14η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών-Ναύπακτος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Απόλυτη  Επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η φιλική Συνάντηση τοπικών Διοικήσεων[Δ.Ε.Α] ΑΠΟ 30 Νοεμβρίου εως 2 Δεκεμβρίου 2018 στην πόλη της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ χτισμένη στο στόμιο του Κορινθιακού κόλπου μια θέση στρατηγική ήταν το μήλο τις έριδος για τους δυνατούς της εποχής .
Το 1407 κυριεύθηκε από τους Ενετούς ,γνώρισε περίοδο ακμής και μεταβλήθηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο, την περίοδο αυτή το κάστρο τις συντηρήθηκε και πήρε την μορφή που έχει σήμερα.
Στην συνέχεια ήρθε η σειρά τις οθωμανικής αυτοκρατορίας όπου  μετά από πολλές επιθέσεις παραδόθηκε στον Σουλτάνο Βαγιαζίτ  τον  Β΄
Ο συνεχής επεκτατισμός των Οθωμανών ανάγκασε τους Άρχοντες  της Δύσης να ενωθούν για την αντιμετώπιση του Τούρκων. Έτσι το 1571 ο Χριστιανικός στόλος έδωσε μια φοβερή ΝΑΥΜΑΧΙΑ με τον Οθωμανικό που έμεινε στην ιστορία ως η ΝΑΥΜΑΧΙΑ της Ναυπάκτου.
Μετά την απελευθέρωση η περιοχή αναπτύσσεται και με την εγκατάσταση -500- περίπου Σουλιωτών κι Ηπειρωτών, πραγματοποιούνται σημαντικές δραστηριότητες.
Το 1949, με διάταγμα , χαρακτηρίζετε τουριστική πόλη και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Κατά την εδώ παραμονή τους οι παρευρισκόμενοι σύνεδροι και εκδρομείς εμπιστεύτηκαν και ξεναγήθηκαν στο ενετικό Κάστρο της Πόλης, στο Μουσείο/ Αρχοντικό Νότη Μπότσαρη, στο Ενετικό Λιμάνι της Πόλης καθώς επίσης επισκέφτηκαν  και την μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα στην Ευρώπη «Χαρίλαος Τρικούπης».
Τέλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 14ης Φιλικής Συνάντησης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα του Εθνικού Τμήματος – Ημερολόγιο 2019 – Συνδρομές αποστράτων  καθώς και σχετική ενημέρωση για το 35ο συνέδριο στην Πάργα.

                                         SERVO PER AMIKECO
Ο Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας

 ΚΟΤΡΩΝΗΣ Κώστας                            ΜΠΑΛΑΣΚΑ Βασιλική

Συνέντευξη του προέδρου της Τ.Δ.Αιτωλίας κ. ΚΟΤΡΩΝΗ Κωνσταντίνου

Συνέντευξη του προέδρου της Τ.Δ.Αιτωλίας κ. ΚΟΤΡΩΝΗ Κωνσταντίνου

φωτογραφικό υλικό από την επιτυχημενη 14η Φιλική Συνάντηση στη Ναύπακτο

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη αντιπροσωπείαςτου Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου κ. Καραπατάκη Ι.