τα δημοσιεύματα που δείχνουν μια αντίδραση μελών και τα οποία καταγγέλλουν πράγματα που δείχνουν ότι δεν έχουμε λουλουδοπόλεμο αλλά έντονη δυσαρέσκεια για μέλη του Δ.Σ.
12.Είμαστε ήρωες κύριε πρόεδρε όπως μας αποκαλέσατε γιατί αντισταθήκαμε στα εκλογικά σας μαγειρέματα και τις εκλογικές λίστες, καλώντας όλους μας στα Χανιά να ψηφίσουν τα μέλη του Δ.Σ. γιατί σε κάνανε ΄΄ μάγκα΄΄ . Μήπως είστε όμως τσάμπα μάγκες; για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας. 13.Είμαστε ήρωες γιατί αντιμετωπίζουμε την αλαζονική συμπεριφορά σας. Είμαστε ήρωες γιατί δημιουργούμε εκδηλώσεις προβολής της ΔΕΑ χωρίς τη δική σας συμμετοχή.
14.Βρισκόμαστε σε σφικτό εναγκαλισμό με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. η οποία ουδέποτε εκτίμησε το έργο μας όπως και την κοινωνική προσφορά του ΛΑΜΔΕΑ, χωρίς να αγκαλιάζεται τις Τ.Δ. Δανειστήκαμε ακόμα και το θεματολόγιο της ΠΟΑΣΥ. Γιατί αυτό που είχαμε δεν εξυπηρετούσε; και τι μας πρόσφερε η αλλαγή αυτή, πέρα από γραμματειακή αναστάτωση;

Καλούμε όλους εσάς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να προβληματιστούμε γιατί δεν μας έχουν μαγέψει με τις πράξεις τους.

Δεν αντέχουν την κριτική από κανέναν και λένε ότι ΄΄ δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους ΄΄ ενώ δεν έχουν καν σπαθί.

Για την Ένωση η κοινωνική ευθύνη δεν αφορά μόνο στις σχέσεις και τη δημιουργία εκδηλώσεων, αφορά και στον τρόπο με τον οποίο διοικείται και συμπεριφέρεται το Δ.Σ. απέναντι στα ενδιαφερόμενα μέρη και τους συναδέλφους. Υπεύθυνο Δ.Σ. είναι αυτό που στοχεύει στην ανάπτυξη, λαμβάνει υπόψη του τον αντίκτυπο της λειτουργίας του σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο και βέβαια αναγνωρίζει τη συμβολή των Τ.Δ. και των ανθρώπων που τις υπηρετούν με επιτυχία.

Κύριε πρόεδρε η ΔΕΑ είναι κοινωνικός πλούτος που δημιουργήσαμε με πολλές προσπάθειες όλοι μας στην 40 χρονη πορεία μας και οφείλετε να την διαφυλάξετε. Σας ευχαριστώ.

 Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του προέδρου Αθηνών, ζήτησε από το Σώμα την έγκριση των πεπραγμένων 2005 και το Σώμα με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ζήτησε από το Σώμα την έγκριση του ταμειακού απολογισμού – ισολογισμού 2005 και του προϋπολογισμού 2006 και το Σώμα δι’ ανατάσεως της χειρός, με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης διέκοψε για διάλειμμα.

Μετά το διάλειμμα, η Συνεδρίαση άρχισε, δίνοντας ο πρόεδρος τον λόγο στον Βουλευτή Πειραιά κ. Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος προέβη σε ένα πολύ ζεστό – θερμό χαιρετισμό.

Ομοίως σε χαιρετισμό προέβη ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Κων/νος Καρακώστας.

Στην συνέχεια δόθηκαν οι επιταγές πολυτέκνων συναδέλφων και αναγνώσθηκαν τα πρακτικά του Δ.Σ. για το θέμα αυτό.

Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά του ο Μιχάλης Παπαδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Εθνικό Τμήμα.

Ο πρόεδρος της Τ.Δ. Άρτας πρότεινε ενός λεπτού σιγή για τους δύο συνάδέλφους που έχασαν την πρωτοχρονιά την ζωή τους στα Τρίκαλα κατά την μεταγωγή δύο Αλβανών και ενός Ρώσου Εγκληματία. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το προεδρείο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των δύο αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων από Τ.Δ. προς το Εθνικό Τμήμα και την Τ.Δ. Τρικάλων καθώς και αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και οικονομικές στηρίξεις για τα ΑΜΕΑ που έξω της αιθούσης είχαν έκθεση εικαστικών.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κοντάκος ανέπτυξε το θέμα – πρόταση για τους συνταξιούχους, υπήρξαν ερωτηματικά των Συνέδρων και η πρόταση για απαλλαγή οικονομικής συνδρομής των συνταξιούχων απερρίφθη. Ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κοντάκος ανέπτυξε το << SPARTA PROJECT >> στο άρθρο 2 στους σκοπούς και αναφέρθηκε αναλυτικώς έκανε Δε την πρόταση στο εξής να λέγεται << HELLAS PROJECT >> και να ενσωματωθεί στο Καταστατικό με έδρα την Αθήνα.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Συνέδρους.

Στην συνέχεια ο κ. Βασίλειος Ευαγγέλου, ανέπτυξε τα υπό αλλαγή άρθρα του Καταστατικού.

Επί των συνημμένων προτάσεων τροποποίησης Καταστατικού το Σώμα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ ως ακολούθως:

άρθρο 2 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ.

άρθρο 3 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 4 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 6 ΑΠΕΣΥΡΘΗ

άρθρο 9 παραμένει η παράγραφος ( δ ) και ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 12 εξαλείφεται η λέξη ΄΄ Ελβετία ΄΄ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 15 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 16 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 26 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 27 συμπληρώνεται, κρατείται το αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή και

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 29 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 33 διαγράφεται η 8 η παράγραφος και ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 34 να προστεθεί ότι η συνδρομή Δικαστικού αφορά μόνο για τις

αρχαιρεσίες του Εθνικού Τμήματος και όχι για τις Τ.Δ. στις

οποίες οι αρχαιρεσίες θα γίνονται όπως μέχρι σήμερα

προέβλεπε το Καταστατικό και ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 35 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 37 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 40 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

άρθρο 42 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο κ. Βασίλειος Ευαγγέλου για το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, Αύξηση του κοινωνικού κεφαλαίου ( για ενίσχυση μελών. Για το θέμα αυτό θα γίνει σχετική μελέτη και θα επανέλθει για συζήτηση σε επόμενο Συνέδριο.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερήσιας διάταξης, ο λόγος δόθηκε στις Τ.Δ. που είχαν καταθέσει προτάσεις και οι οποίες δεν συμπεριλήφθηκαν στην ημερήσια διάταξη αλλά προκρίθηκαν για συζήτηση στο Σώμα.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Τ.Δ. Πειραιά κ. Σταύρος Μπαζάκος ο οποίος πρότεινε ο χρόνος διεξαγωγής των Συνεδρίων να γίνεται δέκα ημέρες μετά το Πάσχα.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Τ.Δ. Ξάνθης κ. Χρήστο Ιωαννίδη, ο οποίος πρότεινε έκτακτη εισφορά ενός ευρώ για ενίσχυση των Τοπικών Διοικήσεων.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον Γενικό Γραμματέα, εκπρόσωπο, της Τ.Δ. Χαλκιδικής κ. Ελευθέριο Ηλιάκη, ο οποίος πρότεινε να γίνονται προσυνεδριακές συσκέψεις – συναντήσεις με έγκριση του Εθνικού Τμήματος και επίσης πρότεινε την έκδοση Α.Φ.Μ. για όλες τις Τοπικές Διοικήσεις.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο της Τ.Δ. Βοιωτίας κ. Κων/νο Τζόγια, ο οποίος πρότεινε την επανένταξη των Λιμενικών και να γίνονται φιλικές συναντήσεις – διεθνείς εκπροσωπήσεις και να επανέλθει ο παλαιός τρόπος ανάληψης Συνεδρίων.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Τ.Δ. Αλεξανδρούπολης κ.Μιχάλης Πιτιακούδης, ο οποίος δήλωσε ότι γκρινιάζει για αυτά που συμβαίνουν, διότι εκτιμά ότι η Τ.Δ. Αλεξανδρούπολης υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα του << servo per amikeco >> πλην όμως δυστυχώς

δεν βρίσκει ανταπόκριση. Το Εθνικό Τμήμα έχει άσχημη μεταχείριση προς την Τ.Δ. Αλεξανδρούπολης και δυστυχώς δεν σκέπτεται να την διορθώσει.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Τ.Δ. Αθηνών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο οποίος πρότεινε τροποποίηση του Καταστατικού για έκδοση Α.Φ.Μ. από τις Τοπικές Διοικήσεις, διανομή εσόδων του ημερολογίου στις Τ.Δ., να γίνει συντακτική επιτροπή στο περιοδικό από εκπροσώπους των Τ.Δ., να ενταχθούν και να επανενταχθούν οι Λιμενικοί στην I. P. A., και να περιοριστούν σε τρείς, το ανώτερο, οι θητείες του προέδρου του Εθνικού Τμήματος.

Μετά την τοποθέτηση και του τελευταίου εκπροσώπου Τ.Δ. που ζήτησε ναΤοποθετηθεί επί θεμάτων και διαδικασίας, ο λόγος δόθηκε από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, δόθηκε για δευτερολογία στον πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος κ. Χρήστο Κοντάκο.

Αδέλφια.

Σας άκουσα προσεκτικά!

Σας ακούσαμε και θα συντονιστούμε συμφώνως με αυτά που ακούσαμε!

Συμφώνως με αυτά που αγγίξατε. Πάνω απ’ όλα υπήρξε μια ευγένεια, μια απαλότητα, ένα χέρι βελούδο, το οποίο διεκδικεί μεν, παρατηρεί, επιπλήττει, όμως δεν καταλαμβάνει εξ’ εφόδου.

Η δράση φέρνει αντίδραση και εμείς αναπτύσσουμε πλούσια δράση, αναπτύσσουμε ενέργεια, αυτό είναι και η φυσική παρενέργεια της αντίδρασης.

Όταν ένας οργανισμός ή ένας φορέας βρίσκεται εν υπνώσει δεν του μένει παρά ο θάνατος, εμείς δεν επιφυλάσσουμε τέτοια τύχη για τους εαυτούς μας και την Ένωσή μας.

Είμαστε ζωντανός οργανισμός όχι8 CLUB, όχι στεγανό, όχι κύκλωμα.

Είναι φυσικό λοιπόν να ενοχλούνται οι γύρω μας τις πιο πολλές φορές αδίκως, μερικές δίκαια, διότι κάποιος που μονίμως κινείται και δουλεύει κάνει λάθη, διαπράττει και σφάλματα.

Τα σφάλματά μας τα παραδεχόμαστε και διωτικώς και δημοσίως, θα τα διορθώσουμε και αν πάλι ξανακάνουμε κι’ άλλα πάλι θα τα διρθώσουμε!!

Εάν ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, τότε ο πέλεκυς της κριτικής σας να είναι βαρύς, να είναι σκληρός. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι και η δική σας άποψη γι’ αυτό η κριτική σας κινήθηκε σε τέτοια χαϊδέματα που ουσιαστικά μας βάζει φτερά στα πόδια να φτάσουμε ακόμα υψηλότερα, για να δούμε με καθαρότητα τα ΕΡΓΑ ΜΑΣ και τα ΛΑΘΗ ΜΑΣ.

Θα είμαστε μονίμως σε ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, θα είμαστε μονίμως σε ακρόαση.

Θα επιδιώξουμε την παραγωγή μέσα από την σύνθεση και τη σύζευξη των απόψεων και των σκέψεών σας. Δεν περιμένουμε την Γενική Συνέλευση να σας ακούσουμε σας ακούμε και όταν ακόμα συζητάμε προσωπικώς.

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Πρέπει να βγούμε απ’ αυτή την φιλόξενη αίθουσα ενωμένοι, να δούμε κατά πρόσωπο τις αντιφάσεις μας.

Εγώ δεν ήμουν κατεβασμένος απ’ τον ουρανό, δικό σας γέννημα είμαι και εκτιμάται αναλόγως η προσφορά μου απ’ το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος και από εσάς. Έτσι και εγώ έχω το δικαίωμα εκτίμησης της δικής σας συμβολής και κάνω τα κουμάντα μου, ζυγίζω ως υπεύθυνος ηγέτης της δυνατότητες του καθενός μας, ζυγίζω την ενδεχόμενη δράση με το υπό υλοποίηση αποτέλεσμα. Εκεί λοιπόν βρίσκεται και το ζητούμενο κατά πόσο τα καταφέρνω να ισσοροπίσω μεταξύ του συναισθήματος, του καθήκοντος, της αντικειμενικότητας ή της υποκειμενικότητας.

Με δυό λόγια σταράτα σας λέω λοιπόν με ευθύτητα ότι τα μέλη του Δ.Σ.

είναι τουλάχιστον ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ και σεις τουλάχιστον <<ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ>>.

Όλοι σας στον βωμό του SERVO PER AMIKECO. Όλοι σας στο πεδίο της θυσίας για τον διπλανό.

Που λοιπόν η οργή κ. Ιωάννη Καραπατάκη για κομματική πειθαρχία ή κομματισμό; Ότι βάλαμε την IPA να προάγει Εθνική δουλειά, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα Δημοκρατικά Πολιτικά Κόμματα που είναι κύτταρο Δημοκρατίας; Ότι προς το παρών σταματήσαμε τις ενημερωτικές – εκπαιδευτικές αποστολές στις Βρυξέλλες διότι μας έχουν στο περίμενε τα πολιτικά κόμματα ή κάποιοι που δεν ανταποκρίθηκαν παρά το κυβερνών; Ότι ανταποκριθήκαμε αυτόματα και σπεύσαμε να δώσουμε τη δραστηριότητά μας στο ΥΠΕΞ ή στην κ. Μπακογιάννη για να αντιμετωπίσει του Αμερικανούς; Ότι μου τηλεφώνησε ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μου είπε τα συγχαρητήρια για τις δραστηριότητές μας; Ότι ο βουλευτής ΔΑΒΑΚΗΣ έκανε ενημέρωση στο ίδιο του το κόμμα για την IPA; Ότι ο Υπουργός Οικονομίας έβαλε την IPA στον Κρατικό Προϋπολογισμό; Κύριε

Καραπατάκη απέσυρε αμέσως αυτή την φράση << κομματική πειθαρχία>> με μια άλλη << ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ >> .

Δεν είμαι Άγιος, μάλιστα μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι με παίρνει ο διάολος. Έχω πολλά ελαττώματα, μερικά τα κουβαλάω από την κούνια μου και άλλα τα κέρδισα με << το σπαθί μου >> στην πορεία. Ελαττώματα όμως που προσπάθησες να μου προσάψεις, νομίζω ότι δεν τα έχω.

Η δημόσια και ιδιωτική μου ζωή είναι φανερή, μπορεί οποιοσδήποτε να την δεί και να ακουμπήσει στα μύχια δεδομένα μου! Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ! Έχω να ωφεληθώ πολλά και ωφελήθηκα. Βγαίνω πιο δυνατός διότι δεν είδα ποτέ μου τη θέση του προέδρου μόνιμη, διότι καθημερινά μαζί σας και μαζί με τους αγαπημένους μου συναδέλφους στο Δ.Σ. πραγματοποιούμε τα όνειρά σας. Κλείνοντας επιθυμώ να σας ευχαριστήσω όλους και ειδικότερα το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης για την άψογη διοργάνωση.

 Με την ολοκλήρωση της δευτερολογίας του προέδρου του Εθνικού Τμήματος κ. Χρήστου Κοντάκου, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Ηλίας Βασιλάκης ( πρόεδρος της Τ.Δ. Θεσσαλονίκης ) , ευχαρίστησε όλο το Σώμα για την άριστη συνεργασία και έκλεισε την Συνεδρίαση.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

 Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
Ισολογισμός χρήσης 2005 . – Προϋπολογισμός χρήσης 2006.
Πρακτικό εγκρίσεως εφάπαξ βοηθήματος πολυτέκνων μελών μας.
Πρόταση Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικού Τμήματος για την Τροποποίηση Καταστατικού.

Προς πίστωση συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ηλίας Βασιλάκης Βασίλειος Γιαννακόπουλος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Προηγούμενο άρθρο21ο Πανελλήνιο Συνέδριο (Χανιά, 2005)
Επόμενο άρθρο23o Πανελλήνιο Συνέδριο (ΘΑΣΟΣ 2007)