2η Συνάντηση Εθνικών Τμήματων ΙΡΑ Βαλκανίων και Αδριατικής

ΕΛΛΑΣ
Τηλέφ. +30 210 5227 330 & +30 210 5226 295
Fax.      +30 210 5248 397
E-mail      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αρ.πρωτ.:
Αθήνα 12/9/2016

2η Συνάντηση Εθνικών Τμήματων ΙΡΑ
Βαλκανίων και Αδριατικής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Βαλκανικής και Αδριατικής Συνάντησης Εθνικών Τμημάτων ΙΡΑ από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2016 στα Σκόπια, με τη συμμετοχή οκτώ (8) αντιπροσωπειών:
•    ΠΓΔΜ
•    Ελλάς
•    Σερβία
•    Βουλγαρία
•    Κροατία
•    Βοσνία και Ερζεγοβίνη
•    Σλοβενία
•    Μαυροβούνιο
Το ΙΕΒ εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Υποθέσεων κα May-Britt Rinaldo.
Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ΙΡΑ και στις δράσεις που δύνανται να γίνουν στην περιοχή. Το ενδιαφέρον ωστόσο, μονοπώλησε το επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα λάβει χώρα στη Νέα Ζηλανδία τον προσεχή Οκτώβριο και η σύμπνοια την οποία θα πρέπει να έχουμε ως γειτονικά Τμήματα για την καθολική στήριξη των προτάσεων μας.
Οι διοργανωτές, αντιμετώπισαν την Ελληνική αντιπροσωπεία με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά και διακριτικότητα, αποφεύγοντας αναφορές στο γνωστό πολιτικό ζήτημα, αποδεικνύοντας ότι η ιδέα του SERVO PER AMIKECO και οι θεμελιώδεις αξίες που πρεσβεύει η Ένωση μας, μόνο να ενώσουν μπορούν.
Το Εθνικό μας Τμήμα εκπροσώπησε ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης και ο Πρόεδρος της ΤΔ Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου.
Στο περιθώριο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν στενές επαφές με τις λοιπές αντιπροσωπείες, για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας και εδόθησαν αμοιβαίες υποσχέσεις για τη στήριξη των θέσεών μας σε διεθνές επίπεδο.
Η επόμενη (3η) Συνάντηση Εθνικών Τμημάτων ΙΡΑ Βαλκανίων και Αδριατικής, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής αντιπροσωπείας θα  πραγματοποιηθεί, μετά από ομόφωνη απόφαση των συμμετεχόντων και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, . το 2017 στην Ελλάδα
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους διοργανωτές, για την άψογη στάση τους και τη ζεστή φιλοξενία, όσο και τον συμμετέχοντα Πρόεδρο της ΤΔ Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνο Χατζηαναγνώστου για την ουσιαστική συμμετοχή του  που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδοχή των προτάσεών μας και εντέλει την ανάληψη διοργάνωσης της επόμενης συνάντησης

SERVO PER AMIKECO

Κυριάκος Κάρκαλης